P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

google   ili  dragotadic  

 

dnevnik

1.849.307
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA
Nemoj zaboraviti svoj kišobran. Danas bih mogao zalijevati svoje biljke. (Bog)
ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenje istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i ovaj zadnji - Domovinski - a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: meni ili plaćeničkim medijima.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika
 
Slano, 16. 01. 2007.  
Protiv naroda

  
Dok nam komunistički mentalitet sustavno urušava naciju, a ratni profiteri neumoljivo gmižu po bastionima vlasti, lustracija dođe tek kao molitva vjernika. Ljigave spodobe što se hrane tuđim znojem, ravnaju narod po svojim prilikama kroz zakone što ih donese ova vlast. Zvono s mirisom soli unovčenog profita zla, ugasit će žeđ za pravdom tek s istinom kad dođu riječi do čovjeka. A, malo je ovdje ljudi, premalo ih je tu; da bi glas pravednika u pustinju dobio snagu koja lebdi nad vodama.
  
   Kancelarija im je maćeha jer su majku prodali, a novac hostija kojom se rugaju sirotinji. Oni ne znaju što je svetost, jer nemaju svetost; ni domovinu, niti ljubav; oni su ništa i sve, jer imaju vlast, ili ovlast nad onima koji su krvarili za ovu zemlju.
   Ne znam kojim prokletstvom se hrane, niti znam što ih dijeli od nas; gledam im lica dok usnama serviraju laži, dok ubijaju istinu daveći je kopiranim rečenicama s nekog portala. Prazna im je savjest jer su očišćeni od općeg dobra, a duša mrtva jer u njoj nema niti riječi, niti slova.
  
   - - -
   Prilozi koje sam dobio putem komentara, a koji su preuzeti iz drugih izvora:
  
   p.s.
   Svatko tko išta zna o sustavu tajnih službi ili ponešto o strukturama vlasti bvše Jugoslavije, shvatit će kako na ovim listama nema mnogih imena koja su bila (i još uvijek jesu) na najvišim državnim funkcijama, što u prijevodu znači - na vlasti su ostali isti ljudi s istim nalogodavcima u sjeni ...

275 × Sviđa mi se (Like it) × 275

KOMENTARI ( 158 ):

Za prikaz komentara i tekstova vezanih uz ovu temu - kliknite!

nov@, 2007-01-19 u 20:41:42 na vrh stranice

Lustracija smeta većini, a najviše oligarhiji na vlasti. Tuđman nije mogao sebe maknuti pa je onda smislio pomirbu, kao partizani hrvatski antifašizam.
Da crkva hoće lustraciju trabala se davno odreći HDZ-a i na početku krenuti s novim vinom u novim mješinama.
Komunisti su sad jači nego ikad jer su se dobro utvrdili u svoje bunkere rađene za vrijeme Jugoslavije. Njima je sve jedno koju i kakvu Hrvatsku imaju - bitno je da crvena mafija preobučena u demokrate ima svoju državu.

Vice Vukojević je namjerno stavljen na čelo skupine nazvane Komisija za žrtve rata i poraća pa zato još nema istine o Bleiburgu, o Jazovki, o našim djedovima i očevima koji su životinjski ubijeni ljubeći svoju državu ...

 Podržavam ovo što kaže nov@.   Nisam za ovo što kaže nov@.

prolaznik, 2007-01-19 u 21:14:52 na vrh stranice

(http://shp.netfreehost.com/shp-forum-5.html)

Dokumenti
U VRLO TAJNOM DOKUMENTU HRVATSKE TAJNE SLUŽBE
(istina ili podmetanje)

Popis hrvatskih novinara i ostalih suradnika Udbe!
U dokumentu "SURADNIČKA MREŽA", sastavljenom 1997. godine novinari navedeni kao suradnici Udbe su: Inoslav Bešker, kodno ime Olivier, Obrad Kosovac, nije navedeno kodno ime, Mirjana Rakić Lora, Zvonko Varošanec Pan, Žarko Modrić, Bole, Mario Profaca Sokrat, Zvonko Zmazek Orao, Mladen Pleše, Tomislav Jakić Jantar, Dubravko Grakalić Lenon, Hidajet Biščević Luks...

SURADNIČKA MREŽA VRLO TAJNO

Služba državne sigurnosti RSUP-a SRH
(djelomična rekonstrukcija)
Zagreb, srpanj 1997. godine

U hrvatskoj je obavještajnoj zajednici godine 1997. sačinjen dolument pod nazivom "SURADNIČKA MREŽA"službe državne sigurnosti RSP-a SRH (djelomična rekonstrukcija) u kojemu je navedeno i oko 200 osoba za koje se tvrdi da su bili suradnici bivše jugoslavenske tajne službe, poznate pod nazivom Udba. Dokument je odmah označen "vrlo tajnim" i nikad dosad nije cjelovito ni djelomično objavljen. O njemu se samo nagađalo, kao i o imenima onih koji su u njemu navedeni kao suradnici Udbe.


Hrvatski list je dulje vrijeme u posjedu tog dokumenta. Nismo ga objavljivali jer smo bili uvjereni da je odavno u javnosti, a napose u političkim strukturama, prestala potreba za političkom ili politikantskom uporabom nekadašnjih političkih angažmana pojedinaca koji su u većoj ili manjoj mjeri i danas angažirani na javnim poslovima. Kako ni politička vlast od samoga početka stjecanja nezavisnosti nije željela potezati problem lustracije, promičući, po našem mišljenju ispravnu ideju pomirdbe unutar hrvatskog naroda, nije bilo posebna razloga ni povoda objaviti popis suradnika u mreži nekadašnjih jugoslavenskih tajnih službi. Vrijeme je, međutim, pokazalo da je problem samo potisnut, ne i adaktiran s moralno-političkim vrjednosnim ocjenama. U tako nepročišćenoj Hrvatskoj s vremena na vrijeme pokreću se rasprave o tome tko jest, a tko nije radio za tajnu službu bivše države, a to se redovito događa uslijed međusobnih privatnih obračuna pojedinaca i interferencije njihovih političkih ili radnih ambicija. Nedavno je glavni bivši urednik HTV-a iz razdoblja 1991 i 1992. godine, izjavio kako ima popis novinara koji su radili za Udbu, a koji su, kako je rekao,i danas aktivni na državnoj televiziji i u drugim medijskim kućama. Marčinko nije popis objavio. Nakon istupa koji je izazvao pravu buru u hrvatskoj javnosti, naglo je zašutio i prestao davati izjave za javnost, kao što odbija objaviti obećani popis hrvatskih novinara i Udbinih suradnika.
Mi smo se ovog puta odlučili objaviti dokument s popisom Udbinih suradnika, među kojima ima i danas aktivnih i poznatih novinara, ali bivših i sadašnjih vrlo poznatih političara. Pritom, Hrvatski list ni u kom slučaju ne želi objavom popisa potaknuti ni proizvesti linč osoba koje je obavještavna zajednica navela da su bili suradnici tajnih službi propale države. Isto tako Hrvatski list objavom ove "Suradničke mreže" ne jamči istinitost podataka navedenih u njoj. Mi samo jamčimo da objavljeni dokument potječe iz hrvatskih sigurnosnih službi iz 1997. godine. Po našim nepotvrđenim spoznajama rekonstrukciju suradničke mreže sačinio je Josip Perković, koji je i sam bio šef Udbe na području Hrvatske za vrijeme Jugoslavije, a početkom rata je "prešao na hrvatsku stranu". Perković je najvjerojatnije 1997. godine na zahtjev obavještajne zajednice izradio dokument u kojemu je naveo osobe za koje je znao da su unutar Udbine suradničke mreže.
Poznato nam je i to da je ovaj tajni dokument bio i kasnije pronađen prilikom pretresa stana Miroslava Šeparovića koji je jedno vrijeme bio šef obavještajne zajednice u Hrvatskoj.
Dakle Hrvatski se list objavom popisa označenih "suradnika" Udbe ne zauzima ni za kakav revanšizam prema tim osobama niti ih želi moralno ili politički diskvalificirati ili ekskomunicirati, posebice i zbog činjenice da je informativna razina suradnje sa zloglasnim jugoslavenskim službama odavno izgubila znaćenje kaznenog djela, a još više zbog mogućnosti da su neki pojedinci bili registrirani kao suradnici mimo njihova znanja, a samo na osnovu jednog ili više razgovora te da su u Udbinim dosjeima dobili i kodno ime bez svoga znanja. No, držimo da javnost ima pravo znati da postoji dokument hrvatskih sigurnosnih službi s naznačenim imenima Udbine suradničke mreže u Hrvatskoj. A kad je riječ o samim novinarima potrebno je samo podsjetiti da je nedavno i Hrvatsko novinarsko drtuštvo, uz ostalo, istaknulo kako za bilo kojeg novinara niej časno surađivati s bilo kojom tajnom službom, jugoslavenskom ili hrvatskom.

Udba je u Hrvatskoj godišnje koristila 2.000 suradnika
U tajnom dokumentu "Suradnička mreža...navodi se da u suradničku mrežu spadaju osobe koje su bile suradnici i operativne veze, a za "glavni princip zasnivanja suradnje navodila se dragovoljnost motivirana domoljubljem i humanizmom (socijalistička svijest). Tek su izuzetno, zbog siguronosnih ili operastivnih razloga, suradnja mogla zasnivati na materijalnom i drugom interesu ili na kompromitirajućem materijalu." " Suradnik je bio definiran kao osoba koja svjesno, tajno, organizirano i kontinuirano prikuplja podatke i obavjestenja ili izvršava druge zadatke za potrebe Službe...", kaže se u dokumentu pod nazivom " Suradnička mreža". U nastavku se potanko objašnjava što je bila zadaća suradnika. Uz ostalo: prikupljanje podataka i obavještenja o odredjenoj obavještajnoj, terorističkoj ili protuustavnoj djelatnosti, kao i podatke i obavještenja od značaja za sigurnost i međunarodne, gospodarske i druge interese SFRJ, neposredno učestvovanje u operativnim operacijama, operativnim i dvojnim kombinacijama, plasiranje pripremljenih informacija i dezinformacija, uloga veznika ili rezidenta za drzanje na vezi drugih suradnika, učestvovanje u tajnom praćenju i osmatranju..." Suradnici su kategorizirani, stoji nadalje u "suradničkoj mreži kao suradnici obavjkeštajci, suradnici rezidenti, suradnici dvojnici,suradnici baza, suradnici u razvoju. SDS, odnosno Udba angažirala je suradnike i na prostoru SFRJ i u inozemstvu, te je bila dužna suradniku i operativnoj mreži pružiti pravnu ili svaku drugu pomoć, isplačivati i dogovorenu materijalnu naknadu, ako je suradnik motiviran materijalnim motivma. U posebnom poglavlju pod nazivom "Stanje u Hrvatskoj" ističe se, da je Služba između 1980. i 1990. godine godišnje koristila oko 2.000 suradnika i operativnih veza po svim linijama rada (u ovaj broj nije uračunata suradnička mreža obrambenmih priprema i osiguiranja osoba i objekata.) Dodaje se da je tijekom svake godine dolazilo do fluktuacije suradničke mreže, tj. jedan dio mreže je brisan, ali su s druge strane angažirane, nove osobe za suradnju. Na kraju opisnog dijela suradničke mreže navodi se, da su se suradnički dosjei nalazili u Centrima SDS odnosno kod operativnih djelatnika, koji su suradnike držali na vezi. "Postala je obveza da se dosjei suradmika sa kojima je prekinuta suradnja sređeni dostave sjedištu Službe radi odlaganja u dokumentaciju. Međutim ova obveza nije dosljedno poštovana. Tek je 1990. godine izvršena djelomična analiza deregistrirane suradničke mreže o čemu postoji i mikrofilmski zapis u V odjelu SZUP-a" Na samom kraju:" temeljem nama poznatih podataka u suradničkom odnosu s a SDS RSUP-a SRH bile su slijedeće osobe: "

====================================

Inoslav Bešker - Olivier, Centar Zagreb, vjerske zajednice

Ante Lentić -"Jakov" i "Živko", centar Zagreb, kontraobavještajna problematika

Obrad Kosovac

Mirjana Rakić - "Lora", centar zagreb, kontraobavještajna problematika

Zvonko Varošanec - "Pan", centar Zagreb, unutarnja problematika

Ante Kesić - "Pajo", centar Zagreb, unutarnja problematika

Žarko Modrić - sportski trener i novinar, "Bole", centar Zagreb, kontrasobavještajna problematika

Mario Profaca - "Sokrat", centar Zagreb, hrvatski nacionalizam i kontraobavještajna problematika

Zvonko Zmazek - "Orao", centar Zagreb, kontraobavještajna problematika

Željko Brichta - "Javor", centar Zagreb, kontraobavještajna problematika

Petar Brečić - "Ivo" , centar Zagreb, unutarnja problematika

Dražen Delać- "Mladen", centar Zagreb, unutarnja problematika

Drago Šubić - "Volonter", centar Zagreb, unutarnja problematika

Mladen Pleše - centar Zagreb

Tomislav Jakić - "Jantar", centar Zagreb, unutarnja i kontraobavještajna problematika

Dubravko Grakalić - "Lenon", centar Zagreb, unutarnja problematika

Vladimir Funić - "Sportaš", centar Zagreb, kontraobavještajna problematika

Josip Marotti - "Ares", centar Zagreb, unutarnja problematika

Ljerka Njerš -

Miroslav Većenaj - "Željko", centar Zagreb

Dalibor dr. Brozović - "Forum", centar Split, unutarnja problematika

Branko dr Bošnjak - "Vrtlar" i "Parker", centar Zagreb, unutarnja problematika

Josip Ivičević Bakulić - "Zona", centar Zagreb, unutarnja problematika

Goran Beus - "Odisej", centar Split i zagreb

Dr Mladen Zvonarević - "Denis" i njegova supruga "Avican"

Borka dr. Božić - "Bobo", centar Sisak, unutarnja problematika

Branimir Podhratski - "Kant", centar Zagreb, unutarnja problematika

Josip Malić - "Pedagog", direktor Školske knjige, centar Zagreb

Dubravko Kuštrak -"Elektron", centar Zagreb, unutarnja problematika

Ante dr Franić - "Tin", "Dizdar", centar Split, unutarnja problematika

Ivan dr Cesar -"Branko", centar Zagreb, unutarnja i vanjska problematika

Ivan Vekić - "Srećko", centar Osijek unutarnja problematika, (bivši ministar UP)

Vladimir Šeks - "Kolega" i još neki pseudonimi, suradnja se odvijala kroz seriju informativnih razgovora, centar Osijek,

Zlatko Kramarić - "Tom" centar Osijek, unutarnja problematika

Hidajet Bišćević - "Luks", centar Zagreb, kontraobavještajna problematika

Srđan Vrcan - "Časlav", centar Split, unutarnja problematika

Dragutin Lipert - unutarnja problematika

Ivica Maštruko - "Katolik", imao vaše pseudonima, centar Split, unutarnja problematika,

Đuro Miladin -" Vlaho", centar Zagreb, unutarnja problematika

Vladimir Ivković - "Nestor", centar Zagreb, unutarnja problematika (odvjetnik)

Nikola Vučetić - "Bodul", centar Zagreb, (odvjetnik)

Ivan Vukić - "Grgur", centar Rijeka, unutarnja problematika

Berislav Jandrić - "Faruk", centar Zagreb, unutarnja, problematika

Ivo Gugić - sjedište službe, ubijeni biskup iz Kotora

Šefko OmerbaŠić - centar Zagreb

Mustafa Cerić - "Vezir", centar Zagreb, unutarnja problematika

Petar Olujić - "Aco", svećenik SPC, centar Sisak

Luka Vincetić - "Vinko", svećenik RKC,centar Osijek

Vergilijo Bilić - "Zmorac", centar Split

Vladimir Švenda - "Adam", svećenik RKC, centar Bjelovar

Josip Rački - "Stolar", svećenik RKC,centar Osijek

Stjepan Karalić - "Štef', svećenik RKC, centar Osijek

Ivan Dotur - "Cezar", svećenik RKC, centar Split

Tomislav Tenšek - "Morlak", svećenik RKC, centar Zagreb

Mirko Bingula - "Miloš", centar Osijek, RKC,

Mile Perenčević - "Lađa", svećenik SPC, centar Karlovac

Dušan Kulundžić - "Rodo", svećenik SPC, centar Osijek

Marinko Zadro - "Ero", centar Zagreb, RKC,

Branko Belec - "Denis", centar Bjelovar, RKC

Josip Fruk - "Grenadir",centar Zagreb, RKC,

Mirko Kemiveš ~ "Mario", svećenik RKC, centar Varaždin

Teodor Katić - "Nikola", centar Osijek, SPC

Aleksa Kuđeljić - "Jovan", centar Osijek, SPC

Ivan Keđo - "Ciko", centar Split, unutarnja problematika

Krunoslav Šuto - "Luj", centar Zagreb, unutarnja problematika

Lovrenko Aljinović - "Jozo", centar Split, unutarnja problematika

Nedjeljko Mađarac - "Denis", centar Osijek, unutarnja problematika

Slavko Borojević - "Vuk", centar Osijek, unutarnja problematika

Branka Majstorović-Blažević - "Vuka", centar Osijek, unutarnja problematika

Špika - "Lord", centar Osijek, kontraobavještajna problematika (bivši dir. IPK)

Pavo Božićević - "Slavonac", centar Osijek, unutarnja problematika

Zef Daka - "Davor", centar Zagreb, unutarnja problematika

Veap Kurtiši - "Kiš", centar Zagreb, unutarnja problematika

Jovica Balać - "Zrmanja", centar Split, unutarnja problematika

Nikola Krišto - "Bokser", centar Zagreb

Zlatko Lagundžija - "Mostarac", centar Osijek, KP dom

Đuro Balataj - "Vule", centar Zagreb, KP dom

Frano Marunica - "Dover", centar Zagreb, sve problematike

Vinko Gadža - "Graničar", centar Split, unutarnja problematika

Martin Matica - "Tin", centar Zagreb, unutarnja i kontraob. problematika

Mile Alilović - "Ero", centar Split, kontraob. problematika

Ivo Rudenjak - "Adria", centar Split, kontraob. problematika

Milo Đivanović - "Jagel", centar Rijeka, kontraob. problematika

Mihajlo Karadžić - "Filozof", centar Zagreb, preventivni rad (carinik)

Branko Mraović - "Viktorija", centar Zagreb, unutarnja problematika

Ivan Očak - "Knjaz", centar Zagreb, kontraob. problematika

Višnja Karlovčan - "Vasja", centar Zagreb, kontraob. problematika

Josip Krušec - "Dino", centar Zagreb, kontraob. problematika

Dr. Žarko Dolinar - centar Zagreb, emigracija (Švic.)

Ivan Cerovac - "Putnik", centar Zagreb, emigracija (prekid krajem 80-tih) (Nj)

Boris Lukšić - "Dejan", centar Split, emigracija (Nj)

Zvonko Butković "Crni", centar Osijek, emigracija (Nj)

Ivo Šimunović - "Oskar", II odjel, emigracija (Nj)

Antun Krpeljević - "Vladimir", centar Split, emigracija (F)

Mato Hajduk - "Kemo", centar Zagreb, emigracija (Nj)

Dinko Jukić - "Širme", centar Split, emigracija (F)

Ivan Jukić - "Đorđe", centar Split, emigracija, (F)

Ivan Erceg - "Andro", centar Split, emigracija (Nj)

Neven Baričević - "Marko", centar Split, emigracija, (F)

Dinko Galić - " Budo", centar Split, emigracija (Šved.)

Zdravko Majer - "Borac", centar Osijek, emigracija (Austral.)

Željko Majer - "Crveni", centar Osijek, emigracija (Nj)

Željko Duvnjak - "Žak", centar Osijek, emigracija (Švic.) -

Dragomir Brzović - "Šuica", centar Zagreb,emigracija

Ante Lubina - "Joško", centar Split, emigracija (USA)

Vladimir Cerovečki - "Bojan", centar Zagreb, emigracija

Rudolf Kranjec - "Primo", centar Zagreb, emigracija (Nj)

Vladimir Mikac - "Neno", centar Bjelovar, emigracija

Petar Dabelić - "Meki", centar Zagreb, emigracija

Ante Kovač - "Ivan", centar Split, emigracija (Austral.)

