Naslovna Izvođači Festivali Pjesmarica Povijest Novosti Linkovi Suradnja

VIS "Rafael" - Ažurirano: 8. veljače 2004.
IZVOĐAČI:

Duhovnoj sceni je do danas
pristupilo 62 izvođača.

Naš adresar potražite ovdje,
a za više informacija o svakom
izvođaču koristite slijedeći
izbornik:

Želite li i Vi dobiti svoju stranicu na Duhovnoj sceni popunite naš upitnik!


"Bog iscjeljuje"

"Rafael" je vokalno-instrumentalna skupina bivših vjeroučenika Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita, a naziv "Rafael" - "Bog iscjeljuje" odgovara iskustvu vjeroučenika koji su se uključivali u različite molitvene programe.

Sve je počelo 1997. godine molitvom i sv. misom za vjeroučenicu kojoj je otkriven zloćudni tumor. Slijedećih nekoliko godina nastavili su prikazivati mise na različite nakane okupljajući se svakog petka u crkvi sv. Filipa Neria. Mladi su čitali, pripremali molitve te pjevali. Pjevanje je bilo isključivo u službi molitve i slavljenja Boga.

Uslijedilo je sudjelovanje u nadbiskupi]skim programima za mlade te karizmatskim seminarima. Polako se formirala vokalno-instrumentalna skupina koja je nastupala samostalno ili zajedno s još nekim drugim skupinama kao sadašnjim "Navjestiteljima" i "Svetim Dujmom ". Od nastupa bi izdvojili nadbiskupska bdijenja za mlade u Solinu i Vepricu, bdijenja za duhovna zvanja, nastup u Rijeci na Nacionalnom skupu katoličke mladeži, svete mise za mlade grada Splita, glazbeno obogaćivanje predstavljanja Zbornika učeničkih radova "Obitelj - izvor života" te "Župa - zajednica vjere i života "

"Rafael" sudjeluje u karizmatskom programu koji se održava svake prve srijede u mjesecu u crkvi Gospe od Zdravlja. Voditelj ovog programa je dr. fra Toni Vučković s desetak svećenika Splitsko - makarske nadbiskupije.
2001. godine grupa je pojačala vokale nakon što im se priključila Lidija Bačić koja je sve do tada bila glavni vokal splitskih "Perla ". Uz Lidiju tu su još dvije zvijezde dječjih festivala: Nikolina Ćatipović i Tina Majić. Nikolina i Tina su predstavljale Split i Hrvatsku na Dječjem festivalu u New Yorku ( 2001. i 2002. godine) koji organizira Hrvatska katolička misija. Voditelj grupe "Rafael" je vjeroučiteljica Dijana Ruščić.

"Rafael" je nastupao na festivalima u Solinu (Papafest), Splitu (Sudamija fest) i Zagrebu (Uskrsfest), a svakako treba spomenuti da su sa pjesmom "Znak pobjede" osvojili prvo mjesto na Uskrsfestu 2003.KONTAKT:
Dijana Ruščić
Ulica Hrvatske Mornarice 32
21 000 Split
Tel: 021 / 319684
GSM: 091 5713472
email:
dijana.ruscic@st.htnet.hr
ČLANOVI:
Lidija Bačić, vokal (solo)
Nikolina Ćatipović, vokal (solo)
Tina Majić, vokal
Dijana Lipotić, violina
Toni Mirošević,vokal, gitara
Ankica Radalj, oboa, klavijature
Mario Žuvela, klavijature
Darko Pejković, vokal
Hajdi Matas, vokal
Tihana Poljak, vokal
Darija Boban, vokal
Josipa Rajčić, vokal
Josipa Čagalj, vokal
Nikola Ćapalija,vokal
PJESME:
Tvoja za sva vremena
Ilija Čaljkušić, 2002.
Znak pobjede,
Mario Žuvela, 2003.
U Božjim očima
Mario Žuvela, 2003.
Uskrsnuo je,
Kiko Argnello, 2002.
Ime tvoje slavim,
Rick Fonde, 2003.
IZDVOJENO :
Pobjednici Uskrsfesta 2003.
Reportaža, 28. travanj 2003.

Nalazite se na: Duhovna scena > Izvođači > VIS "Rafael"
Copyright(c): www.duhovna-scena.com