Zlatko Bojić - "Poksa", centar Osijek, emigracija (Nj)

Katica Krišto - "Anita", centar Osijek, emigracija

Branko Sklepić - "Jerko", centar Zagreb, emigracija

Ljerka Kruhek - "Zelinka", centar Zagreb, emigracija

Pero Marjanović - "Laufer", centar Osijek, emigracija

Dušanka Lijić - centar Osijek, emigracija (F)

Anđa Lazić - "Dinarka",centar Split, čet. emigracija

Ivo Jolić - centar Zagreb, emigracija (USA)

Jere Panđić - "Stric", centar Split, emigraacija (Nj)

Jure Žižić - "Miloš", centar Split,emigracija (F)

Krunoslav Prates - "Stiv", II odjel, emigracija, (Nj)

Jure Knezović - "Majk", centar Zagreb,emigracija (Nj)

Ivica Čemerić - centar Zagreb,emigracija (Nj), suradnja prekinuta zgog izdaje njemačkoj službi

Ivica Kolonić- "Kec", centar Bjelovar, emigracija (nj), suradnja prekinuta zbog izdaje njemačkoj službi

Mato Šarčević - centar Rijeka, emigracija, (Nj), suradnja prekinuta radi izdaje njemačkoj službi

Milan Buškain-Gagarin - "Knez", centar Split, emigracija (NJ), prekinuto radi izdaje njemačkoj službi

Ivo Čudina - "Crni", centar Zagreb, emigracija (Nj),

Miroslav Škrinjarić - "Pjesnik", centar Zagreb, emigracija (Nj)

Stjepan Mesek - "Dubravko", centar Zagreb, emigracija (Nj)

Ivan Buljan - "Iko", centar Split, emigracija

Mato Andrić - "Mali", centar Osijek, emigracija (Nj)

Marko Markovac - "Stribor", centar Osijek, emigracija (Šved)

Branko Zovko - "Spačva", centar Osijek,emigracija

Jozef Miler - "Hamilton", centar Osijek, emigracija (NJ)

Stanislav Milošić Geza -"Pisac" centar Osijek, emigracija (NJ) umro

Žaja (rođaci) - Gamischpartenkirchen (Nj), jedan na vezi sluzžbe u Hrvatskoj, jedan kao konobar radio u Kelnu i bio dobar s Ledićem - na vezi Srpskoj službi

Jurić - centar Zagreb, emigracija (Nj), raniji vlasnik bistroa "Kivi"

Jasmina Kalinić - "Doxa", centar Zagreb

Slobodan Delić - "Ujak", centar Osijek, čet. emigracija (USA)

======================================

 Podržavam ovo što kaže prolaznik.   Nisam za ovo što kaže prolaznik.

Soprano, 2007-01-19 u 22:04:06 na vrh stranice

Manolić lepo veli: "Ja sam sve radio po Ustavu i zakonima."
To je istina.
Tito mu je naredio: - 'Rešavajte se tih ustaša na Blajburgu i demokratskih snaga!' I šta je ko državni činovnik mogao nego izvršavati zapovedi.
Tuđman mu je naredio: - 'Smeta nam HOS, a Vukovar treba pustiti četnicima da bi nas svet razumeo!' I opet Joža u akciju?

A svi ti spiskovi kolko god dugački bili ostaće nepotpuni jer su početkom '90ih uništavani dosjei i spiskovi glavnih protagonista krvave epopeje na Balkanu

 Podržavam ovo što kaže Soprano.   Nisam za ovo što kaže Soprano.

dst, 2007-01-20 u 00:19:43 na vrh stranice

Hvala na ovim postovima!

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

tajni agent, 2007-01-22 u 19:50:39 na vrh stranice

Ova imena su plod udbaškog obračuna.
Božo Vukušić i Vice Vukojević su prema Tuđmanovim nalozima i svojim kriterijima izbacili ključna imena a ostavili pik-zibner e.
Neka imena su namjerno ubačena a većina je sigurno bila suradnička.
Tek kad neko progovori o tome kako je Tuđman bio udbaš - a nije trebao biti tako nisko jer je bio u masonima - tada će se moći razgovarati o kolaboracionistima u Hrvata.
A tko od ovih na vlasti nije bio.

 Podržavam ovo što kaže tajni agent.   Nisam za ovo što kaže tajni agent.

MARIJA, 2008-04-21 u 13:14:10 na vrh stranice

VOJNICI !!!!!!! SLATKI STE ! LJUBIM VAS

 Podržavam ovo što kaže MARIJA.   Nisam za ovo što kaže MARIJA.

perorama, 2008-05-01 u 21:50:34 na vrh stranice

Zlatko Rogulj 350 Vob. Iscenirao krađu oružja u V. Buni (Kao pravi KOS-ovac - kako oni to rade), da bi osramotio hrvatske vojnike i obavještajnu postrojbu RH, ...
Sve će KOS-ovce suradnike progutati mrak časno obećanje poginulim braniteljima za Hrvatsku ...

 Podržavam ovo što kaže perorama.   Nisam za ovo što kaže perorama.

Radenko Radojčić, 2008-06-02 u 02:18:53 na vrh stranice

Suradnici KOS-a su bili: Goran Štrok, Mišo Broz, Vanja Špiljak, Marin Jurjević, Goran Radman, Mladen Pleše, Željko Malnar, Pero Zlatar, Doxa iz vrha HDZ-a, Renđer iz MUP-a, Miroslav Studen iz SZUP-a...

 Podržavam ovo što kaže Radenko Radojčić.   Nisam za ovo što kaže Radenko Radojčić.

ekipa na zadatku, 2008-06-02 u 02:24:23 na vrh stranice

LJUBICA TINTOR,
pseudonim Bezimeni. Na vezi ju je držao potpukovnik Ivan Sabolović. Bila je tajnica Sabora i ostala je u stručnim službama Sabora još neko vrijeme nakon 1990. godine. Iz Sabora je otišla u sveučilišnu nakladu „Liber" kod Slavka Goldsteina. Imala je širok krug veza. Davala je vrlo kvalitetne podatke. Bila je u emotivnoj vezi sa Sabolovićem, kaže Radojčić. Zagreb je napustila krajem rujna 1991. godine, a 1992. i 1993. posjećivala je Beograd i kontaktirala sa Sabolovićem. Radojčić je dodao da je u trenutku davanja iskaza negdje na Baniji ili u Banja Luci.
MILAN GRKOVIĆ,
pseudonim Brada. I njega je na vezi držao Sabolović. Bio je šef interne sigurnosti u Saboru i dostavljao vrlo kvalitetne podatke. Kretao se puno po području tzv. Krajine. U Beograd je došao tijekom 1992. godine i koncipirao nekakvu sigurnosnu službu tzv. Krajine, a '93. godine bio direktor tzv. TV tzv. Krajine.
STJEPAN TUĐMAN,
pseudonim J...., operativac SDS-a u Sisku. Bio je suradnik Miroslava Jurana.
BOŽANIĆ,
tzv. predsjednik općine Titova Korenica, pa onda potpredsjednik tzv. vlade tzv. Krajine. Na vezi ga držao kapetan Čedomir Knežević, vrlo blizak sa Slavkom Malobabićem, bavio se inače preprodajom drva na području Like
LJUBICA ŠOLAJA,
90-ih godina angažirao ju je Ljubiša Slavulj, predsjednica SDS-a u Titovoj Korenici.
MIĆO BRUIĆ,
djelatnik SDS-a Gospić. Godine 1990. angažirao ga kapetan Čedomir Knežević. Za potrebe JNA pratio procese na području Like. Godine 1991. Knežević ga prebacio u Beograd, a od tada zaposlen kao djelatnik USDB Srbije, s tim da je 1992. godine, po iskazu Radojčića, organizirao SDB-a u Gospiću. Blizak s ekstremistom Jovanom
Plaćešem i majorom Ljubanom Karanom.
MILAN MARTIĆ,
predsjednik tzv. Krajine, angažirao ga kapetan Čedomir Knežević još dok je Martić bio policajac u Zadru, a Knežević je na području Zadra imao vikendicu. (Martiću se danas inače sudi na Haaškom sudu)
MILAN BABIC,
predsjednik SDS-a tzv. Krajine. Kapetan Knežević ga je angažirao za suradnju s KOS-om znatno prije rata. Babić je izvršio samoubojstvo u Haagu.
MANE MALOBABIĆ,
brat Slavka Malobabića, radio u MUP-u RH, a 1991. godine boravio je u Beogradu jednom ili dva puta, kaže Radojčić.
MIROSLAV STUDEN,
djelatnik SZUP'a MUP-a RH bio je, po iskazu Radojčića, suradnik KOS-a. Studen je boravio u Beogradu 1991. godine u kontekstu raščišćavanja s razmijenjenim pojedincima iz grupe Labrador. Radojčić kaže da je činjenice o Miroslavu Studenu doznao iz razgovora s Rakočevićem i drugima visokim oficirima JNA. Držao ga je na vezi Martić, a pseudonim mu je bio Jovan. «Vidio sam fonograme kontakata Martića s Jovanom. U tom fonogramu Jovan prezentira podatke o emigraciji, o Ernestu Baueru, vezujući uz to boravak Franje Tuđmana prije izbora u Njemačkoj, boravak Tuđmana u Bauerovom stanu, zatim da je Bauerov sin vezan uz HDP, a sam Bauer uz njemačku obavještajnu službu. Jovan je prezentirao podatke o dolasku HDP-ovaca u Hrvatsku, a prije toga Jovan je u SDS-u bio registriran kao suradnik», tvrdi Radojčić i dodaje da je o tome čitao u Beogradu krajem 1991. godine.
DOXA,
suradnica centra SDS-a Zagreb. Na vezi ju je držao Miroslav Studen. Doxa se pojavljuje i kao izvor podataka nekome od oficira JNA iz II. detašmana KOG-a RV i PVO. Od podataka koje je prezentirala oficirima KOG-a, prisutni su bili i oni koji su mogli proisteći iz užeg kruga vodstva HDZ-a. Doxa je prisutna u seksualnoj vezi s nekim visokopozicioniranim u HDZ-u, ali i s oficirom II. detašmana KOG-a RV i PVO
SINIŠA,
na vezi ga držao Miroslav Studen, funkcionirao kao izvor podataka oficirima sigurnosti II. detašmana KOG-a RV i PVO, prezentirao podatke oko naoružavanja ZNG-a, kretao se po Njemačkoj i Hrvatskoj. Radojčić nije mogao reći njegov identitet.
ŽELJKO PAVLOVIĆ
bio je šef kabineta Milke Planine i od tada ga Radojčić poznaje. Bio je, nastavlja Radojčić, i šef kabineta predsjednika SIV-a Ante Markovića. U dokumentima se Pavlović spominje kao osoba na vezi s vojnom službom sigurnosti i kao izvor podataka. Kao izvor podataka spominje ga i „Bezimeni", odnosno Ljubica Tintor, kaže Radojčić.
VELJKO M1HOVILOVIĆ,
u Zagrebu je bio tajnik Savjeta za zaštitu ustavnog poretka Predsjedništva RH. Radojčić se poziva na Slavka Malobabića koji je rekao daje Mihovilović bio na vezi s nekim na rukovodećoj razini u organima bezbednosti JNA. Kao izvor spominju ga Milan Grković, Ljubica Tintor, a ona je opet sve prezentirala Ivanu Saboloviću.
ANDRIJA PAVIĆ,
bio je šef zdravstvene ustanove RSUP-a u Sarengradskoj ulici, često dolazio kod Stanka Stojčevića u CK SKH. Kao liječnik nije bio cijenjen, ali iza njega je stajala, tvrdi Radojčić, vojna služba sigurnosti. U materijalima ga se spominje u čin pričuvnog oficira, sam se hvalio time, kaže Radojčić, na vezi s Odeljenjem bezbednosti V. armijske oblasti, na vezi s pukovnikom Budimirom Divljakovićem. Inače, Malobabić je predlagao prije rata Spiljku da u Banja Luku dovede nekog šeika Jemenija radi investicija u turizam.
VOJISLAV SANTRIĆ,
biznismen iz Zagreba, u Luganu ima tvrtku ,,Bemex". U nekoliko navrata je Slavko Malobabić iznio, kaže Radojčić, da je Santrić suradnik vojne obavještajne službe i to vrlo bitan i da održava kontakte s visokim oficirima te službe, smatra Radojčić. Puno kasnije od Radojčićeva iskaza, javnost je doznala da je ovaj visoki KOS-ov suradnik Santrić bio prijatelj vlasnika tjednika 'Nacional' Ive Pukanića, a i danas neki krugovi špekuliraju daje Santrićevim novcem osnovan 'Nacional', no to su nagađanja.
ROKVIĆ,
bio je djelatnik obrazovnog centra tadašnjeg RSUP-a u
Svetošimunskoj ulici. Pobjegao u Banja Luku. Bio je na vezi oficira Boška Kelečevića iz Odelenja bezbednosti V. armijske oblasti.
MILAN POTKONJAK,
čovjek kojega Radojčić osobno poznaje, radio u Generalturistu. U Zagrebu je, nastavlja Radojčić, sam pričao da je rezervni organ službe bezbednosti JNA, da joj podnosi izvještaje, napose s putovanja.
GORAN ŠTROK I MISO BROZ.
Radenko Radojčić kaže da je ovu dvojicu kao suradnike KOS-a naveo Slavko Malobabić, a i sam je o njima razgovarao s pukovnikom Gligorevićem iz Uprave bezbednosti SSNO-a ( Savezi sekretarijat narodne obrane). Gligorević mu je kazao da je Goran Strok suradnik obavještajne službe JNA i to u dugogodišnjoj vezi, zatim da se Štrok pametno prao pred novim vlastima nakon izbora
1990. godine. U dogovoru s HDZ-om Strok je osnovao nezavisne novine u kojima je okupio oporbeno opredijeljene novinare.
Cilj je navodno bio iz postojećih redakcija izvući oporbene novinare, očistiti te redakcije, a nove novine će ionako propasti, a ti će novinari ostati bez posla. Radojčić ne navodi koje su to novine, no čini se da je riječ o dnevnom listu 'Zapad' pokrenutom poslije 1990. godine koji se vrlo brzo ugasio.
PERO ZLATAR,
novinar. Rakočević je Radojčiću pričao o Zlataru koji je, kaže u opisu Radojčić, završio Školu rezervnih oficira RV, a već nakon prvog poziva u rezervu vrbovan za suradnju s Službom sigurnosti RV i PVO, kasnije ga na vezu preuzeo pukovnik Rakočević, a poslije ga prepustio svome nasljedniku. Zlatar je, kaže Radojčić, dao vrlo kvalitetan izvještaj kad se vratio iz Albanije, u vrijeme kad je putovanje u tu zemlju bilo rijetkost. Pero Zlatar je, kaže Radojčić, dolazio i boravio u Beogradu bez ikakvih posljedica. Tražio je od Radojčića intervju, ali Radojčić kaže da ga je odbio jer nije znao šalje li ga netko iz Službe bezbednosti SSNO-a.
"RENĐER",
na vezi ga je držao kapetan Čedomiri Knežević, no Radojčić mu nije znao pravi identitet. Bio je pripadnik specijalnih postrojbi MUP-a RH, a jedno vrijeme u blizini generala Spegelja, kao njegov osobni pratitelj. Renđer je dostavljao podatke o nalazu krvi generala Spegelja, šećera, detaljizirao je skicu Špegeljeva kretanja, u koju bolnicu ide, gdje ga i u kojem trenutku napušta pratnja, kad je sam s liječnicima i u kojoj prostoriji, gdje ostaju Špegeljevi podređeni, a sve to radi otmice generala Martina Spegelja tijekom 1991. godine. Ove detalje je Radojčiću ispričao general Aco Vasiljević, kao i kapetan Knežević. Renđer je također dao podatke sa skicom zgrade na Tuškancu u kojoj je general Špegelj boravio. Dao je i vrlo detaljne podatke o jedinici ZNG-a u Lučkom. Oficiri Knežević, Rakočević i Vasiljević cijenili su ga kao vrlo kvalitetnu poziciju, tvrdi Radojčić.
BORIS DELIC, bivši novinar 'Vjesnika' i 'Danasa'. Radojčić ga poznaje. Zajedno sa Zoricom Nikolić pobjegao iz Zagreba, bio u Kninu, vratio se u Beograd prilično razočaran, bio na vezi SDB-a MUP-a Srbije. Pripremao informativni pult u Beogradu sredstvima srpskih udruga iz Australije, Kanade i Amerike, bavio se idejom povezivanja Srba iz Hrvatske, kaže Radojčić.
BORIS VUKOBRAT,
u kontekstu suradnje s KOS-om spominje se još dok je Radojčić bio u kabinetu predsjednika CK SKH, i to kao vrhunski suradnik vojne obavještajne službe s informacijama iz Francuske i bivšeg SSSR-a. Vlasnik je firme „COPECHIM A.G." sa sjedištem u Parizu, nositelj Legije časti Francuske, veze mu idu do vrha Francuske. Sve su to Radojčiću potvrdili Slavko Malobabić i Luka Radman.
DMITRAŠINOVIĆ ili MITRAŠINOVIĆ,
suradnik za kojega Radojčić nije posve siguran u oblik njegova prezimena, bio je predavač na Visokoj školi unutarnjih poslova u Svetošimunskoj, došao iz SSUP-a, napravio udžbenike o obavještajnoj službi.
DUBRAVKO PAJALIĆ,
novinar, kvalitetan suradnik. Radojčić ga poznaje. U kontaktima s njim Pajalić je potencirao vezu sa službama sigurnosti JNA.
VJEKOSLAV KOPRIVNJAK,
vezan je bio uz obavještajnu upravu JNA, kaže Radojčić, a Korpivnjaka poznaje i osobno. Tu vezu s JNA potvdio je i Radovan Samardžić iz Vjerske komisije SIV-a, a to je, po mišljenju Radojčića, bila Koprivnjaku ulaznica za diplomaciju.
MARIN JURJEVIĆ
je šef SDP-a u Splitu, a Radojčić ga imenuje u iskazu kao suradnika KOS-a koji je bio vezan na kapetana bojnog broda Ljubišu Bearu, tadašnjeg načelnika OB VPO. Vrlo informiran, osobni prijatelj Slavka Malobabića. Malobabić je u 10. mjesecu 1991. sugerirao pukovniku Rakočeviću da se u Splitu uspostavi kontakt s Jurjevićem, a Rakočević je odbio rekavši da to drugi već rade. Tad sam shvatio, kaže Radojčić, da je Jurjević kontinuirano na vezi sustavu sigurnosti JNA.
IVICA MAŠTRUKO,
Radojčiću je Radovan Samardžić rekao da ga je 1990. godine Maštruko molio da mu pomogne pri sređivanju vojnog rasporeda, da bude raspoređen na dužnost političkog komesara brigade. Radojčić nastavlja da mu je Samardžić još iznio podatak da je Maštruko vezan uz obavještajnu službu JNA.
IVO DRUŽIĆ
bio je visoki partijski funkcionar u Zagrebu u CK-a, blizak Stanku Stojčeviću i Špiljku, na vezi bio s višim oficirima u sustavu sigurnosti JNA. Uz ostale, dostavio podatak o tajnom sastanku Stipe Šuvara, Azema Vlasija i generala Abdulija iz TŠC „Ivan Gošnjak" u Zagrebu 1988. godine.
DRAGO DIMITROVIĆ,
sekretar Predsjedništva CK SKH, direktor PTT-a Split, bio u vezi s Odeljenjem bezbednosti VPO, u vezu stupio posredstvom oca s Ljubišom Bearom.
GORAN RADMAN,
bivši generalni direktor RTV-a Zagreb, izvršni sekretar CK SKH, suradnik, otac oficir JNA. Pritisak da postane direktor RTV-a provodio direktno s odašiljača RTV-a koji je isto bio suradnik, kaže Radojčić. Radman je danas direktor Microsofta za Hrvatsku.
GORAN BABIĆ,
književnik. Radojčić kaže da se Goranu Babicu htjelo imputirati da je bio aktivan u masovnom pokretu 1971. godine, a kao argument se navodila njegova pjesma „Gori li Hrvatska". No, Slavko Malobabić je rekao da je Babić napisao tu pjesmu i uključio se
u masovni pokret po zadaći službe vojne sigurnosti. Zato je vojska spriječila kompromitaciju Gorana Babica. Radojčiću je Babica u istom kontekstu spominjao general Aco Vasiljević, ali i u kontekstu formiranja Vlade RH u egzilu, a u tu bi vladu ušli Boro Mikelić, Mirjana Rakelić, Goran Babić i još neke osobe.
PERO BEKIĆ,
jedan od direktora Croatia osiguranja u Zagrebu, bio blizak s Malobabićem, na vezi ga držao pukovnik Budimir Divljaković.
ANTE PANJKOTA, komentator RTV-a Zagreb, na vezi s Odeljenjem bezbednosti V. armijske oblasti, završio obavještajni kurs u Pančevu i rezervni oficir Službe sigurnosti JNA.
ZVONKO ZMAZEK,
komentator RTV-a Zagreb, bio na vezi obavještajne službe JNA, pored izvještaja koje je podnosio, procjenjivao i novinare koji su se upućivali za dopisnike ili druge poslove u inozemstvu. Po Malobabiću, krajnje pouzdan u pogledu jugoslavenske opcije, kaže Radojčić
ŽELJKO MALNAR,
novinar, otac oficir. Radojčić kaže da ga je za Malnara 1991. godine pitao pukovnik Gligorević iz Uprave bezbednosti SSNO-a, a oficir Ljubiša Gvozden u nekoliko navrata mu rekao da su oni s Malnarom u kontaktu.
MLADEN PLEŠE,
tada novinar Vjesnika. Radojčić kaže da je još u Zagrebu prije rata čuo da je Pleše na vezi sa SDS-om RH, centar Zagreb. Tijekom 1989. godine u analitičku grupu pri kabinetu predsjednika CK SKH Stanka Stojčevića došao je materijal SDP SSUP-a, a materijal je dobiven izvaninstitucionalno. «Provjerom nekih činjenica iz materijala, ustvrdio sam da je autor materijala Mladen Pleše», kaže Radojčić. Godine 1989. također je u CK SKH došao materijal o Nadiri Vlasi, suprugi Azema Vlasija, podaci o njezinom kretanju dok je Vlasi već bio u zatvoru u Prištini. Pretpostavljam da je autor tog materijala također bio Mladen Pleše, iz čega sam zaključio da je suradnik.
MARIJAN GRAKALIĆ,
novinar Poleta i drugih redakcija. Znam da je bio suradnik centra SDS-a Zagreb, na vezi ga držao operativac Mirko Semijanac. * Oko 1986. Grakalić je autor serije članaka o Bijeloj knjizi u kojoj se apsotrofiraju nositelji antisocijalističkih tendencija u novinarstvu, književnosti, kulturi. No, Radojčić kaže da je Grakalić bio nediscipliniran, pa i pozivan zbog toga na informativne razgovore, a onda te pozive koristio da ga se tobože progoni. Godine 1991. Radojčić je vidio tekst o djelatnosti malih vjerskih zajednica u Hrvatskoj, autora Grakalića.
SILVIJE TOMASEVIC,
dopisnik Vjesnika iz Rima. Pukovnik Vilić pričao Radojčiću da je Tomaševiću istjecalo vrijeme dopisništva u Rimu te ga je trebao zamijeniti Inoslav Bešker, ali uz pomoć CK SKH, a za potrebe obavještajne službe JNA, interveniralo se da on ostane i dalje u Rimu, a uz pomoć vojne službe pokušali su u Rimu naći zaposlenje i njegovoj supruzi u medicinskoj struci.
INOSLAV BEŠKER,
na vezi ga držao Ante Barišić. Pukovnik Rakočević pričao Malobabiću o podacima dobivenim od Olivera, što je bio pseudonim Inoslava Beškera.
IVICA STRIŠKOVIĆ,
osoba iz centra SDS-a Osijek za koju Radojčić kaže da je donosila primarne dokumente. Na Radojčićevu intervenciju, omogućena mu Škola rezervnih oficira u Bileći, a zatim i obavještajni kurs u Pančevu. Dokumente je donosio Slavku Malobabiću.
DAMIR STRUGAR,
novinar Poleta i drugih redakcija, donosio tekstove oficirima, Radojčić kaže da mu je ukazivao na netočnosti i tendencioznosti u tim tekstovima.
MILE PASPALJ,
često bio u kontaktu sa Slavkom Malobabićem, ali su ga na vezi držali i u Upravi bezbednosti SSNO-a.
GORAN HADŽIĆ,
godine 1993. bio je predsjednik tzv. Krajine, bio je agent oficira Ljuban Karana iz KOG-a, Odeljenja bezbednosti, pseudonim V 5, uključen u šverc oružja, blisko surađivao s Arkanom.
KOVILJKA ŠIJAN,
još 1988. godine, po kazivanju Radojčića, donosila u kabinet Stanka Stojčevića materijale i dokumente iz SDS-a RSUP-a RH, Radojčić je vidio te dokumente.
DUŠKO EČIMOVIĆ,
politički radnik u CK SKH, prisan bio s Malobabićem, glori rificira Miloševića i njegovu | politiku prema tzv. krajinama.

 Podržavam ovo što kaže ekipa na zadatku.   Nisam za ovo što kaže ekipa na zadatku.

Hrvatski list, 2008-06-02 u 02:52:35 na vrh stranice

YUTA Jugoslavenska tajna policija stvara novu Jugoslaviju!

Još 1993. godine visoki oficiri JNA održavali su tajne sastanke na kojima su razrađivali projekt reintegracije službi sigurnosti u novostvorenim državama bivše Jugoslavije zaključivši da su ti agenti ostali bez posla i da će onaj tko ih prvi angažira moći nadzirati procese na prostoru bivše Jugoslavije. Sastanke je organizirao vodeći KOS-ovac general Aco Vasiljević

Piše: Ivica Marijačić

U zadnjem dijelu svog opsežnog iskaza službenicima tadašnjega SZUP-a, Radenko Radojčić, jedan od KOS-ovaca na hrvatskom području, iznio je posebno zanimljive informacije koje svjedoče da se dio JNA teško mirio s raspadom Jugoslavije te je razmatrao mogućnosti i planove za obnovu i revitalizaciju jugoslavenskih snaga na cijelom prostoru bivše države. Već tijekom 1991. godine, kaže Radojčić, kada je bilo očito da će doći do raspada Jugoslavije i kada su plamtjeli žestoki ratni sukobi u RH, u tzv.Odelenju bezbednosti Ratnog vazduhoplovstva i Protivazdušne obrane vođene su rasprave da JNA pokrene ilegalni otpor i djelovanje na područjima koje je ta vojska napustila. U tim raspravama sudjelovali su pukovnik Radaković, pukovnik Vilić, pukovnik Bijelić, pukovnik dr. Todorović, pukovnik Rakočević. Njihov plan je bio da na prostorima koje je napuštala JNA, a taj prostor su zvali privremeno zaposjednuti teritorij, treba graditi uporišta i angažirati svoje ljude koji će svim sredstvima pružati otpor i biti oslonac za nove integracije na širem jugoslavenskom prostoru.
U tim je raspravama, rekao je Radojčić, osmišljen i naziv YUTA - Jugoslavenska tajna armije za integrativne snage koje će početi djelovati. Rečeno je da za to treba osigurati ljude, baze i sva druga sredstva.
Dakle, po principima njegovanima u JNA, takve ideje treba provoditi u djelo, zaključili su oficiri JNA.

Čak i bivši šef CIA-e na tajnom sastanku

Tajni razgovori o osnivanju YUTE nakratko su 1992. godine zamrli jer je došlo do čistki u JNA. Ta se vojska, nastavio je Radojčić, sve više četnizirala, iz nje je odstranjivan onaj fanatični jugoslavenski kadar. Dijelu tog kadra se sudilo, a kada su pušteni, razgovori o reintegraciji jugoslavenskog prostora su nanovo zaživjeli. Bilo je to u ožujku 1993. godine. Radojčić kaže da je sudjelovao u tim razgovorima s visokim oficirima JNA, štoviše da mu je Rakočević rekao da pripremi teze za psihološko-propagandne aktivnosti u ilegalnim uvjetima. Radojčić je doista i napisao to što je dobio u zadaću. Naglasio je u svom radu principe konspirativnosti, način plasiranja glasina, kako plasirati kontraglasine na neku informaciju i si. U ožujku 1993. godine Rakočević poziva Radojčića da pođu u stan oficira Boška Todorovića. U stanu su već zatekli generala Vasiljevića, pukovnika Vilica i još neke umirovljene oficire JNA, sve same visoke činove i Službe sigurnosti JNA, kaže Radojčić. «Meni se činilo da je to oficijelni konspirativni sastanak - svi smo radili bilješke. Pukovnik Vilić je pročitao informacije SID-a SSIP-a o sastanku obavještajnih službi istočno-europskih i zapadnih zemalja koji je održan u Bugarskoj«, nastavio je u svom iskazu Radenko Radojčić. Taj sastanak je otvorio predsjednik Bugarske Želje Zeljev, nazočan je bio i William Colby, bivši šef CIA-e. Sjećam se, ističe Radojčić, da je na sastanku u stanu Boška Todorovića, gdje se o tome razgovaralo, pukovnik Vilić pročitao stav W. Colbvja da u svim bivšim istočnoeuropskim zemljama treba sasjeći u korijenu njihove bivše službe sigurnosti i pripadnike tih službi odstraniti od političke ili druge društvene moći jer su oni realna opasnost za reintegraciju tih zemalja. Na sastanku su pojedinci iznosili viđenja i prosudbe o stanju na jugoslavenskom prostoru. General Vasiljević je govorio o svojim vezama u Bugarskoj i Rumunjskoj izrazivši prosudbu kako je. unatoč urušenom komunizmu, sustav sigurnosti zadržao svoje vanjske veze, a nove vlasti u takve veze nemaju upad. Za Rumunjsku je Vasiljević ustvrdio da je tamo vitalan sustav sigurnosti te da Securitate nije uništena. Jer, to su organizacije na kojima se nije štedjelo ni truda ni novca. Vasiljević i Todorović su iznijeli mišljenje da su pojedinci iz tih službi u novostvorenim državama izbačeni na ulice, na obavještajno tržište te tko će im prvi doći, moći će kontrolirati procese u cijeloj istočnoj Europi.
Slične prosudbe padale su, dakle, za cijeli bivši jugoslavenski prostor jer su i ti pripadnici tajnih službi zastupali jugoslavensku ideju i imaju i dalje kontakte s pripadnicima - bivšim suradnicima i što ih se više pritišće i ugrožava, logikom stvari, kaže Radojčić, ideja integracija bi trebala biti naglašenija, sve će se više međusobno udruživati i neformalnim kanalima u zemlji i u inozemstvu surađivati.

Ilegalne ćelije

Todorović je rekao da su nositelji jugoslavenske opcije ugroženi u novostvorenim državama i da će oni krenuti u proces integracije. On je to potkrijepio još i podatkom da se oko 2.5 milijuna građana u bivšoj Jugoslaviji izjašnjavalo Jugoslavenima, zatim tu su ljudi iz kategorije nacionalno miješanih brakova, a naposljetku postojeća infrastruktura na tom prostoru, željeznice, autopromet i ostalo će logikom uloženog kapitala integrirati prostor, a time i ljude. Rakočević je prosudio da te integrativne procese u početku treba stvarati po sistemu ćelija u kojima će se povezivati međusobno pojedinci, a onda će te procese trebati kanalizirati. Poenta svih tih razgovora o YUTI bila je zadaća da treba integrirati i spojiti sustave sigurnosti bivšeg jugoslavenskog režima, pa, ako je moguće, i cijelog etnički slavenskog prostora. 0 svemu tome je, kaže Radojčić, održano više sastanaka, no ne zna konkretne poteze koji su uslijedili nakon zaključaka na sastancima. Jesu li išli u konkretizaciju dogovorenog, Radojčić ne zna jer kaže da je on odlučio izvući se iz Beograda kako bi počeo rješavati svoja egzistencijalna pitanja i otići prema zapadu. Još je Ivan Sabolović u svibnju 1993. godine od njega tražio razgovor o toj temi, zatražio da napravi plan psihološko-propagandnih aktivnosti u uvjetima ilegale za organizaciju Savez komunista - Pokret za Jugoslaviju, da osmisli rad ilegalnih ćelija. Uvjeravao ga je da je ta ideja u Hrvatskoj zaživjela. Radojčić, zatim, pravi plan i u njemu potencira načela rada ilegalnih ćelija koje trebaju biti u obavještajnoj, propagandnoj, političkoj i ekonomskoj funkciji, sve se mora odvijati u strogoj ilegali. Sabolović je obećao Radojčiću da će mu sve to platiti SK -PJ. U izrađenom planu, među temeljnim postulatima, Radojčić je istaknuo da nikad ne smije biti vidljiv rukopis vlastite organizacije. U organizaciji rada ilegalne ćelije moraju se, zatim, pretpostaviti, radi propagandnog efekta, veze s medijima, upadi u radio sustav, način stvaranja i raspačavanja letaka, puštanje glasina, puštanje viceva kao sredstva psihološko-propagandne djelatnosti i drugo. Sve to dao je Radojčić Saboloviću, a upoznao i Rakočevića.
To je uglavnom sve što je Radenko Radojčić ispričao djelatnicima SZUP-a o djelovanju JNA na stvaranju YUTE. U sklopu opsežnog iskaza, Radojčić je, zatim otkrio s kime se sve susretao, kod koga je boravio i s kirn je surađivao u Beogradu. Popis tih imena otkriva, zapravo, i strukturu suradnika KOS-a u Beogradu, ali i činjenicu da su tada vodeći novinari beogradskih medija činili tu strukturu, a riječ je o novinarima koji su u to vrijeme provodili agresivnu kampanju protiv Hrvatske. Tako Radojčić kaže da je komunicirao i sastajo se s Brankom Topuškovićem, odvjetnikom i kasnijim direktorom 'Borbe', zatim Dragišum Vukašinovićem i Stojanovićem, također odvjetnicima, Miomirom Marićem, urednikom 'Duge', Vanjom Bulićem,pomoćnikom glavnog urednika 'Duge', Filipom Swarmom, novinarom 'Vremena', Mirjanom Bobić, novinarkom 'Duge', Janjom Florić, novinarkom 'Borbe', Borislavom Solešom, novinarom 'Borbe»', Zoranom Grujićem, vlasnikom kluba 'Pasadena', Draganom Savićem, podrijetlom s Banije i nekadašnjim radnikom 'Badela' u Zagrebu, Jelkom Čulafić, koja je bila akademska slikarica čiji je stric bio savezni sekretar za unutarnje poslove, osoba koja je kasnije prenijela mikrofilmove dokumenata iz Beograda u Ljubljanu. Dragica Knežević je bivša tajnica Ivice Račana kad je on bio predsjednik SDP-a, kaže Radojčić, koja je 1993. godine iselila iz Zagreba i nastanila se u Beograd kod Bosiljke Rajković. S Dragicom Knežević se, dakle, Radojčić također susretao. Radovan Samardžić bio je tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, nekada u Zagrebu, a poslije se doselio u Beograd. Družio se, zatim, s pukovnikom Dušanom Vilićem, koji je bio rodom iz Gline, pukovnikom Boškom Todorovićem, oficirom iz Uprave bezbednosti, kapetanom 1. klase Zoranom Karanovićem.Vojom Radovićem, generalom, Ratkom Radakovićem, Mirnom Ranković koja je bila vojna tužiteljica, vrlo bliska s Arkanom...

Radojčić: Susreo sam se s novinarkom Jasnom Babić u Beogradu

U Beogradu se te godine Radojčić susreo i s hrvatskom novinarkom Jasnom Babić iz Zagreba. Za nju kaže da je poznaje još iz Zagreba. Nakon što je Radojčić 1993. godine izišao iz beogradskog zatvora, Jasna Babić mu je ostavila poruku da se nađu. Kaže da je bio dosta mučan dijalog između njih dvoje, a ona je izrazila želju da upozna Ivana Sabolovića s obzirom da se u svojim napisima bavila grupom 'Labrador'. Radojčić joj je omogućio kontakt. Posredstvom nje, poslao je pismenu poruku svojoj obitelji u Zagreb, a ona mu je, kaže, dala mogućnost kontakta s jednim njezinim pouzdanim čovjekom, a to je Luka Kurelić, novinar. Radojčić je čak izdiktirao broj njegova telefona u Ljubljani 061 315 428. Od osoba s kojima se u Beogradu Radojčić družio ili se s njima sastajao, bila je i Anja Jakopović, bivša Arkanova tajnica do 1992. godine, inače rodom iz Zagreba, a udana za Beograđanina. Stanovala je u centru Beograda. Za nju kaže da je dobro pozicionirana u beogradskim kulturnim krugovima. U nastavku Radojčić otkriva koji su pojedinci bili na vezi sustava sigurnosti JNA, ili na vezi sa SDB-om MUP-a Srbije. To su Miroslav Lazanski, novinar i vojni komentator TV Beograd. Lazanski je bio suradnik još iz Zagreba.

Pukovnik Ćuk je preko njega plasirao niz sadržaja, a Lazanski je stavljao samo potpis pod Ćukove tekstove. Uprava SSNO-a namještala mu je intervjue s visokim oficirima, primjerice s Jazovim, a odlazio je i u posebne reporterske misije. Dragan Matić je bio novinar 'Duge' kojega su zvali Musolini, do kraja četniziran tako da su zbog toga ostali novinari i zazirali od njega, kaže Radojčić. Milovan Drecun je bio komentator TV Beograd, Rade Brajović novinar 'Večernjih novosti', Milena Markovic, novinarka 'Večernjih novosti' na vezi i u logistici majora Sljivančanina, prikupljala sigurnosne podatke, Radovan Pavlović, novinar 'Politike', Svetlana Vasović Mekina, novinarka 'Mladine' na vezi s Odelenjem bezbednosti, na vezi i s Šljivančaninom, pohodila istočno-slavonsko ratište, no na vezi je držao i VOMO (slovenska obavještajna služba) Slovenije. Vasovićka je zajedno s Milenom Markovic s jedinicama JNA ušla u Vukovar i otamo izvještavala. Mila Štula je novinarka TV Beograd i bila je na vezi s Odelenjem bezbednosti zagrebačke vojne oblasti, opstruirala posao u zagrebačkom 'Danasu' kako bi ispala žrtva, kasnije se uvuk-
la u udruženje Srba iz Hrvatske. Tu je, zatim, Vasić, novinar 'Borbe', Vesna Živanović, novinarka TV Beograd, Violeta Redžepagić, novinarka WTN-a, korištena za plasman informacija prema inozemstvu. Lidija Dumančić, novinarka političkog programa TV Beograd, suradnica SDB-a MUP-a Srbije, muž joj ratovao u istočnoj Slavoniji, Vlado Jovanović, novinar 'Monitora' iz Podgorice, a pisao i za zagrebački 'Arkzin'.

Radojčić je pobrojao još niz osoba za koje smatra da su bili dio KOS-ove strukture u to vrijeme u Beogradu, a među njima je istaknuo i Jusufa Spahića, beogradskog muftiju koji je bio na vezi sa SDB-om MUP-a Srbije i koji je dostavljao informacije o stajalištima diplomatskog zbora iz muslimanskih zemalja. Bio je, kaže Radojčić, dragocjen izvor podataka!

Odlazak u Sloveniju preko Makedonije

I dok su visoki oficiri vojne sigurnosti JNA bili preokupirani idejom reintegracije bivše Jugoslavije, Radenko Radojčić je, kako je kazao, primarno bio zainteresiran napustiti Srbiju i Beograd jer nakon optužaba da je radio na državnom udaru zajedno s 'nepodobnim' oficirima, nakon što je brutalno premlaćivan, hapšen i zatvoren, nakon što mu je suđeno i što je oslobođen, posve razočaran htio je dalje, brinuti o samome sebi i svojoj obitelji. Dobio je na neki način privolu oficira s kojima je surađivao da ode na zapad, ali da se javi i bude u kontaktu, no to u to vrijeme nije bilo lako izvesti. Bio je,u kontaktu s Mustafom Candićem, majorom KOG-a, s kojim je radio u 'Operi', kojega su prebili policajci MUP-a Srbije i koji je s obitelji napustio tu zemlju, otputovao u Italiju, a zatim u Sloveniju, nakon što je prodao u Beogradu stan za 80.000 njemačkih maraka. Čandić je znao da je Radojčić posjedovao mikrofilmove povjerljivih dokumenata za koje bi mogle pokazati interes obavještajne službe stranih zejnalja. Radojčić kaže da je Čandić kontaktirao s talijanskim obavještajcima i pokušao im prodati mikrofilmove. Oni su pokazivali volju da to kupe, no nisu Radojčiću pružali nikakva jamstva pa do toga nije došlo.
Čandić je nazivao Radojčića iz Gorizie u Italiji. No, ubrzo se prebacio u Sloveniju, zakupio gostionicu, osnovao tvrtku 'Sigma' i uspostavio vezu s Željkom Županićem u Ljubljani s kojim je zajedno bio na .vojnoj akademiji u Zadru. Županić je pristupio slovenskoj vojsci početkom rata i sada je već bio jedan od šefova vojne službe sigurnosti slovenske vojske. Čandić je još bio u vezi s Lađom Graberom, također oficirom bivše JNA, koji je također pristupio slovenskoj vojsci, a onda i s Tonetom Peinkiharom, šefom obavještajne službe VOMO u Sloveniji. Uglavnom, Radojčićev prijatelj Čandić, zahvaljujući vezama sa slovenskom obavještajnom službom, uspijeva srediti da se Radojčić preko Makedonije prebaci u Sloveniju. Spomenuti Lađo Graber, naime, bio je uključen i u rad UNHCR-a, u bazi u Makedoniji, preciznije u Skopju. Posredstvom Mirka Atanasovskog, šefa vojne službe sigurnosti u Makedoniji, napravljena je za Radojčića nova osobna karta na ime Milovan Krstik, pa je tako iz Srbije prešao u Makedoniju, a nakon potankog ispitivanja u Skopju, zrakoplovom se domogao Slovenije i to 18. kolovoza 1993. godine gdje su ga dočekali Mustafa Čandić i Tone Peinkihar.

Plan rušenja Janeza Janše

Danima poslije informativne razgovore s Radojčićem su vodili vodeći slovenski obavještajci Tone Peinkihar, Šaša Nacevski, zatim jedan Bozo, čijeg prezimena se ne sjeća, a koji je bio Hrvat, ugrađeni slovenski obavještajac u postrojbe HOS-a. Zanimali su se za sve što Radojčić
znade o slovenskim suradnicima KOS-a, posebno za detalje o Janezu Janši, Milanu Kučanu i Drnvšeku.
Rekli su Radojčiću da znaju kako je Janša švercao oružjem za Hrvatsku posredstvom Dobroslava Parage. Pokazivali su, zatim, albume s fotografijama čelnih ljudi u Hrvatskoj, čelnika hrvatske oporbe, vodećih vojnih zapovjednika i on im je diktirao sve što zna o svakome od njih. Zanimali su se i za stanje u Istri, za regionalizam koji jača, zatim za tzv. grupu 88 koja djeluje protalijanski u hrvatskom i slovenskom dijelu Istre, a dio tih ljudi je navodno infiltriran u IDS. No, slovenske obavještajce je najviše zanimalo da pokrenu propagahdno-psihološki rat protiv Janeza Janše te su zatražili od Radenka Radojčića da napravi skicu specijalnog plana za rušenje Janeza Janše. Očito su bili pristalice dvojca Drnovšek - Kučan, a htjeli su organizirati akciju rušenja Janše jer su se plašili da ih ne smijeni, ako bi slučajno on, dakle, Janša došao na vrh slovenske politike. Radojčić im je napravio takav plan, no prije nego što ga je radio, od slovenskih obavještajaca je zatražio da mu dadu neke elemente iz njihova života. Tako su mu rekli da je Janša švercao oružjem, zatim da ima firme koje vodi formalno njegov brat, da je 'težak' 35 milijuna dolara, zatim da je totalitarist po svjetonazoru, slovenski furer itd. Za Drnovšeka su Radojčiću rekli da je homoseksualac, da pripada staroj udbo-mafijaškoj struji. To su rekli i za Milana Kučana koji navodno ima ljubavnicu prostitutku. To su, dakle, bili elementi koje su slovenski obavještajci dali Radojčiću da izradi plan rušenja Janeza Janše. U tom planu što im ga je dostavio u strogoj tajnosti, Radojčić je predvidio, uz ostalo, da se kroz medije počne pisati protiv Kučana i Drnovšeka, a njih dvojica da osjete kako iza tekstova stoji Janša. Onda je trebalo napadati Janšu upravo na tezi da je švercao oružje za Hrvatsku. Sam Janša trebao je prepoznati da iza takvih napada stoje Drnovšek i Kučan. Došlo bi do otvorenog sukoba između Janše, s jedne, te Kučana i Dronveška s druge strane, a u novinske redakcije bi se slala falsificirana priopćenja potpore Janši od strane profašističkih stranaka, grupa i udruženja kako bi se stvorio odium prema Janši. Zatim bi se napravio intervju s generalom Vasiljevićem u Beogradu koji bi zaštitio Janšu, što bi pojačalo teze kako je Janša bio suradnik KOS-a, plasirale bi se razne krivotvorene isprave i dokumenti protiv Janše, a konačan cilj bio bi takav pritisak da ode s javne dužnosti u Sloveniji. Što je od svega realizirano, nije poznato, no Radojčić kaže da je nedugo zatim kroz slovenske medije počela kampanja protiv Janše, a Peinkihar mu je, namignuvši mu, potvrdio da se plan realizira. Dakle, Radojčić je i ovdje iskorišten za unutarnjopolitičke slovenske sukobe. No, unatoč'tome sto je Radojčić, kako kaže, posredstvom Jelice Čulafić, predao dio mikrofilmirane dokumentacije slovenskoj službi sigurnosti VOMO, a koja je tražila i ostatak, nisu mu riješili statusna pitanja. Nisu mu dali putovnicu, stan, posao... Zbog svega toga je Radenko Radojčić bio ogorčen i odlučio napustiti Sloveniju. To je 1994. godine i učinio, došao u Zagreb i dragovoljno hrvatskim službenicima SZUP-a ispričao sve što zna. Radojčić i danas navodno živi u Hrvatskoj kao lojalan građanin, čovjek pokopanih političkih iluzija, s priznanjem vlastitih zabluda ni ne pokušava biti u jaVnosti.

Današnja hrvatska klima potvrđuje Radojčićeve navode

Svakako je najzanimljiviji dio njegova iskaza o stvaranju YUTE - Jugoslavenske tajne armije.
Premda on sam ne zna što je realizirano od tog projekta reintegracije službi sigurnosti novostvorenih država iz bivše Jugoslavije, a vjerojatno ga više apsolutno- i ne zanima, čini se da neke druge činjenice govore u korist teze da KOS ni danas nije mrtav.
Ako se, naime, promatra i analizira stanje u Hrvatskoj u sklopu kojega je, poslije velike nacionalne euforije i ponosa stvorenom državom, došlo do neshvatljive rehabilitacije bivšeg političkog sustava, a na moralno-političkoj razini i tadašnjeg režima na čelu s Josipom Bro-zom Titom, onda se čini jasnim da tajne službe nestankom Jugoslavije nisu posve prestale djelovati i da se postupno, ali sigurno ugrađuju u sustave stvorenih država.

Kako, naime, pojasniti da, primjerice, u Hrvatskoj, u cijeloj piramidalnoj strukturi vlasti, napose od Ureda Predsjednika RH, pa naniže, vodeća mjesta počinju zauzimati notorni pripadnici ili suradnici bivše države, da veleposlanička mjesta ili sinekure u različitim segmentima vlasti sve više dobivaju oni koji su emocionalno ili djelatno bili na drugoj strani bojišnice u težnji za samostalnom hrvatskom državom.
U današnjoj Hrvatskoj vodi se sustavna kampanja protiv vrijednosti Domovinskog rata, pripadnika Hrvatske vojske i svih onih koji su najzaslužniji za velike promjene početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a kroz tu kampanju vodi se zapravo u mnogim slučajevima i specijalni rat protiv ideje o samostalnoj hrvatskoj državi.

Stoga odgovor na pitanje iz naslova ovog feljtona koji završavamo «Je li KOS živ ili mrtav?», s puno indicija se može, nažalost, odgovoriti: «Da, živ je, nažalost!« U to nas uvjerava ova, nikom normalnom shvatljiva i jasna, recentna hrvatska politika, a Radojčićev iskaz bilo je potrebno objaviti kako bi se shvatilo da nastojanja za reintegracijom bivše Jugoslavije nisu puka tlapnja ili politikantska p'aranoja frustriranih pojedinaca, nego opasna i realna politička platforma koja ima aktere među 'rashodovanim' kadrom poražene JNA i Jugoslavije, uz potporu iz međunarodne zajednice.

YUTA se organizira preko pojedinih tvrtku u inozemstvu!
General Aco Vasiljević je, po svjedočenju Radojčića, bio iznimno zainteresiran za osnivanje tvrtki u Srbiji i u inozemstvu posredstvom kojih bi se financirala YUTA. S tim u svezi, na usluzi su mu bili odvjetnički ured Milana i Branka Stanica i odvjetnički ured Pavlica u Beogradu, inače bliski upravi JNA.
Te bi tvrtke otvarale svoje predstavništva u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Vasiljević je posebno kontaktirao i odvjetnika Dragišu Vukašinovića koji je bio suosnivač banke «Kameleon» i vlasnik više tvrtki u Europi. Taje banka bila servis za pranje novca. Bavila se jedno vrijeme deponiranjem zlata građana. Građani bi davali zlato u zalog po nepovoljnim uvjetima. U to je vrijeme, kaže Radojčić, to bio profitabilan posao. Vasiljević se nakon toga rastrčao po inozemstvu i počeo «dijelfti karte«, što znači da je počeo realizirati projekt YUTE, kaže Radojčić.

Izraelskim novcem financirane su jedinice Zeljka Ražnjatovića Arkana, kapetana Dragana!
Radojčić je, u kontekstu naoružavanja nekih srpskih zloglasnih postrojbi, posebnu važnost dao srpsko-židovskom udruženju u Beogradu koje je okupljalo značajnije intelektualce. Kaže da je to društvo, na čelu kojega je bila Klara Mandić, osoba koja je spajala političare i gospodarstvenike, a bila u bliskoj vezi s JNA, služilo za netransparentne transfere kapitala. Zahvaljujući lobiranju navedenog društva, 1989. godine Ariel Sharon je posjetio Srbiju, a u njegovoj pratnji je bio stanoviti Skolnik, međunarodni biznismen i mešetar.

Taj Skolnik je dogovorio dotok svježeg kapitala u bankarski sustav Srbije, ali je inzistirao da se to događa posredstvom malih, privatnih, a ne velikih državnih banaka. Uskoro, nakon toga, počeo je dotok kapitala, kaže Radojčić, u banke Jezdimira Vasiljevića, Dafine Milanović i djelomično u banku braće Karić. No, to su bile operacije pranja novca na način da židovske tvrtke fiktivnim plasmanom novca dobiju očišćen novac kroz, opet, fiktivne poslove, u banke na Cipru ili u tvrtke na Cipru. Bankama u Srbiji ostaje profit za uslugu pranja novca, a to su bile visoke stope. Ubrzo su ovo dvoje novac prebacili na Cipar, a banke zatvorili. Sve to nije moglo ići bez znanja visokog državnog vrha , smatra Radojčić. Ovakvim kanalima financirano je opremanje jedinica Željka Ražnjatovića Arkana. Na svojim odorama su Arkanovci imaii oznake na židovskom i engleskom, imali su i izraelsko naoružanje. Slično su financirane «Crvene beretke», ali i postrojbe tzv. kapetana Dragana. Oficir Rakočević je jednom priznao Radenku Radojčiću da JNA nije ni metkom opremila Arkanove ljude.

 Podržavam ovo što kaže Hrvatski list.   Nisam za ovo što kaže Hrvatski list.

KOS, 2008-06-02 u 02:53:37 na vrh stranice

A gdje je Silvije Degen ?

 Podržavam ovo što kaže KOS.   Nisam za ovo što kaže KOS.

Domagoj Margetić, 2008-06-02 u 02:55:06 na vrh stranice

Detaljan iskaz, kojega je u ožujku i travnju 1994. godine, operativcima Službe za zaštitu ustavnog poretka MUP-a Republike Hrvatske dao bivši djelatni agent KOS-a JNA Radenko Radojčić, razotkriva imena pripadnika „hrvatske“ političke, ekonomske i društvene elite, koji su u vrijeme stvaranja samostalne i neovisne Hrvatske sudjelovali kao suradnici komunističkih tajnih služba u agresiji i ratu protiv Republike Hrvatske. Ljudi koje je u svojem iskazu imenovao Radenko Radojčić danas su pripadnici političke, društvene i ekonomske elite u zemlji protiv koje su radili kao suradnici KOS-a JNA. Neki od imenovanih u međuvremenu su stekli milijunsko bogatsvo. Njihova suradnja sa KOS-om JNA možda otkriva i prljavi, kriminalni trag njihova kapitala, stečenog od jugoslavenskog, beogradskog obavještajno – kriminalnog podzemlja, a reinvestiranog u Hrvatsku, kako bi danas mogli zauzimati pozicije ekonomske moći u državi.

Tko je Stjepan Tuđman – suradnik centra SDS Sisak?

U svojem iskazu pred operativcima SZUP-a MUP-a RH, Radenko radojčić, između ostalih, imenovao je izvjesnog Stjepana Tuđmana, kao suradnika centra Službe državne sigurnosti RSUP-a u Sisku.

„Tuđman Stjepan – pseudonim „J-...“, operativac centra SDS Sisak. U zabilješkama koje su analizirale pad grupe „Labrador“ spominjao se Tuđman Stjepan, kao suradnik Juran Miroslava. Tu su još napominjana i druga imena, a ovo sam zapamtio“, izjavio je hrvatskim obavještajcima 1994. godine Radojčić. U njegovu iskazu nije detaljnije objašnjeno o kojoj se osobi radi, kada je riječ o Stjepanu Tuđmanu. Ili su, možda, te detalje istražitelji SZUP-a jednostavno izbrisali iz transkripta Radojčićeva iskaza.

Mesićev prijatelj i „ugledni odvjetnik“ suradnik KOS-a

Kao jednog od glavnih suradnika jugoslavenskih tajnih služba Radenko Radojčić prokazao je zagrebačkog odvjetnika, osobnog prijatelja predsjednika Republike Stjepana Mesića, Silvija Degena. Ono što je još zanimljivije, Radojčić je u svojem iskazu otkrio kako je Silvije Degen kao odvjetnik tijekom suđenja Andriji Artukoviću u Zagrebu, podatke kojima je kao branitelj u tom slučaju raspolagao dostavljao komunističkim obavještajnim službama. Ovakvi Degenovi postupci, dakako, imaju ozbiljne posljedice, jer ukazuju na Degenovo ponašanje kao odvjetnika potpuno suprotno pravilima i etici odvjetničke struke. Ovakvim postupcima, kojev opisuje u svojem iskazu Radojčić, Silvije Degen prekršio je načelo povjerljivosti između klijenta i odvjetnika, kao i načelo profesionalne odvjetničke tajne. U bilo kojoj demokratskoj zemlji na svijetu, nakon ovakvog djelovanja i postupanja odvjetnika, bila bi mu oduzeta dozvola za rad, odvjetnička licenca, a odgovarao bi i po odredbama kaznenog zakonodavstva. Silvije Degen, međutim, u Hrvatskoj i danas uživa zaštitu najviših političkih institucija.

„Degen Slivije – odvjetnik iz Zagreba. Ja se sjećam, da se u vezi s Degenom pričalo, da je u vrijeme suđenja Artukoviću u Zagrebu, Degen nosio podatke SDS-u i službi vojne sigurnosti“, tvrdi u svojem iskazu SZUP-u Radenko Radojčić.

Kum Vanja Špiljak

Da su pozicije utjecaja doušnika, suradnika i agenata KOS-a JNA sezale i u najmoćnije poslovne i političke institucije u Hrvatskoj, dokazuje i slučaj Vanje Špiljka. Njega kao ključnog čovjeka u nacionalnoj naftnoj industriji INI, te oficira KOS-a JNA u svojem iskazu prokazuje Radenko Radojčić, opisujući kumsku vezu oficira KOS-a Malobabića sa obitelji Špiljak, a time i sa Vanjom Špiljkom.

„Vanja Špiljak – djelatnik INE iz Zagreba. Ja sam osobno, također posredstvom Slavka Malobabića upoznao Vanju Špiljka, kada je Špiljak bio na visokom položaju u INI. Vanja i Malobabić su vrlo bliski i dugogodišnji prijatelji. Čak je otac Vanje Špiljka, Mika Špiljak, bio kum na vjenčanju Slavka Malobabića. Otud vrlo otvoreno i dugogodišnje prijateljstvo. U nekoliko navrata, tijekom mog rada s Malobabićem, o Vanji Špiljaku, Malobabić je iznosio, da je u vezi s vojnim službama sigurnosti, obavještajnom upravom JNA, s naznakom da je to uobičajeno, čak da Vanja ima visoki čin pričuvnog oficira vojne obavještajne službe. Malobabić je u tim kazivanjima ukazivao i na vezu Vanje sa odelenjem bezbednosti V. armijske oblasti konkretno s puk Budimirom Divljakovićem.

Sjećam se, da je Slavko Malobabić, Vanji Špiljku predlagao, da u Baniju i Liku dovede šeika Jemanija, radi investiranja u turizam, a u sklopu Malobabićevog projekta „Ample“ ... Pretpostavljam da je do takvog aranžmana tj. boravka Jemanija došlo, a sve u funkciji jačanja Malobabićevog ugleda na tom prostoru“, tvrdio je djelatnicima SZUP-a Radojčić.

Novac komunističkih tajnih služba opran i reinvestiran preko Bemexa?

Radenko Radojčić u svojem svjedočenju razotkriva niz vrlo važnih detalja o djelovanju i financijskom poslovanju i organizacijskoj shemi jugoslavenskih tajnih služba. Naime, iz Radojčićevog iskaza saznajemo i za poduzeće Bemex u Luganu, kojim je u ime i za račun tajnih služba SFRJ upravljao zagrebački „poslovni čovjek“, u stvari djelatnik KOS-a JNA, Vojislav (Vojko) Santrić. Preko Bemexa novac se izvlačio iz Jugoslavije, te na off shore račune u trećim zemljama, nakon čega se kroz protok određenog broja godina, taj isti opljačkani novac, preko suradnika KOS-a (kao što je Goran Štrok) vraća u Hrvatsku. Takvim, prljavim kapitalom jugoslavenskih tajnih služba jedan veliki dio hrvatske ekonomske elite stekao je svoje pozicije financijske moći u „demokratskoj“ Hrvatskoj. Drugim riječima, poslovno – financijskim operacijama KOS-a preko poduzeća kakvo je Bemex, osiguran je kapital povjerenicima komunističkih obavještajnih služba, koji su nakon raspada Jugoslavije investirajući takav kapital u novonastalim državama, stekli pozicije financijske moći i političkog utjecaja.

„Vojislav Santrić – biznismen iz Zagreba. O njemu znam, najviše po Malobabićevom kazivanju, i to u jednom duljem vremenskom razdoblju. Iz tog pričanja znadem, da Santrić u Luganu posjeduje firmu Bemex. U nekoliko navrata Malobabić je iznio, da je Santrić Vojislav, suradnik vojne obavještajne službe, te da im je u toj suradnji vrlo bitan, i da održava kontake sa visokim oficirima te službe“, navodi Radojčić opisujući Santrićevu ulogu.

Goran Štrok i Mišo Broz radili za KOS JNA

Prema iskazu Radenka Radojčića za KOS- JNA su radili i danas „ugledni poduzetnik“, i vlasnik nekoliko hotela na hrvatskoj obali, koje je kupio iz nepoznatih financijskih izvora (možda baš istih izvora iz kojih je novac pristizao u Bemex) Goran Štrok i djelatnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i sin komunističkog diktatora Josipa Broza Mišo Broz. Štrok je, prema kazivanju Radojčića, projektom novina „Zapad“ sudjelovao u specijalnim obavještajnim operacijama, za koje je direktive i upute (možda i novac) dobio upravo iz KOS-a JNA.

„Goran Štrok i Mišo Broz – u kontekstu kazivanja Malobabića o svom prijateljstvu sa Vanjom Špiljakom i oslanjanosti Špiljka na vojnu obavještajnu službu JNA, Malobabić je znao tu imenovati i Štroka i Mišu Broza. O Goranu Štroku u Beogradu, poveo se razgovor između mene i puk. Gligorevića iz Uprave bezbednosti SSNO-a, koji je također kazao, da je Štrok suradnik obavještajne službe JNA, i to u dugogodišnjoj vezi. Međutim, u tom razgovoru, Gligorević je iznio, da se nakon demokratskih izbora 1990.g. Štrok pere pred novim vlastima, na jedan vrlo pametan način. Oformio je, prema kazivanju puk. Gligorevića, a u dogovoru sa HDZ-om, nezavisne novine oko kojih su se sakupili novinari opozicijske provenijencije prema novim vlastima, prekinuvši radni odnos u svojim redakcijama. Prema tvrdnji Gligorevića, te novine će se ukinuti, novinari ostati bez posla, i na taj način novinske redakcije će se, na tih način, očistiti od opozicionara“, izjavio je Radojčić djelatnicima SZUP-a 1994. godine.

Komunistička kontraobavještajna mreža danas moćnija nego ikad

Već prema do sada objavljenim imenima pripadnika komunističke, jugoslavenske kontraobavještajne mreže u Republici Hrvatskoj, razvidno je da pripadnici te mreže danas zauzimaju značajnije društvene, političke i pozicije financijske, ekonomske moći nego li su zauzimali prije osamnaest godina. Ta činjenica, svakako, ukazuje na to da se radi o mreži koja je i dalje djelatna, zadržala je pozicije moći, raspolaže većim kapitalom nego ranije, ima utjecaj na najviše političke centre moći u zemlji, te upravlja „hrvatskim“ medijima. Ta mreža KOS-a JNA danas je snažnija i moćnija no ikad. I premrežena sa međunarodnim financijskim partnerima i suradnicima. Oni danas predstavljaju u Hrvatskoj nedodirljivu vladajuću oligarhiju, koja upravlja političkim, društvenim i ekonomskim procesima u državi. Svjedočenje Radenka Radojčića o tim procesima i djelovanju pripadnika te mreže, nedvojbeno dokazuje kako se promjenama od 1990. godine do danas u Hrvatskoj, nije uspjelo skinuti s pozicija moći nekadašnju komunističku elitu. Njezini su pripadnici ostali na pozicijama moći i danas drže Hrvatsku u šaci. To je stvarna formula tranzicije u Hrvatskoj. demokratskih promjena nije bilo.

 Podržavam ovo što kaže Domagoj Margetić.   Nisam za ovo što kaže Domagoj Margetić.

Koko Bill, 2008-06-02 u 02:57:46 na vrh stranice

Stojcevic nije vjerovao Hrvatskoj UDBI ?? Znaci hrvatska UDBA su bili hrvatski domoljubi. A kako se zna da je hrvatska UDBA Tudjmanu dala putovnicu i nagurala ga na mjesto sefa HDZ-a (umjesto Veselice), povezala ga s Norvalskim hrvatima, a kasnije je navodno i Perkovic bio taj koji je docekao Suska na aerodromu kad je ovaj doso iz Kanade, onda znaci da je fakat hrvatska UDBA bila patriotska organizacija. Da pace, ne samo patriotska, nego izgleda i vodeca snaga koja je organizirala otpor agresoru koji je pak organiziran od strane KOS-a.

Po tome ispada, tu se vodila ljuta bitka izmedju republicke UDBE i saveznog KOS-a. Sta je previse, fakat je previse je.

Jel ima itko u ovoj zemlji tko nije radio za UDBU ili KOS i tko ce ih konacno sterat sve u kurac i prestat rehabilitirat na ovakav nacin. To bi mogo samo netko tko s njima nije surovao, a izgleda da takvih nema u javnosti. (jer ni djecica nece kontra tate).
Ili fakat zivimo u drzavi UDBA-sa.

 Podržavam ovo što kaže Koko Bill.   Nisam za ovo što kaže Koko Bill.

ekipa na zadatku, 2008-06-02 u 02:59:42 na vrh stranice

Ako se, naime, promatra i analizira stanje u Hrvatskoj u sklopu kojega je, poslije velike nacionalne euforije i ponosa stvorenom državom, došlo do neshvatljive rehabilitacije bivšeg političkog sustava, a na moralno-političkoj razini i tadašnjeg režima na čelu s Josipom Bro-zom Titom, onda se čini jasnim da tajne službe nestankom Jugoslavije nisu posve prestale djelovati i da se postupno, ali sigurno ugrađuju u sustave stvorenih država.
Kako, naime, pojasniti da, primjerice, u Hrvatskoj, u cijeloj piramidalnoj strukturi vlasti, napose od Ureda Predsjednika RH, pa naniže, vodeća mjesta počinju zauzimati notorni pripadnici ili suradnici bivše države, da veleposlanička mjesta ili sinekure u različitim segmentima vlasti sve više dobivaju oni koji su emocionalno ili djelatno bili na drugoj strani bojišnice u težnji za samostalnom hrvatskom državom.
U današnjoj Hrvatskoj vodi se sustavna kampanja protiv vrijednosti Domovinskog rata, pripadnika Hrvatske vojske i svih onih koji su najzaslužniji za velike promjene početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a kroz tu kampanju vodi se zapravo u mnogim slučajevima i specijalni rat protiv ideje o samostalnoj hrvatskoj državi.
Stoga odgovor na pitanje iz naslova ovog feljtona koji završavamo «Je li KOS živ ili mrtav?», s puno indicija se može, nažalost, odgovoriti: «Da, živ je, nažalost!« U to nas uvjerava ova, nikom normalnom shvatljiva i jasna, recentna hrvatska politika, a Radojčićev iskaz bilo je potrebno objaviti kako bi se shvatilo da nastojanja za reintegracijom bivše Jugoslavije nisu puka tlapnja ili politikantska p'aranoja frustriranih pojedinaca, nego opasna i realna politička platforma koja ima aktere među 'rashodovanim' kadrom poražene JNA i Jugoslavije, uz potporu iz međunarodne zajednice.

Inverzija vrijednosti i stimuliranja u Hrvatskoj događa se u sklopu rehabilitacije oktroiranih diktatorskih režima. Danas mnogi visoki dužnosnici i javne osobe, na upit da se opredijele tko je za njih veća hrvatska ličnost, Josip Broz Tito ili dr. Franjo Tuđman, biraju Tita. To izjavljuje, recimo, šef SDP-a Ivica Račan, pa već spomenuti Denis Latin, pa šefica sindikata u trgovini Ana Knežević i mnogi drugi. Njihovo je privatno pravo da biraju povijesne ličnosti po vlastitim afinitetima, ideološkim ili nekim drugim bliskim im kriterijima, no valja podsjetiti da se Hrvatska u krvi oslobodila Titova, jugoslavenskoga režima i da je u borbi protiv te strahovlade palo na desetke tisuća hrvatskih mladića, a trećina Hrvatske spaljena. Hrvatska je pobjedom u Domovinskom ratu napravila povijesni iskorak i definitivni raskid s tuđinskom, Titovom državom. Prema tomu, onaj javni dužnosnik kojemu je danas Tito zaslužnija povijesna ličnost za Hrvatsku od Franje Tuđmana, nema što raditi u hrvatskoj politici jer takav nije bio ni prije ni sada prijatelj hrvatske države.

 Podržavam ovo što kaže ekipa na zadatku.   Nisam za ovo što kaže ekipa na zadatku.

dst, 2008-06-08 u 15:39:50 na vrh stranice

osoba A: - Božo Vukušić je sigurno imao debele razloge što nije objavio ime Ćeranića u svojoj knjizi i tu nema dvojbe. Očito, to su odredjeni operativni razlozi onih za koje Božo Vukušić radi i to nije nikakva slučajnost...ali, šta sada vrijedi, ipak je istina izašla na vidjelo...

osoba B: - UDBAŠI SU BILI NAJVEĆE HRVATINE

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

HOS, 2008-06-08 u 22:28:07 na vrh stranice

IVAN NIŽIC ( IKAN ) IZ SELINGENSTADT VOLF STRASSE 15 NAJVEČI UDBAS I UĆESNIK MNOGIH LIKVIDACIJA U ZAPADNOJ EUROPI , UČESNIK UBOJSTVA POKOJNOG BEBANA U FRANKFURTU , TO UDBAŠKO GOVNO TREBA SUDIT I OSUDIT

 Podržavam ovo što kaže HOS.   Nisam za ovo što kaže HOS.

www.hrvatsko-pravo.hr, 2008-06-10 u 16:10:20 na vrh stranice

«Iznenađuje negativna kritika novinarke Jasne Babić na račun njemačkog državnog odvjetništva u vezi suđenja bivšem doušniku Udbe i optuženiku Krunoslavu Pratesu za sudjelovanje u kapitalnom političkom ubojstvu pokojnog hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj. Zašto iznenađuje negativna kritika gospođe Babić, inače ugledne hrvatske novinarke, kritika kojom se dobiva dojam da štiti bivše Udbaše, a ne da štiti hrvatsko državno vodstvo od navodno neargumentiranih optužbi i prijetnji njemačkih vlasti? Zato što je Jasna Babić bila žrtva hrvatske ex-komunističke obavještajne službe i njezinog jednog čelnika koji joj je svojedobno u demokratskoj Hrvatskoj kršio njena ljudska prava i pokušao s njom na najgrublji način manipulirati. Usput rečeno, nikada taj bivši šef obavještajne službe nije pred pravnom državom Hrvatskom odgovarao za kršenje ljudskih prava novinarke, gospođe Babić! Da li netko iz hrvatskog obavještajnog miljea Jasnu Babić danas ucjenjuje da piše u korist osumnjičenog bivšeg šefa totalitarne jugoslavenske tajne službe u Zagrebu, «SDB», Josipa Perkovića, stvar je za objektivnu i detaljnu analizu.

Kao prvo, suđenje u Münchenu nije doživjelo neuspjeh, kako Jasna Babić sugerira, jer još nije završeno, s obzirom da je suđenje prekinuto na neodređeno vrijeme. Nadalje, za značenje suđenja nije bitno prate li ga mediji u Njemačkoj ili ne, kao što to omalovažavajući sugerira Jasna Babić u navedenom članku. Suđenje za političko ubojstvo Stjepana Đurekovića održava se u Münchenu na sudu koji je ekvivalent Županijskom sudu u Zagrebu, i to sve govori o velikom značenju toga suđenja, koje se održava zbog državnog terorizma bivše Titove Jugoslavije. Djelomično je točan navod Jasne Babić da su «udbaški krugovi bili BND-ovi veliki saveznici». Bundesnachrichtendienst Savezne Republike Njemačke je u nekim vremenskim razdobljima usko surađivao s Udbom i dijelovima Udbe, i poslije, nakon Rankovićeva pada, sa također totalitarnom jugoslavenskom «Službom državne sigurnosti» i njezinim dijelovima, a to nije neobično, jer su tadašnja Zapadna Njemačka i SFRJ održavali prijateljske bilateralne odnose, ali velika je razlika ta što je Udba (SDB) ubijala nedužne ljude na političkom teritoriju bivše Zapadne Njemačke, dok obavještajna služba Zapadne Njemačke BND nije ubijala nedužne ljude, a kamoli na pol. teritoriju bivše Jugoslavije. Njemačke vlasti nikada jugoslavenskim vlastima nisu dale placet za politička ubojstva. Čak je svojevremeno njemački novinar, poznat i hrvatskoj javnosti iz Domovinskog rata, pokojni Carl Gustav Ströhm, u članku «Katarakt» tražio da Njemačka izruči Titovu režimu neke hrvatske emigrante u zamjenu za članove ljevičarske terorističke bande «Baader-Meinhof» koja je od jugokomunističkih vlasti bila dobila politički azil. Međutim, suludo je ako bivši obavještajni krugovi misle da spominjanjem suradnje bivše Udbe i BND mogu ucjenjivati njemačku vladu da izvrši pritisak na njemačko pravosuđe da suđenje Pratesu stavi ad acta. Savezna Republika Njemačka nije banana republika. Gospođa Babić niti jednom riječju nije spomenula da je njemačko državno odvjetništvo (novinarka u članku upotrebljava zastarjeli jugoslavenski termin «tužilaštvo», valjda da bi se omalovažilo državno odvjetništvo «Staatsanwaltschaft» demokratske njemačke države) za Josipom Perkovićem raspisalo tjeralicu, da za osumnjičenim Perkovićem traga Središnji njemački kriminalistički ured «BKA» (njemačka verzija FBI), i to ne bez razloga, jer je svjedok Lasić, također jedan od bivših šefova Udbe, u predistražnim radnjama Županijskog suda u Zagrebu teško teretio Perkovića za Đurekovićevo ubojstvo.

Također je u članku prešućena činjenica da Perkovićev sin Aleksandar (Saša) radi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića na poslu savjetnika za nacionalnu sigurnost, i da njemačke vlasti sumnjaju da se na svjedoke poput Lasića vršio pritisak iz Hrvatske da u Münchenu ne svjedoči protiv Pratesa. Ne smijemo zaboraviti da je na pr. bivši Mesićev savjetnik Bagić dobio zabranu ulaska u zemlje EU zato što je Hrvoju Petraču omogućio pravodobni bijeg u inozemstvo uoči akcije hrvatske policije da ga uhiti. Predsjednik Mesić je zbog toga morao odustati od savjetničkih usluga Bagića. Suđenje Pratesu je prekinuto, ali ne smije se zaboraviti da je optuženi Prates na suđenju priznao da je ključeve od prostorije objekta u kojemu je Đureković likvidiran predao uoči ubojstva Josipu Perkoviću. Usput rečeno, bilo bi pošteno da Perković Josip ode u München i na nadležnom sudu vrati ključeve Pratesu.

Jasna Babić je čak iznjela nevjerojatnu konstrukciju da je jedna od osam bivših republičkih obavještajnih službi poslala Đurekovića u inozemstvo, što je nonsens jer pokojni Đurekoković nije bio suradnik Udbe kao Prates, nego žrtva Udbe. Kod nas, u našoj zemlji, inače, nema puno riječi sućuti za udovicu Stjepana Đurekovića, gospođu Gizelu, kojoj je Titov režim ubio muža i sina, i to zbog tako zvanog verbalnog delikta mišljenja, samo zato što je Đureković u svojim knjigama kritizirao izvitopereni jugokomunistički režim, devijacije i moralna posrnuća njegova «rukovodstva». Ne smije se zaboraviti da je Đureković bio član jugokomunističkog ustroja i svejedno nije bio dovoljno politički podoban, čim je počeo iznositi kritiku. Toliko o slobodi u Titovoj «socijalističkoj» Jugoslaviji.

Za Jasnu Babić nije nenormalno što vlada dr. Sanadera (HDZ) i predsjednik Republike Mesić štite Perkovića od neizručenja, s jedne strane, a s druge strane što hrvatska pravna i demokratska država nije već odavno sama procesuirala Đurekovićeve ubojice i nalogodavce tog gnjusnog i kukavičkog ubojstva, kakva su počinile totalitarne države poput 3. Reicha, Sovjetskog Saveza i Titove Jugoslavije. Stjepan Đureković ubijen je isto kao i Sophia Scholl koja je 1943. kritizirala Hitlerov režim. Ne stoji, dakle, navod novinarke Babić da su njemačke pravosudne vlasti, koje naziva «kreatorima münchenske optužnice», «odbile službenu pomoć Hrvatske», nego upravo suprotno, njemačke pravosudne vlasti upravo traže suradnju Hrvatske koju službena Hrvatska uskraćuje, jer dostupnog osumnjičenika Perkovića Josipa ne želi izručiti Njemačkoj, iako bi joj to bila moralna i međunarodna obaveza kao kandidatkinje za punopravno članstvo u Europskoj Uniji koja želi potvrditi da je pravne država. Mnogo toga je čudno u navedenom članku Jasne Babić, pa tako i to da nije zaštitila svojega kolegu novinara iz vlastite kuće, dopisnika Slobodne Dalmacije iz Bavarske Emilija Jurića, u vezi kojega je novinar Zvonimir Despot u članku u Večernjem listu od 04.6.2006. pisao da je na njega /Jurića/ vršio pritisak jedan od dvojice hrvatskih diplomata za koje njemačke vlasti traže da ih službena Hrvatska povuče jer su negativno utjecali na suđenje Pratesu. Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, Zagreb.»

 Podržavam ovo što kaže www.hrvatsko-pravo.hr.   Nisam za ovo što kaže www.hrvatsko-pravo.hr.

Bovan S., 2008-07-01 u 11:06:37 na vrh stranice

sve komunjare su danas veliki vjernici i dresove mjenjaju. Naj bolje bi bilo svu tu rulju pobiti jer su to ništarije komunističke, koje nemaju ništa ljudski.

 Podržavam ovo što kaže Bovan S..   Nisam za ovo što kaže Bovan S..

alma armenulić, 2008-07-03 u 13:53:03 na vrh stranice

Niko od vas nije normalan sa ovim glupostima. Kakvi su vam to podaci, od koga, čiji, zašto. Kakvi čuvari Jugoslavije, lupetate bezveze.

 Podržavam ovo što kaže alma armenulić.   Nisam za ovo što kaže alma armenulić.

alma armenulić, 2008-07-03 u 13:55:27 na vrh stranice

Naravno, prije provjerite komentar, pa onda prikažite samo ono što vam odgovara i ide u prilog.

 Podržavam ovo što kaže alma armenulić.   Nisam za ovo što kaže alma armenulić.

..., 2008-07-03 u 14:32:05 na vrh stranice

@alma, aj' tamo i ne sramoti se!
Samozvani i takozvani Bošnjaci su prije bili Jugoslaveni pa Muslimani pa Srbi ili Hrvati pa je za takve normalno da nemaju pojma kako je Jugoslavija bila tamnica Hrvatima i Slovencima.

Nakon što su pokazali svoje pravo lice za vrijeme i poslije nogometne utakmice Hrvatska - Turska, Muslimani su u nama ubili volju za radom na opstanku Bosne i Hercegovine, pa sam i ja za konačno rušenje tog hibrida koji imperijalizmu služi kao bačva baruta.

Udbaši i kosovci su radili protiv Hrvata, a u interesu Srba i dijela Muslimana pa naravno da želimo suditi takvima. Takav izrod je prije par stoljeća prelazio na islam i ne trebaju nam ni sada. Eto ih vama. To su prodani. Hrvatima nisu trebali ni kad su Turci nabijali katolike na kolac zbog vjere, niti nam trebaju danas. Prije su se priklonili Turčinu, a sad Jugoslaviji. Raspalo se Osmansko crrstvo, raspala se Jugoslavije i što sad? Kud će taj izrod sad? Taj jad! Neka im masoni i Soroševi plaćenici izmisle novu naciju. Taj hrvatski izrod nama ne treba niti je ikada pripadao stvarnom hrvatskom narodu ni hrvatskom biću.

Takvi se kao suncokreti okreću za vlašću i ne trebaju nama, a sramota je za Crkvu kako to ne vidi. Ima ih koji vide, ali im je trgovina ispred domovine. Čeka i takve plaća - tamo gdje se ne nadaju i kad se najmanje nadaju - moral se ne gazi tek tako, kao i domovina. Udbaši i KOS-ovci su zgazili ponos, moral i domovinu hrvatskog naroda pa ih treba, poput kukolja, istrijebiti. Eto ih vama..

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

abC, 2008-07-03 u 14:41:26 na vrh stranice

Dodatak za ... bili su još i mađaroni, orjunaši, fašisti, jugoslaveni, europjeci - uvijek neki kojima Hrvatska smeta i žele da Hrvata nestane.

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

mare, 2008-07-05 u 00:34:44 na vrh stranice

stoku treba objesiti.....a prije ih malo muciti...pa sve istrijebiti....

 Podržavam ovo što kaže mare.   Nisam za ovo što kaže mare.

uu, 2008-07-10 u 13:34:27 na vrh stranice

Sve to postrijeljat po kratkom postupku kako je nas poglavnik radio.Sve udbase.

 Podržavam ovo što kaže uu.   Nisam za ovo što kaže uu.

taliban.blogger.ba, 2008-07-13 u 20:05:51 na vrh stranice

VOJNA TAJNA
STROGO POVJERLJIVO

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
ARMIJA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE
VOJNA JEDINICA 5001/5-3/7

O D O B R A V A :
Naccelnik OU Armije R BiH
brigadni general
Mustafa Hajrulahovicc-Talijan

P R I J E D L O G
ZA USPOSTAVLJANJE ORGANIZOVANE SARADNJE

a) Identifikacioni podaci lica:
1. Ime: Kazimir
2. Prezime: Kapetan
3. Ime oca: Anto
4. Ime i dj. prezime majke: Anka r. Rajicc
5. Nadimak: Miro
6. JMBG: 0308950192806
7. Datum rodjenja: 03.08.1950.g.
8. Mjesto i Rep. rodjenja: Travnik -R BiH
9. Drzzavljanstvo i nacionalna pripadnost: Dvojno R BiH i RH-Hrvat
10. SSkolska sprema: SSS mass. tehniccar i VKV metalostrugar
11. Duzznost ili zanimanje: vozacc kamiona u "Caritasu" Vrhbosanske nadbiskupije u Splitu, bio ccasnik za log. HVO brigade "S. Tomassevic" - N. Travnik
12. Mjesto boravka: Kasstel Lukssicc -RH
13. Adresa: Ul. Ive Buricca 49
14. Broj telefona: 058-227-064
15. Podaci o pripadnosti ARBiH
a)---
b)---
c)---
16. Kratak opis karakternih osobina: Po prirodi je karakteran, tolerantan i umjeren. Neposredan u kontaktu i lako stvara poznanstva. Omiljen zbog vesele naravi i pouzdanosti kao partnera. Po temperamentu je Flegmatik. Hobi mu je planinarenje.
17. Poznavanje stranih jezika: govori njemaccki i engleski
18. Ostala znanja i vjesstine: instruktor gorske sluzzbe spasavanja

b) Podaci o cclanovima porodice:
1. Braccno stanje: ozzenjen
2. Ime i dj.prezime supruge: Vesna r. CCurak
3. Datum i mjesto rodjenja supruge: 04.12.1950.g.Travnik
4. Mjesto boravka supruge: Kasstel Lukssicc, Ul.Ive Buricca br.49
5. Podaci o djeci:
-Miroslav,rodj.1981.g.u Travniku, uccenik 5.raz.OSS u Kasstel Luksiccu
-Boris,rodj.1987.g.u Travnik, boravi u Kasstel Lukssiccu

c) Osnov za uspostavljanje saradnje:
1. Dobrovoljnost,patriotizam i prijateljstvo

d) Pseudonim i datum uspostavljanja saradnje: "DINO" - 27.07.1994.g.

e) Saradnik je: Iz neprijateljske sredine. Mozze posluzziti i kao sarad. baza (ranije bio saradnik na praccenju ustasske emigracije u Njemacckoj).

"DINO"

Organizovana saradnja je uspostavljena 27.07.1994.g. Ranije, prije rata, korissten je kao saradnik u inozemstvu, Prilikom obavljenog kontakta u Sarajevu, pristao je na saradnju i u kontinuitetu pruzzao ob. interesantne podatke.

Saradnik je trenutno tezzissno angazzovan prema ekstremistima u Caritasu, KAI, HVO i HDZ, te su mu u tom smislu i davani zadaci. Prachenje planova, namjera i aktivnosti ekstremnih grupa i pojedinaca, raspolozzenje puccanstva RH u vezi sa FBiH i dr. Veza se odrzzava neposredno, ssto je dosta rijetko, te telefonom ssto je takodje otezzano. Neposredni kontakti su odrzzavani u stanu operativca i oca izvora.

U dosadassnjem radu, saradnik je pruzzio visse korisnih i kvalitetnih podataka obavjesstajne prirode, na osnovu kojih je saccinjeno 12 ob. izvjesstaja. Zadatke je izvrssavao uredno, ali ne i na vrijeme, zbog nemoguchnosti redovnih kontakata i otezzane telefonske veze. Sa iskorisstenosschu saradnika nemozzemo biti zadovoljni, medjutim u pitanju je "vis major" (stalna putovanja kao vozacca i dr.).

Saradnik ima realne moguchnosti da i dalje bude angazzovan po navedenim zadacima, tim prije ssto zzivi u Kasstel L., RH, a kroz posao (vozacc -Caritas)- u kontaktu je sa objektima nasseg interesovanja. Zbog velike opterechenosti na poslu nije u moguchnosti da se angazzuje na drugim zadacima.

Plan daljeg angazzovanja je da utvrdi sastav i jaccinu, opremu i RIK PPN" D. Strijelci". Prikuplja podatke o grupama i ekstremnim licima u HV, HDZ i HVO, prati raskolu HDZ, te djelovanje oporbe i disidenata. Da prati sve aktivnosti uperene protiv R/FBiH,kako od strane zvaniccnih struktura, tako i od ekstremista svih vrsta. Po potrebi i moguchosti izvrsssavanja, davache mu se i dr. zadaci.

Obzirom da je saradnik prossao obuku, kroz saradnju sa SDB, planirali smo da u neposrednim kontaktima, ponovimo odredjene segmente, koji proisticcu iz trenutne situacije...

 Podržavam ovo što kaže taliban.blogger.ba.   Nisam za ovo što kaže taliban.blogger.ba.

miniSTAR, 2008-07-13 u 21:38:19 na vrh stranice

je li : kazimir kapetan ili kažimir kapetan ?
kako god okreneš = kaka

 Podržavam ovo što kaže miniSTAR.   Nisam za ovo što kaže miniSTAR.

taliban.blogger.ba, 2008-07-14 u 13:13:36 na vrh stranice

13.07.2008.
OBAVJEŠTAJNA AFERA

ŠPIJUN POD PSEUDONIMOM ''DINO'', RADIO JE ZA NEPRIJATELJA, DOK JE HRVATSKA BEZBEDNOST SPAVALA I JOŠ UVIJEK SPAVA

Evo drugovima iz bezbednosti, pa neka vide koliko su sposobni. Dali je slučajno ovaj saradnik zaštićen jer je bio doušnik SDB-a, koji je odrađivao ''ustaše'' u SAD-u i Njemačkoj, kao šta su i ostali koji su bili Perkoviću na vezi, a Bože ih nije objavio u ''čuvarima''??

Ovo su tajni branitelji koje Vlada štiti zakonom o tajnosti podataka uz pomoć tzv. ministarstva branitelja.

Ono šta je ovaj javljao neprijatelju, moglo je mnoge branitelje stajati glave, a politika, obavještajne službe i vojska Hrvatske, su teško kompromitirane.

Svi sastanci sa operativcem koji ga je držao na vezi, registrirani su putem evidencija, do detalja, sa troškovima kontakata.

Dočasnik HVO-a izdajnik i špijun, po ''pozitivnim'' zakonima RH dobiva sve kao i branitelj HV-a, a ako je invalid iz tajnog Jacinog registra, tada je dobio i stan, naravno uz dobru mirovinu.

Samo se sada postavlja ključno pitanje? Šta su radile Hrvatske službe sigurnosti, vojna i civilna, dok je ovaj haračio?

Dakako, kompromitirana je i Crkva preko Caritasa. Uz to, ''Dino'' je supotpisnik kaznene prijave protiv ''poštenog'' svećenika iz Caritasa, koji je popalio nekoliko destaka milijuna maraka, a sada je župnik u jednoj crkvi u srednjoj Bosni.

Postavlja se pitanje i koju je ulogu odigrao u odrađivanju ''ustaša'' u inozemstvu kao zagranični saradnik?

Dali su naši špijuni spremni za NATO i EU, kada im ovakvi slobodno šetaju po RH i još ka tomu su dobro nagrađeni od države.

Ovo je samo jedan od plejade saradnika, koji su djelovali na podrčju RH, a među njima bilo je časnika HV-a koji su bili visko rangirani, a bile su im dostupne najveće vojne tajne.

AID je držao i još uvijek drži veliku mrežu špijuna u RH, koji mogu slobodno raditi šta ih volja, po ovakvoj sigurnoj službi bezbednosti, i još će biti nagrađeni za svoj rad, od strane države protiv koje rade.

Ako bezbenost prati otvorene izvore, a siguan sam da je, tada im je ovo velika ''pohvala'' pa neka je prenesu šefovima, koji čuvaju fotelje i izmišljaju unutarnjeg neprijatelja, radi očuvanja fotelja.

Oni koji imaju aspiraciju na rad u ovakvim službama, sada mogu vidjeti kakve poslove (ne)odrađuju oni, za koje su dobro plaćeni.

Zbog ovakve objave dokumenata, u demokratskim zemljama, zatresle bi se sve službe sigurnosti, no, to u RH ne pali, jer se zna o kakvim je osobama i establishmantu riječ.

Neće to prenijeti ni ''demokratski'' mediji, jer vlada apsolutna cenzura i diktatura politike, koja je sve kupila da se nebi proizvele afere.

Pozdravljam protuobavještajne ''stručnjake'', koji bdiju nad sigurnošću građana, a posebno vojne bezbednjake koji su došli iz KOS-a i pustili žile kao topole u udobnim uredima i foteljama.

Eto i mojim kolegama braniteljima, da vide tko je branitelj a tko ''branitelj'', i neka samo slušaju političke diktate uz dobru plaću od političkih šefova.

Ovo krdo bezbednjaka, nemože čuvati sebe, a kamoli NATO i EU sustav.

Kako će reagirati kada pročitaju desetine imena, koji su radili za AID, a tko nam garantira da i danas ne rade za njih?

 Podržavam ovo što kaže taliban.blogger.ba.   Nisam za ovo što kaže taliban.blogger.ba.

Ante Pavelic, 2008-07-16 u 23:23:20 na vrh stranice

Ja mislim da je sve ovo sranje

 Podržavam ovo što kaže Ante Pavelic.   Nisam za ovo što kaže Ante Pavelic.

alma armenulić, 2008-07-30 u 13:29:53 na vrh stranice

Ti se sramotiš, rekla bih i to u tolikoj mjeri da nisi ni svjestan. Čitaj po redu taj jeb... spisak, naći ćeš čestite i poštene ljude koji nemaju pojma o čemu baljezgate vi "veliki Hrvati"! Muslimani jesu krivi utoliko što su uvijek vjerovali krivima, pa ni danas nisu ništa naučili! Kada je to sve "istina", govorim o ljudima sa tog spiska, zašto su na rukovodećim mjestima, pa zar ne bi zasmetali nekome do sada. Tvrdim za neke ljude da nemaju apsolutno nikakve veze sa glupostima koji se navode. Dajte gospodo dokaze za svakog imenom i prezimenom, javno, onako da sve ima dobar temelj i da zvuči uvjerljivo. Možda je najbolje zavarati neprijatelja, hajdemo postaviti pitanje ko si ti uopšte?! I, nemoj se više javljati i brukati se! Čuvari Jugoslavije, ha, ha, ha, pa dugo me nešto nije tako nasmijalo kao te baljezgarije! Još kratko, zašto da ne navijamo za Tursku, pa mi smo kod vas uvijek bili Turci, a ne Muslimani!

 Podržavam ovo što kaže alma armenulić.   Nisam za ovo što kaže alma armenulić.

..., 2008-08-02 u 13:51:11 na vrh stranice

@alma armenulić odi u Tursku i tamo navijaj za Turke, a u BiH navijaj za zemlju onog naroda koji živi tu. Shvati - ako imaš mozak - ni Srbi ni Hrvati ne žele s Turcima živjeti u istoj državi. Dok je sile bit će i Bosne i hercegovine. Inače - gotovo - RAZLAZ = eto vam sarajevski pašaluk

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

prodanovic petar, 2008-08-25 u 13:16:06 na vrh stranice

mene interesuje selo gornji zalukovik kod swarajeva i brezime prodanovic

 Podržavam ovo što kaže prodanovic petar.   Nisam za ovo što kaže prodanovic petar.

abC, 2008-08-31 u 01:29:46 na vrh stranice

Evo i Luka Obradović, carinik i dugogodišnji predsjednik vaterpolo kluba Jug

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

mujo, 2008-09-06 u 22:43:22 na vrh stranice

sve bolesniji od bolesnijeg, stvarno mi vas je zao a najvise vasidiotizma i znanja o drugima a o toleranciji i respektu da i ne pricamo

 Podržavam ovo što kaže mujo.   Nisam za ovo što kaže mujo.

dzelo kalinic, 2008-09-29 u 20:24:02 na vrh stranice

e hrvatici da vam kazem da sam i ja na gornjem spisku.pa vi sanjate i sada jugoslaviju i pedeset posto hrvata zali za onim sistemom.isto je i u bosni i hercegovini,sloveniji i srbiji.vi ste stvarno bolesni ljudi ili ste nezadovoljni svojim sadasnjim statusom.sta hocete od muslimana?branili su vam hrvatsku masovno pred rat u bosni i hercegovini.od njih ste poslije uzimali polovicu naoruzanja koje je prolazilo kroz hrvatski teritorij.i danas ih ima koji se zale na hrvatske carinike kako im uzimaju lovu za svaku sitnicu.okrenite se malo sebi i svojim problemima.j.... vas tudjman.dok ljudi ginu u osjeku,vukovaru i ddrugdje za svoju drzavu,on u karadjordjevu pregovara sa milosevicem o podjeli bosne i hercegovine.spominjete i slavite oluju.kakva oluja jadni vi.pa srbi su znali da moraju napustiti kninsku krajinu i to su i uradili,a vi ste ih onda sacekivali po cestama i ubijali.i vi ste borci?srbi su drzali 230 km dugu liniju i vi ste to kao za par dana sve osvojili.pa jeste li svjesni sta je POLITIKA,KURVA.preko radija sam slusao o "borbama" oko knina itd.bio sam medju prvima koji su poslije toga prosli kroz knin koji nigdje nije bio ni ostecen.jeli neko slusao izvjestaje izvjesne nade alise iz zagreba.pa lazi su to sve bile.jer su svi lagali i propagirali ono sto je kome odgovaralo.muslimanima ste zabili noz u ledja.ljudi koji su bili u hvo-u bili zarobljeni od jucerasnjih saboraca iz hvo-a!!!!!
vi kazete netrebamo muslimane.ma ne trebaju ni muslimani vas takve kakvi se ovdje pokazujete.sta imate protiv tih ljudi.preispitajte malo vase iskaze.ne budite nakaradni nego tolerantni.koliko ja znam hrvati bolje reci katolici uzivaju (normalni) jos uvijek visok ugled kod muslimana.katolika je u bih oko 17 posto i ja bih rekao kome se ne svidja bosna i hercegovina neka seli u hrvatsku ili ameriku,a vi ne saljite nikoga u tursku ko nije turcin.odkuda spominjanje nsarajevskog pasaluka,pa u njemu je uvijek bilo i katolika i bice ih i dalje.zato bih vas zamolio da se uzdrzite od kojekakvih komentara o naciji,jer zna se da svaka drzava a danas i eu sta garantuje za svoje stanovnike.razmisljajte malo i ne lupetajte bez veze.drugarski pozdrav svim forumasima

 Podržavam ovo što kaže dzelo kalinic.   Nisam za ovo što kaže dzelo kalinic.

ivan kelava, 2008-10-22 u 15:51:48 na vrh stranice

ako je to istina , kako objašnjavaš Prozor i Ramu iu siječnju 93-e , a potom i Vitez. I tko je to dočikao Srbe na putu i ubijao ih????? Kome je odmah poslije Washingtonskog sporazuma stizala pomoć , i od koga? Ako su Srbi već trebali napustiti SAO krajinu , čemu onda tolika opsežnost i polifunkcionalnost operacija Bljesak i oluja? Informiraj se malo više o njima , pa ćeš znati što govoriš. Zašto još nitko nije osuđen zbog masakra 14 hrvatske djece u Vitezu , a da ne spominjemo Uzdol i dr. sela ? Sigurno da nismo zadovoljni svojim statusom kad bradati ubojice naše djece još slobodno hodaju širom BIH. Normalno je da ne želimo živjeti u državi s takvim koljačima koji na "krilima vjere "bezobzirno nastoje zatrati svaki trag kršćanskog i hrvatskog postojanja u ovoj zemlji.

 Podržavam ovo što kaže ivan kelava.   Nisam za ovo što kaže ivan kelava.

omar khayam, 2008-10-26 u 15:58:57 na vrh stranice

ja jos sa fenjerom trazim ljudi. Je'l ih bilo dzahkad? Sto je sanjima? Pa rekti te mi ...
jah , a da osta i dalje bi poljaci bili daleko iza nas
jah al' ne osta
jah sta ces
a klalo se i 43ce ,
a i prija
i kulu od glava sagradise,
jah sta ces
i 500 godina je turce samo prstom mlade snaje vabilo - i morale su
a sta turska kula iza ostavi
i sta samo turka evlada posvijetu sece
a istace jos .....

 Podržavam ovo što kaže omar khayam.   Nisam za ovo što kaže omar khayam.

omar khayam, 2008-10-30 u 14:12:30 na vrh stranice

Pogledajte sta krivozvaljo veli : YouTube - Franjo Tudnan o Josipu Brozu Titu ,

Blajburg - Hrvatski narod u ustaskoj uniformi , ma hajde - a zna se ko su bili ustase 41. - 45.
Spasio ga - a on po ustaskom principu - noz u ledza , oca mu ocinskoga

A sta drugi - zapad - veli : YouTube - Josip Broz TITO biography 1-5
Interesantno

A svi su plakali - i kleli se : YouTube - Josip Broz Tito , Hajduk - Crvena Zvezda 4 Svibanj 1980

A sta je u Zagrebu , pa vidite : YouTube - Zagreb BBB

Srbi, Hrvati i Muslimani - hajvani se medzusobno kolju - zasto ???? A gladni - vecina a pojedinci se dijamantima igraju klikera - mozda za to , pa sada krivi neki sa spiska. Koliko jada HANDZAR divizija nanese , Koliko srba strada u jasenovcu , koliko sela hrvatskih cetnici poklase i popalise --- onda , juce ????? ZASTO ?????
Nadam se , da ce generacije poslije nas - BITI NORMALNE -

 Podržavam ovo što kaže omar khayam.   Nisam za ovo što kaže omar khayam.

Haki Shahini, 2008-11-06 u 15:38:01 na vrh stranice

Pisem u ime Albanaca koji su na ovoj listi navedeni.
Da vam pravo kazem nas je uvjek bolio uvo za Jugoslaviju.Mi smo gledali da sto lakse odsluzimo vojni rok ,koji je bio nimalo lak za nas.
I mogu sa sigurnoscu da kazem da nijedan nije radio dobrovoljno za UDB-u i niti ja dao maksimum od sebe.
Pozdrav.

 Podržavam ovo što kaže Haki Shahini.   Nisam za ovo što kaže Haki Shahini.

jiio miiič, 2008-11-09 u 00:06:09 na vrh stranice

Dabogda Bogu placali svi koji napisase ova imena,tu je pola ljudi ni krivo ni duzno,ALI IMA BOGA OVE USTASE STO OVO NAPISASE AKOBOGDA TESKA MUKA CEKA.

 Podržavam ovo što kaže jiio miiič.   Nisam za ovo što kaže jiio miiič.

Ferenc, 2008-11-09 u 02:32:34 na vrh stranice

Najveći dio Radojčićevog iskaza je potpuno točan i pouzdan, a značajan dio zbog aktualnosti je zasada preskočen. Vjerojatno će u narednim godinama i to biti otkriveno hrvatskoj javnosti. Načuo sam da je on i još dvojica iz te grupe Labrador (Slavko Malobabić i Slobodan Platiša) od samog početka radili za nas. Navodno su dvojica od njih trojice koji su bili u Hrvatskoj odlikovani 1999. Ako je to točno, to je najkvalitetnija i najbriljantnija obavještajna igra koju je hrvatska strana napravila.

 Podržavam ovo što kaže Ferenc.   Nisam za ovo što kaže Ferenc.

NINO, 2008-11-09 u 22:14:19 na vrh stranice

Najveće novinarske laži i insinuacije vidio sam samo u Nacionalu pa lažovi i insinuanti loše završe ,uistinu mi je žao ,ali samo se istinom pobjeđuje zlo .To vam govorim jer moje ime ipak stoji tu kao velika laž te se u svoju kuću kladim s bilo kim iz nacionala takođe u njihuvu kuću i to javno da su najveći lažovi te ću ujedno skinuti ljagu sa svojega imena. Hvala.

 Podržavam ovo što kaže NINO.   Nisam za ovo što kaže NINO.

Slavko Pleš, 2008-11-11 u 12:03:40 na vrh stranice

Čitajući ove dokumente nisam primjetio imena kao što su, IVICA PLEŠ ČAMEROVAC IZ SLUNJA (ZVANI DOZAVAC) isti je bio povezan sa načelnikom bezbednosti Milicije u Slunju 1991g. IME mu je SIMO KRNIĆ.

 Podržavam ovo što kaže Slavko Pleš.   Nisam za ovo što kaže Slavko Pleš.

BLEK STENA, 2008-11-14 u 21:54:32 na vrh stranice

ima vas još koji radite i dalje ali samo sa velikim iskustvom, prolazi vam voz, vagon zadnji kroz život te hvatate što se dade uhvatiti, pa bi i rođenu hm za svoj račun i džep, ali valjda će eu brzo doći pa će vam pomrsiti račune, jer nadati se je da će samo kvalitet i poštenje i rad da opstanu a vi prodani nećete imati šta prodati niti će tko takve kupovati, savjet vam je uhvtite što vam se da inače vrlo brzo vas nema i sretno vam i halal od toliko silovanih poklanih osakaćenih osramoćenih, . . . , znajte ako ikad se bude moglo da vam se sudi neće vam biti lako. UDBAŠI vi ste krivi za sve.

 Podržavam ovo što kaže BLEK STENA.   Nisam za ovo što kaže BLEK STENA.

dzelo kalinic, 2008-11-16 u 20:24:56 na vrh stranice

druze kelava sve sto sam iznia je puna istina.zasto ti ne spomenes ahmice sta je vidia cijeli svit.hej ti komentarises samo ono sto tebi odgovara.zasto nista ne spomenes o danasnjem vremenu u cilom svitu.vidis li sta kazu oni na zapadu.uvesti ponovo upravu drzavnu u institucije kao sto su banke investicioni fondovi i sl.sta to znaci nego isto ono sto je bilo u komunizmu.zlocine kojih je bilo na sve strane MORAMMO zaboraviti inace ce cila bivsa yuga biti palestina.ja tih napisah kome se ne svidja u bih neka ide sirok mu svit.
razmisli malo o svemu pa se cujemo.lipi pozdrav mili moj kelava.

 Podržavam ovo što kaže dzelo kalinic.   Nisam za ovo što kaže dzelo kalinic.

Brenjo milos, 2008-11-23 u 23:20:28 na vrh stranice

jebem vam majku smrdljivu,sto uzimate mrtve ljude u usta,picka vam materina,kaznice vas svemocni Bog¸!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Podržavam ovo što kaže Brenjo milos.   Nisam za ovo što kaže Brenjo milos.

nnnn, 2008-11-23 u 23:22:18 na vrh stranice

marssssssssssssss dzukelo smrdljiva,mogu misliti kakav ti je caca,smrdljivi seronja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

 Podržavam ovo što kaže nnnn.   Nisam za ovo što kaže nnnn.

Mirko, 2008-11-25 u 02:27:25 na vrh stranice

Apsolutno je sugurno da je deo tzv. Grupe Labrador radio i još uvek radi za Hrvatsku. U prvom redu Radojčić koji se provukao sa 1 godinom robije u Srbiji i 5 godine zatvora u Hrvatskoj, a dobro se zna gdje je za to vreme zapravo bio. Bojnik Platiša je nominalno u Hrvatskoj dobio 8 godina, a odležao u zatvoru oko 55 dana pa mu je zahvalna služba kupila stan i kafanu pa sada kontroliše Pupovca u SDSS-a kao njegov zamenik i šef za Zagreb. Najbolje je prošao Slavko Malobabić koji je odležao dva meseca u Srbiji a u Hrvatskoj je nominalno osuđen na 6 godina 1996. pa mu do 2010. ističe apsolutna zastara i vraća se u Hrvatsku gdje ga čeka pukovnička plata za 20 godina. Celu priču su namestili bivši udbaški i kosovski kadrovi u Hrvatskoj koji su u prelaznom vremenu utemeljili hrvatske službe.

 Podržavam ovo što kaže Mirko.   Nisam za ovo što kaže Mirko.

sta da kazem?, 2008-12-02 u 11:49:04 na vrh stranice

ne mogu da vjerujem! pa molim vas malo postovanja prema ljudima koji su dali svoj zivot uzalud! pogledajte nas! moj brat koji je poginuo sa svoje 23 godine je na ovom spisku! moju porodicu boli to sto se na ovakav nacin diraju mrtvi! pa zar nam nije dosta mrznje i rata, suvise je krvi proliveno! a da mi neko kaze zasto?! tesko je opravdati smrt voljene osobe pogotovo kada su tu ideali u koje niko od nas ne vjeruje a prisiljeni smo jer drugog izbora nemamo...

 Podržavam ovo što kaže sta da kazem?.   Nisam za ovo što kaže sta da kazem?.

dst, 2008-12-02 u 13:09:40 na vrh stranice

napomena:
Kao prvo, spiskovi ovih imena su preuzeti iz različitih izvora i o njima se vode rasprave na dugo i široko.
Jedan od izvora je Nacional, glasilo hrvatske mafije i bilten predsjednika Republike, iza kojega stoje bogati lobiji - vjerojatno izravno podređen masonima.
Drugi izvor je knjiga Čuvari Jugoslavije, gdje su autori (i sami udbaši) namjerno izostavili ključna imena hrvatskih i jugoslavenskih obavještajnih službi kojima je bio (i ostao) jedini cilj: uništiti samosvjest i samostalnost hrvatskog naroda, dajuću mafiji i kriminalcima ključne uloge u uređivanju društva.

Iskreno rečeno, mene više brine izostanak velikih riba s ovih spiskova, a o malim igračima nisam pozvan svjedočiti ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

srbo, 2008-12-05 u 10:17:44 na vrh stranice

Sta reci ZIVELA NAM JUGA***U svakom slucaju bilo nam je lepse nego ovo sad..Da se nije raspala bila bi najjaca zemlja u ovom delu Evrope...

 Podržavam ovo što kaže srbo.   Nisam za ovo što kaže srbo.

Atentator Ustaša, 2008-12-25 u 01:05:02 na vrh stranice

Čista ustaška politika!

- Očigledno nije dovoljno učinjeno poslje 2. svijetskog rata!

Trebalo je sve ustaše pobiti do zadnjeg!

 Podržavam ovo što kaže Atentator Ustaša.   Nisam za ovo što kaže Atentator Ustaša.

vuk vukasinovic vucko, 2008-12-28 u 18:46:54 na vrh stranice

pa covjece to su svakdasnji ljud,..... ima ex komsija,poznanikia profesora ,da se najezis!

 Podržavam ovo što kaže vuk vukasinovic vucko.   Nisam za ovo što kaže vuk vukasinovic vucko.

VUCKO SARAJEVO, 2009-01-10 u 00:51:00 na vrh stranice

IMALI PODATAKA ZA br. 1057

 Podržavam ovo što kaže VUCKO SARAJEVO.   Nisam za ovo što kaže VUCKO SARAJEVO.

mely, 2009-01-27 u 22:22:44 na vrh stranice

pa ljudi jel to moguce!!!??? pored toliko neprijatelj Hrvatska je zemlja SVETA!!! OPET SMO NAJACI POBJEDILI SMO I FRANCUZE!!! Nece nam to oprostiti nasi vjerni neprijatelji!!! BICEMO PRVACCCCCI!!!!!

 Podržavam ovo što kaže mely.   Nisam za ovo što kaže mely.

ramiz ljusi, 2009-01-29 u 18:38:59 na vrh stranice

milica je ful riba

 Podržavam ovo što kaže ramiz ljusi.   Nisam za ovo što kaže ramiz ljusi.

brčko-pita, 2009-02-07 u 14:29:10 na vrh stranice

Da li itko zna nešto više o doušniku UDB-e Dedeić Ismetu? Rođen u Rožaju a sada živi u Brčkom.

 Podržavam ovo što kaže brčko-pita.   Nisam za ovo što kaže brčko-pita.

sanja bonic, 2009-02-12 u 23:00:44 na vrh stranice

e pa ovo je sramota
javljam se jer je u tekstu navedenih udbasa je i ime mog oca tomislava bonica
i sami navodite da je jedan od poznatih sarajlija jedan od vecih legendi tadasnjeg boksa jugoslavije
moj tata nije nikad bio udbas i nikad ni za koga radio
ovo sranje vam sluzi da pokrijete stvarne hrvatske udbase
ponavljam moj tata nije hrvat nikad bio i nece biti on je rodeni sarajlija drzavljanin bosne i hercegovineo otisao za njemacku prije mnogo godina ne kao politicki a ja sam najvjerovatnije sto mi je tata bio udbas dobila posao u bivsoj vojnoj bolnici sarajevo sramota sta sve radite da biste prikrile glavne aktere za sve ove gluposti pocev od vas ustaski nastrojenih idiota predvodenih tudmanom koji su srusili jugoslaviju da bi dobili STA STE DOBILI IDIOTI
nista i nikad necete zagreb je grad pedera i idiota niko vas ne voli i ne postuje boli me b riga za sve vas u hrvatskoj ostavite mog oca na miru i ne spominjite njegovo ime ili zivite mozda jos u zabludi da cete uzeti pola bosne pa i sarajevo
zalud se nadate bosna je bila bice i ostace i ne prisvajajte tude gradane sebi i ne nazivajte mostar a jos manje sarajevo svojim pa to je najveca glupost koju ste sebi dopustili
nema postovanja i ne pozdravljam ovdje bolesne umove

 Podržavam ovo što kaže sanja bonic.   Nisam za ovo što kaže sanja bonic.

dst, 2009-02-12 u 23:23:18 na vrh stranice

@sanja bonic, kome se obraćaš?
Valjda razlikuješ uvodni (moj) tekst od komentara. Uz komentare ide ime onoga koji piše ili izvor otkud je preuzet tekst.

BTW: svi se sad peru da su čisti, a jedini lijek za to je lustracija!?!
A znaš tko je protiv lustracije?
E pa svi oni partizani i udbaši za koje postoje dokazi da su radili protiv svog naroda.
Ja nemam pojma tko si ti, niti tko je tvoj otac, a ti ako želiš istinu na sunce onda okupljaj front za lustraciju pa neka svjedoci i dokumenti pokažu tko laže: koza ili rog ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

ZRENJANIN, 2009-02-20 u 23:20:09 na vrh stranice

Na spisku se nalazi ime mog pokojnog strica koji je nepravedno dospeo na spisak,samo zato sto je bio penzionisani podoficir JNA i imao zenu Srpkinju.Bio je prebijan i mucen,a nikad nista nije dokazano o neprijateljskim delatnostima.A bio je rekorder u davanju krvi i veliki humanista.

 Podržavam ovo što kaže ZRENJANIN.   Nisam za ovo što kaže ZRENJANIN.

sanja bonic, 2009-02-27 u 13:29:40 na vrh stranice

dst 26.02.2009
tebi se sigurno ne obracam jer ne znam ni ko si ni sta si
ajde ja sam otvoreno rekla ko sam i sta sam a tebi je inace u navici da se krijes pod pseudonimom
ne valja ja se ne moram kriti nikome pravdati a tebi jos manje i inace takvima kao tebi
nista ste i niko
ko to tako ovdje lijepo rece
USTASKA POLITIKA
sad bi ste sve a nista ste i niko posebno vi hercegovci uvozni hrvati
ma naravno
moj tata nije nikad nikoga izdao ni prodao
on je sarajevska raja covijek koji je roden u olimpijskom gradu ,covijek koji je prosao pola svijeta, covijek koji je odlezao goli otok za krijumicarenje desertera ,covijek kome su partizani ubili brata ,covijek koji je pobjegao iz svog rodnog grada ,covijek kojem su dijecu i zenu maltretirali godinama policija da bi saznali gdje je on
a sad je dosta bice najbolje da zacepis gubicu i vratis se na pasnjake a ostavis se pera i knjige jer nije za tebe i za sve vas lopove i profitere iz hercegovine
nema danas para na guzove kako to kazu moje sarajlije
steta za vas da polako tonete odatle odakle ste mislili da ste vec isplivali

 Podržavam ovo što kaže sanja bonic.   Nisam za ovo što kaže sanja bonic.

dst, 2009-02-27 u 13:45:54 na vrh stranice

@sanja bonic, ostavio sam ovo tvoje zadnje smeće samo zbog toga da i drugi osjete kako smrde udbaški tragovi; pa neka se sami uvjere ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

taliban, 2009-02-27 u 18:50:13 na vrh stranice

ZRENJANIN.- Kaži ime strica 'junaka' da mu objavim dosje

 Podržavam ovo što kaže taliban.   Nisam za ovo što kaže taliban.

ŠIROKI BRIJEG, 2009-03-04 u 17:07:55 na vrh stranice

MOGU LI DOSJEI NEKIH ŠIROKOBRIJEŽANA

 Podržavam ovo što kaže ŠIROKI BRIJEG.   Nisam za ovo što kaže ŠIROKI BRIJEG.

dst, 2009-03-04 u 17:35:45 na vrh stranice

@ŠIROKI BRIJEG, obrati se Talibanu http://taliban.blogger.ba

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

DRAGAN, 2009-03-05 u 20:54:41 na vrh stranice

SVE VAS TREBA ZAPALIT IPOSLAT U HAAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Podržavam ovo što kaže DRAGAN.   Nisam za ovo što kaže DRAGAN.

mujo, 2009-03-06 u 18:22:42 na vrh stranice

Koliko ima danas u Hrvatskoj pripadnika tajne sluzbe, uostalom kao i svim ostalim drzavama na svijetu? To su ljudi koji su cuvali svoju domovinu i svoja ubijedjenja, kao sto danas drugi cuvaju nesto drugo. Ako bi kojim slucajem sutra Hrvatska bila podijeljena, koja bi imena ispod ovog istog natpisa stojala i sta bi onda po vasem misljenju trebalo ciniti? Ako se nevaram to bi bili isti oni koji su upisali gore navedene osobe. Sve koji su cinili zlodjela treba osuditi ali ne unositi imena ljudi koji nisu zasluzili da se omalovazavaju, a takvih na ovom spisku ima vjerovatno i previse.

 Podržavam ovo što kaže mujo.   Nisam za ovo što kaže mujo.

abC, 2009-03-06 u 19:07:09 na vrh stranice

ovi muslimani nikako da shvate da jugoslavija nije bila domovina hrvatima
hrvati su imali svoju domovinu na ovim prostorima i prije tisuću godina a ako je muslimanima jugoslavija bila domovina onda eto im sva udbaška gamad pa nek ih čuvaju

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

danko, 2009-03-11 u 14:31:10 na vrh stranice

ima tu vjerovatno i ljudi koji nisu zasluzili da budu na tome spisku jer se i njima vjerovatno radilo o glavi da su odbili, mada ima tu njih puno od kojeg jednog poznam osobno i govno je i sada stoga zaključak slijedi da bi trebao netko preispitati šta je tko od njih radio kojim motivima i propisno tome kazniti samo što kod nas nikada neće biti političke volje za to a ni ljudi ne pokazuju neki interes sem par koji su premali da bi utjecali jer isti koji su nekada ajmo reći u komunističko vrijeme vedrili i oblačili i sada su našli put za to isto a mi se ostali možemo jeb... sami smo si krivi

 Podržavam ovo što kaže danko.   Nisam za ovo što kaže danko.

FUKI, 2009-03-13 u 22:12:23 na vrh stranice

BRAVO TREBA IH UTUČI

 Podržavam ovo što kaže FUKI.   Nisam za ovo što kaže FUKI.

brcak, 2009-03-19 u 23:56:59 na vrh stranice

ovi spisi imena su istina zanimljivo kako ovi bosnjaci sve protiv hrvata a da nebi hrvata nebi ni njih zavrsili bi ko srebrenica cijela bi bosna bila srebrenica hrvati vama naplacivali oruzije pa normalno kasu ga i sami kupovali a balija ko balija onbi dabe e onda dode srebrenica pa trebade doc nared i bihac pa posle bihaca i sarajevo i jos tuzla i gotovo al kad balije to vidjese poletise tudmanu u split i potpisuje prijateljstvo sa hrvatima ope stvorise drzavu na racun hrvata sto potpisaste u splitu sto niste ostali dosledni svom inatu sto niste ratovali bez hrvatske nego aljo vidi nema fajde protiv srbina daba 2000 mudahedina ode bosna sto neratovaste do kraja alahovi ratnici stose tudmanu uvukoste u supak pa sad pljujete po hrvatskoj nebi vi meni prolazili isli bi vi meni na srbiju pa u bosnu a srbi ko srbi jedva cekaju pa kadvam oni budu naplacivali al kd srbina samo balija glavom moze platit nema proc drukcije opet bi se vi uvukli hrvatima u dupe meni su za vrijeme rata govorili muslimani su suncokret ja neskonta odma pami rekose okrecu se kako sunce

 Podržavam ovo što kaže brcak.   Nisam za ovo što kaže brcak.

elektron, 2009-04-14 u 19:00:43 na vrh stranice

Pa ovi ljudi nemaju veze sto pisu. na primer Mijo Knezevic pripadnik KOS-a, a bio sef policije u Odžaku i hapsio srbe. Ovde po nekad neki ljudi stvarno imaju smisla da lazu i izbacuju lazne podatke. Da sam na mjestu bilo koga na ovim spiskovima, autori ovih sranja bi stvarno nadrljali. dalje poznavajuci neke ljude vidim da medju njima sasvim malo ima srba, a govorili ste kako je udba i sdb i kos srpska organizacija. A ono 90 % hrvata u tim sluzbama.

 Podržavam ovo što kaže elektron.   Nisam za ovo što kaže elektron.

udbas, 2009-04-18 u 12:35:16 na vrh stranice

ljudi vi mislite da ovo nije tacno 90 posto je istina raspolazem jos sa pismenim podacima u kojim stoji ime i prezime sa adresom i nadimkom pa ako je neko zainteresovan neka se javi od ovih gore navedenih a stacemo onda ak se dokaze dasu to osobe koje su radile sa udbom i kosom sta cemo onda da radimo imalite garancije dase nesto ne dogodi ruzno nekim ljudima .....................................................

 Podržavam ovo što kaže udbas.   Nisam za ovo što kaže udbas.

Musa, 2009-06-03 u 23:41:58 na vrh stranice

Neki od gore navedenih bili su i sada su zestoki antikomunisti i antijugosloveni ,ali su morali ........

 Podržavam ovo što kaže Musa.   Nisam za ovo što kaže Musa.

?????????????, 2009-06-19 u 22:07:23 na vrh stranice

eeeeeeeee tu neki fale

 Podržavam ovo što kaže ?????????????.   Nisam za ovo što kaže ?????????????.

KaKa, 2009-06-29 u 20:31:21 na vrh stranice

E pa gospodine taliban Ja sam sin od navedenog gospodina K.K. zamolio bi vas ako je moguce da ne prosipate lazi o sada pokojnom K.K.(Dino).
Svi ste bili zavuceni u misije rupe kad je taj po vama spijun vozio u najgore vrijeme i rat pomoc hrvatima u bosni dok ste vi iz Splita pustali Talibane da se voze u Bosnu i kolju hrvate.
E pa gospodine Taliban bilo bi mi drago da saznam ko ste pa da vam malo pomjerim kicmu zato sto prosipate lazi po internetu i vrijedjate postene ljude a i nemojte biti sigurni da necu saznati i tuziti vas u svakom slucaju ako ne prestanete.

P.S. Lako ti je prosipati lazi o mrtvom covjeku

 Podržavam ovo što kaže KaKa.   Nisam za ovo što kaže KaKa.

KaKa, 2009-06-30 u 13:40:42 na vrh stranice

Osim toga gore pise ako dobro procitate Prijedlog za uspostavljanje organizovane saradnje.
A moje je misljenje da i ako neko radi kao spiun za Jednu starnu mora na neki nacin biti u kontaktu sa drugom stranom da bi bio uspijesan spijun,
jer neke se stvari nemogu procitat u areni.Tako Talibane trebas se prvo sramotit zbog nadimka koji si sam sebi dao, pa onda sto se dajes u javnost neka imena nekih ljudi koji su bili patrioti ne samo prema svojoj naciji nego prema svome narodu.Ako ce mo oko izdaje ,ko je ubio Blaza Kraljevica ko je izdao posavske Hrvate ko je izdao Vukovar ko je izdao Gotovinu koliko je Hrvata iz Bosne i Hercegovine izginulo na podrucju RH pa se pitam ko je koga izdao.Izdale su ih upravo takve osobe kao sto si ti koji se nazivaju braniteljima a nista tokom rata drugo nisu radili nego kupili dijecu Bosansko Hercegovackih hrvata i slali ih kao topovsku hranu na bojisnicu da ginu dok ste vi samozvani branitelji jeli cevape uz hladno pivo po Kaficima i diskutirali o politici.
PRESJEO VAM SVAKI CEVAP STO STE GA POJELI

A nemora znaciti ako je neko bio Udbas u onome sistemu da nije patriota.

Ko je izdao i jos uvijek izdaje svoj narod stim sto jos vidim neke branitelje na kojima se vidi da su bili branitelji posto im fali noga ili ruka itd.kako kupe hranu po gradskim kontejnerima.
ZA STA SU SE ONI BORILI-Da neko mozda posto nije mogao prije moze uvesti sada recimo A8 ili nekog debelog Mercedesa ili kakvu jahticu.
I da vam pravo kazem Gade mi se ovakve osobe koje iznose tudje podatke u javnost.Gadi mi se kada vidim kako nasi susjedi u Bosni i Hercegovini nekad bivsi inzinjeri profesori doktori bez obzira sad na profesiju i nacijonalnost dobri i posteni ljudi koji su nekada imali primjeran zivot,moraju da sada gledaju kako da prezive dok kriminalci lopovi uzivaju imaju perverznu masu novca i ismijavaju ih.
Sad vas pitam sta je dobro i sta je lose ko je dobar i ko je los.
Gospodine Talibane Izvinjavam se evo javno sto sam rekao da cu vam pomjeriti kicmu vi niste vrjedni toga da vam je ja pomjeram vi ste pomjereni sami od sebe, vas je bog pomjerio.

P.S.Mora da si dobijo masnu penziju(Braniteljsku) dok imas vremena kopat po tudjim stvarima i zezat se na internetu.
Napisi svoje pravo ime da ti ljudi cestitaju na hrabrosti i domoljublju.

 Podržavam ovo što kaže KaKa.   Nisam za ovo što kaže KaKa.

Srbin iz BOSNE a sada niko i nista, 2009-07-07 u 23:34:21 na vrh stranice

Hoce li ovo iko ikada procitati.Sjebo me je zivot.Lutam po svijetu vec 30 godina,prilicno sam obrazovan,zaradio puno para, relativno mlad a obolio sam i kada je najpotrebnije sam sam.Zene.Tri puta se zenio strankinjama,tri puta se rastajao a sta sad i kuda...ne mogu da pisem.

 Podržavam ovo što kaže Srbin iz BOSNE a sada niko i nista.   Nisam za ovo što kaže Srbin iz BOSNE a sada niko i nista.

P R O V O K A T O R!!!!!, 2009-07-08 u 19:17:29 na vrh stranice

Ovako brate dijasporac; Sto se tice tvog brcnog stanja (tj sranja), provjer dostizel do dupeta pa se jebi sam sto se tice bolesti nekati kurac bude kuropirin. Po pitanju
tvoga obrazovanja, ako planiras povratak to ti ne vrijedi bas nista jer ovdje vladaju nepismeni. Svelikim novcem imas bujruma kod sviju, bez obzira sto si SRBIN.
Pokazi lovu pa si prvi do C E R I C A (ko jebe) Srebrenicu ili u suprotnom do M E S I C A (ko jebe) Vukovar

 Podržavam ovo što kaže P R O V O K A T O R!!!!!.   Nisam za ovo što kaže P R O V O K A T O R!!!!!.

CRVENI, 2009-07-23 u 12:15:23 na vrh stranice

JEBITE SE SVI

 Podržavam ovo što kaže CRVENI.   Nisam za ovo što kaže CRVENI.

mladen marcinko, 2009-08-10 u 14:34:06 na vrh stranice

dosta sam ih prepoznao

 Podržavam ovo što kaže mladen marcinko.   Nisam za ovo što kaže mladen marcinko.

mujofata, 2009-08-14 u 01:58:37 na vrh stranice

pogodio taliban u metu i KaKa se razestio

 Podržavam ovo što kaže mujofata.   Nisam za ovo što kaže mujofata.

max plank, 2009-10-01 u 22:16:37 na vrh stranice

Kakve sve bagre ima na ovom sajtu. Izgleda da su najposetniji ti koje pominjete na tim spiskovima. Oni su znali sta zele i zasto su se borili, a sada u RH caruje ustaski mrak, a u sarajevskoj dzamahiriji - talibani, mudzahedini. Kamo srece da je sacuvana ona YU u kojoj se moglo prenociti pored puta. Kakva je to sloboda sada kada se javljaju razni ustaski i cetnicki koljaci i pricaju o svom "herojstvu". Pozdravljam komentare godpodje Sanje Bonic i gospodina Ka_Ka. Sada nikakvi patrioto nisu u "modi", vec samo lopovi i novopeceni tajkuni i profiteri, koji su se dobro obogatili u ratu na patnji nesretnog naroda. Ta sugava EU koja nas mami kao ovce na so zatvorila nas je u torove. Putevima mozes proci 100 - 200 kilometara i eto granice, carinika, pogranicne policije. Nasim drumovima vrsljaju NATO vojnici, a nebom njihovi helikopteri, borbeni avioni. Eto, juce su u Katastarsku upravu RS dosli predstavnici OHR i oficiri NATO-a da vrse popis, kao da je Bosna jos uvijek prcija austrougarske monarhije i Busove i Klintonove zlocinacke organizacije za uvoz demokratije (NATO). Ne volim nesto puno taj radikalni islam u Iranu, ali Ahmedinezad ima puno pravo i da pravi i nuklearno oruzje ako je to potrebno za odbranu njegove zemlje. Zasto bi to oruzje imali samo "povlasteni"? U cemu je to bolji Pakistan od Irana i u cemu se razlikuje?

 Podržavam ovo što kaže max plank.   Nisam za ovo što kaže max plank.

poosn jugosloven, 2009-10-03 u 10:47:50 na vrh stranice

ovo sto si objavio mozes metnuti tvom vodji tudjmanu na grob jer su ovi svi bili njegovi djaci a ja nikad necu biti hrvat ni hrvasko cvijece nego prije jugosloven i nikad mi nije zao sto sam bio a sad ponosni bosnjak pa si trebo napisati sat su tvoji ustase radili po hercegovini od bosnjaka i napisati njihova imena jebali ti oni sve tvoje i tvoju hrvasku mislis da nema niko zemlju nego ti jebo te tudjman general titov i direktor bivseg kluba partizana a i sada je partizan imamo i mi drzavu magare jedno a ne samo ti hrvacku sto su ti dali amerika

 Podržavam ovo što kaže poosn jugosloven.   Nisam za ovo što kaže poosn jugosloven.

abC, 2009-10-03 u 11:39:12 na vrh stranice

@poosn jugosloven, vrati se ti nazad u svoju jugoslaviju ili crkni u onako kako govoriš o narodu koji je državu stvorio svojom krvlju.
sezona suncokreta je prošla, budaletino jedna.

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

PONOSN JUGOSLAVEN, 2009-10-03 u 13:06:39 na vrh stranice

JA DOBRO ZNAM KO VAM JE STVORIO DRZAVU ONE SVE KOMUNJARE NACELU SA TUDJMANOM I A MERIKOM A TITO JE BIO VECI HRVAT NEGO VI SVI STO STE DJELILI BOSNU SA VASIM RODJAKOM MILOSEVICEM I OPET NEMOJ DA SE KURCITE DA STE VI STVORILI DRZAVU SA KRVLJU KAD VAM JE OMOGUCIO SVE TO MILOSEVIC I AMERIKA A OVE LJUDE STO SI NAPISO OPET TI KAZEM DA SU ONI SITNA RIBA U ODNOSU NA OVE TVOJE KOMUNJARE KOJE SU ODBRANILE HRVACKU JER IH UJE SKOLOVALA JNA NA CELU SA TITOM I TUDJMANOM I STA MENE BRIGE ZA TVOJU HRVACKU JER I U NJOJ IMA TAJNA SLUZBA KOJA RADI ZA NJ MAGARE JEDNO MISLIS KO JE BIO JUGOSLOVEN DA JE PROPAO I IDI U POZAREVAC PA SE KLANJAJ MLOSEVICU STO VAM JE POMOGAO DA STVORITE VASU POKRADENU DRZAVU I OVO MOZES OBRISATI O DUPE MAGARE JEDNO ALI NIJE VAM USPJELO DA PODJELITE BOSNU I HECEGOVINU

 Podržavam ovo što kaže PONOSN JUGOSLAVEN.   Nisam za ovo što kaže PONOSN JUGOSLAVEN.

BOSNJAK SA PONOSNOM NACIJOM, 2009-10-03 u 13:20:18 na vrh stranice

PODJ MALO KROZ BOSNU DA OSJETIS STA JE LJUSTVO A NE DA SE FALIS SA HRVACKOM JER AKO MISLIS SA OVIM SPISKOM DA SU VAM HRVACKU POKORAVALI GDJE SU ONI UDBASI STO SU BRANILI HRVACKU A DO JUCE BRANILI JUGOSLAVIJU NAPISI INJH LJUDI SA DVA LICA JER NIJE DJABE ONA STARA CUVAJ SE LATINA KO ZMIJE U OKU I IMA ONA STARA CUVAJ SE VLAHA A HRVAT JE VLAH IPO ETO TO TI JE MOJ SAVJET HIBRIDNA DRZAVO.I ZALOSNO JE SKIM VELIKI COVJEK MESIC IMA POSLA.

 Podržavam ovo što kaže BOSNJAK SA PONOSNOM NACIJOM.   Nisam za ovo što kaže BOSNJAK SA PONOSNOM NACIJOM.

dst, 2009-10-03 u 13:23:26 na vrh stranice

Čuj ti "PONOSN JUGOSLAVEN" ili "BOSNJAK"! Svakakvih kenjaca ima na internetu, a ti si sam sebe oslik'o riječima koje si napis'o. Nađi drugu meraju i tamo vrijeđaj. Ubuduće ne puštam ovdje tvoje uvrede van. Jasno!?

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

BOSNJAK, 2009-10-03 u 14:07:48 na vrh stranice

ZNAM DA TE POGADJA ISTNA DA SVAKA DRZAVA IMA TAJNU SLUZBU ALI ZNAJ DA IDRUGE DRZAVE POSTOJE A NE SAMO HRVACKE I DA NEMA BOLJE DRZAVE OD HRVACKE HTIO SAM SAMO DA TI UKAZEM DA UPISES ONE LJUDE KOJE SU SE BORILE ZA HRVACKU A DO JUCE BILI UDBASI A VJERUJ DA DODJE DRUGA VLAST DA BI ISTO BILI.SKOLOVAN COVJEK MOZE BITI I KENJAC KAKO GA TI NAZIVAZ A JA IMAM DVA FAKULTETA I PRICAM 3 JEZIKA SAMO TO STO SI NAPISAO SPISAK ISPO SI NEPISMEN JER NE POZNAS ISTORIJU U SUSTINI .I NEKA TE ALAH SACUVA .

 Podržavam ovo što kaže BOSNJAK.   Nisam za ovo što kaže BOSNJAK.

jusuf sarajevo, 2009-10-03 u 14:56:37 na vrh stranice

evo ctam ove tekstove sto je moj brat bosnjak napisao pa se pitam moj drago za koje deale se ti boris sa tim spiskovima pa si stvorio sbi neprjatelja da se cuvas isto sto smo se mi cuvali od te udbe.svi junaci moj drago u zemlji lize ne mrzis samo ti komunizam ima ih jos .

 Podržavam ovo što kaže jusuf sarajevo.   Nisam za ovo što kaže jusuf sarajevo.

dst, 2009-10-03 u 18:00:56 na vrh stranice

Jusufe i ostali,
ja vas razumijem da ne stignete pročitati sve komentare i zato ove nesuglasice. Ali, ovdje je moj samo uvodni tekst koji je nastao u trenutku inspiracije te par komentara. Sve ostalo su (na)pisali drugi. Spiskove su sastavljali drugi i preneseni su iz nekih drugih izvora za koje sam ja nekoliko puta ponovio i naglasio da su nepotpuni i da su namjerno podvaljeni kako bi zaštitili velika imena i puno značajnije osobe u tom ustrojstvu antinarodne rabote za vrijeme ex-Yu, pa i dan-danas. Ne mislim samo na Hrvate kad govorim o "antinarodnim rabotama" KOS-a i UDB-e, nego na sve narode unutar kojih su djelovali. To je projekat anglo-saksonskog imperija (prvenstveno masona za koje rade CIA, Mossad, Mi6 pa čak KGB i UDB-a) i plaćene mafije u okvirima istočne Europe, gdje su djelovali.

Nije naša pamet u mržnji prema toj antinarodnoj gamadi iz bivših (i sadašnjih) tajnih službi, nego u načinu kako ih zguliti s grbače onih od kojih ubiru kamate na krv prošlih - a i budućih - ratova. NISU ONI PAMETNIJI OD NAS, NEGO SU SAMO BOLJE ORGANIZIRANIJI! Tu je poanta. Zato nema lustracije i zato su uvukli u sve državne službe te i dalje sišu krv naroda koji su opet uvukli u rat. Taj anglo-saksonski imperij nam je podvalio i partizane i ustaše i četnike da se mi koljemo između, a oni će nakon toga ubirati kamate na prolivenu krv. TO JE JEDINA ISTINA, PA ČAK I U OVOM ZADNJEM RATU. Uvukli su narode u rat da bi oni kroz pretvorbu popljačkali sve što valje, a prije toga su nas osiromašili da smo morali leći na masonske jasle MMF-a i Svjetske banke; a valjda znate u čijim rukama su te banke.

n.b.
dst = Drago Tadić

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

bosnjak, 2009-10-03 u 18:39:14 na vrh stranice

ovaj tekst sto si napisao ja sam zadivljen koda si mene pitao kako ga pises bez obzira kako se ja osjecam ,ali moj gospodine sto si pokupio istavio sitne ribe a velike izostavio to je bez komentara to samo osebe govori kuku radniku ma kakva vlast bla ali ipak ti radis isto za neki lobi iteres svoga naroda i tvoje nove politike .mislim da sada pisem bez uvreda i mene je motika odgojila i toga se nestidim.

 Podržavam ovo što kaže bosnjak.   Nisam za ovo što kaže bosnjak.

maki sardelić, 2009-10-09 u 20:45:16 na vrh stranice

maki sardelić

 Podržavam ovo što kaže maki sardelić.   Nisam za ovo što kaže maki sardelić.

martin, 2009-10-13 u 17:35:44 na vrh stranice

pi6ete mi 6 tica

 Podržavam ovo što kaže martin.   Nisam za ovo što kaže martin.

jadranka gavranović, 2009-10-18 u 20:28:04 na vrh stranice

logor omarsla

 Podržavam ovo što kaže jadranka gavranović.   Nisam za ovo što kaže jadranka gavranović.

bosanska glava, 2009-10-30 u 12:18:49 na vrh stranice

jeste pametni i nacitani jebo vas staljin

 Podržavam ovo što kaže bosanska glava.   Nisam za ovo što kaže bosanska glava.

vajat erp, 2009-11-12 u 15:27:39 na vrh stranice

kakve budaletine.

 Podržavam ovo što kaže vajat erp.   Nisam za ovo što kaže vajat erp.

svasta, 2009-12-21 u 03:39:48 na vrh stranice

Svasta ovdje. Neka spiska. Samo fale velike ribe. Otac generala Praljka????? I meni bi smetalo da se pojavilo ime mog oca, ali mislim da ako nekom smeta nek potrži svoje zadovoljstvo na sudu. Pa bih na sud uputio ovu sarajevsku fuksu i sina od Dine, tuzite autore. Ali je sve premašio ovaj nepismeni bošnjo s tri fakulteta. Njega bi uputio na sud da tuži fakultete koji su mu dali diplomu.

 Podržavam ovo što kaže svasta.   Nisam za ovo što kaže svasta.

crna ruka, 2009-12-22 u 16:28:21 na vrh stranice

e talibane talibane bas si taliban a mozda si dosad krepo

 Podržavam ovo što kaže crna ruka.   Nisam za ovo što kaže crna ruka.

josip broz -tito, 2010-02-23 u 17:33:55 na vrh stranice

spisak koji ste nacinili nije tocan.imate krivi spisak i neznate o cemu pricate.da znate istinu ne biste bili ovdje gdje sada se nalazite.nitko nema pravo da nas dijeli po vijeri i naciji.svi smo mi narodi jugoslavije.bili smo prevareni i pokradeni.na vama je mladima da to ispravite i da se vratite na put bratsva i jedinstva.to je jedini nacin da nam svima bude bolje.s vremenom cete svatiti sta vam govorim.zahtijevam od vas da ociste redove.racunam na vas.

 Podržavam ovo što kaže josip broz -tito.   Nisam za ovo što kaže josip broz -tito.

dst, 2010-02-23 u 18:20:32 na vrh stranice

Tito je bio zločinac, i sad je pod zemljom pa ne znam tko se ovo zeza ;) No, dobro!
Onaj spisak (spiskovi) nije plod mojih čišćenja udbaških i kosovskih dosjea. ZNA SE tko nam je podvalio ove "obične" igrače, a ispustio velike selektore, kao i glavu hobotnice. Glava udbaške hobotnice je bio i uz Tuđmana i uz Mesića, a evo se okot te hobotnice usidrio i kod Josipovića. Dakle, udbaška dinastija nastavlja piti krv ovom narodu.

Hrvati su hrvatski narod, a ne jugoslavenski. Kao što nismo austrijski, a niti ugarski narod, tako nismo niti narod Jugoslavije. Ovo novije je plod masonsko-komunističkog režima, a ne volja naroda. Zašto nitko ne iznosi podatak koliko je Hrvata bilo 10. travnja 1941. za nezavisnost od Jugoslavije, a koliko za ostanak u tom masonskom projektu. Glas za HSS je bio glas za Hrvatsku, a drugo je to što niti vodstvo HSS-a nije znalo kako te glasove pretvoriti u zbilju. A kako god nas je izdao i ostavio Pavelić, tako nas je prevario i pobio Tito. A niti dan-danas Hrvati nemaju vlast koja zastupa hrvatski narod jer nas je prevario i Tuđman ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

slučajniprolaznick, 2010-02-24 u 05:04:12 na vrh stranice

Tito iliti "Jozo Bravar" je Bleiburškom epizodom svoje moći rekao sve o sebi, o komunizmu, o partizanštini... i svojoj mami !
Francek je u Bosni zasr'o i tračnice, i kolodvor, i otpravnika vlakova ! ( A o pretvorbi i privatizaciji u RH, da i ne govorimo ! )
Ispostavilo se da ima čak i "bleiburških repova", a i sintagma o stoci "sitnoga zuba" će mu se pamtiti kao "mudrost" i "ljubav prema puku".
Pavelić nije bio svetac, ali je bio bolji od obojice koji su došli kasnije.
Mesić, niti previše smrdi, niti miriše. Za Josipovića ćemo još vidjeti. Narodom koji nosi "etiketu" Zvonimirove kletve, nije ni lako upravljati.
Pročitao sam mnogo, mnogo tvojih postova i komentara. Vrlo smo slični. I po iskustvima, i po spoznajama i po stavovima.
Pa ipak... ponekad pomislim da - takvi kakvi smo - kao narod, kao većina... bolje i ne zaslužujemo !!
Mnogo je toga što moramo mijenjati. Iz temelja. Skoro sve... OSIM IMENA !!

 Podržavam ovo što kaže slučajniprolaznick.   Nisam za ovo što kaže slučajniprolaznick.

kosovac, 2010-04-03 u 22:07:03 na vrh stranice

80% osoba sa ovog spiska su vrbovano prisiljene osobe pod prjetnjom a nikada nisu surađivale sa udbom. Nešto ih ima profesionalnih koji su upravo te spiskove sačinili pi predali te se sada mirno šepure i prodaju informacije Srbima i ostalima kojima treba.

 Podržavam ovo što kaže kosovac.   Nisam za ovo što kaže kosovac.

dragan, 2010-04-10 u 21:35:43 na vrh stranice

svakom od njih treba platiti po zaslugama

 Podržavam ovo što kaže dragan.   Nisam za ovo što kaže dragan.

sudo maric, 2010-04-24 u 11:13:07 na vrh stranice

moj amiđa ahmet maric iz vrapcica kod mostara je radio za udbu,i ubijo ustase i cetnike od 1945 do 1975

 Podržavam ovo što kaže sudo maric.   Nisam za ovo što kaže sudo maric.

dst, 2010-04-24 u 16:47:27 na vrh stranice

@sudo maric,
za tebe i tvoje su svi Hrvati smaknuti na Daksi, kao i hercegovački franjevci sa Širokog bile ustaše. Pa je za takvu gamad bio i kardinal Stepinac ustaša. Pa svi oni u brojnim poznatim i nepoznatim jamama. Svi su oni bili ustaše!? I ti bi da Hrvati s takvima nastave živjeti?

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

slučajniprolaznick, 2010-05-10 u 17:21:04 na vrh stranice

@dst
Pusti ga !
Sa njim i njemu sličnima, ni pošteni Muslimani/Bošnjaci/Hrvati islamske vjeroispovijesti - ne žele imati nikakvoga posla !
Banda je uvijek ( i svugdje ) banda. Škart je uvijek ( i svugdje ) škart. Tako je bilo... i tako će i ostati !
Njegov amidža može "pod ruku" - sa Praljkovim ocem, Čolakom, Manolićem... itd.
Nije problem samo on. I "Dalmoši" su pobili širokobriške svećenike. A "oni tamo" - Blaža Kraljevića i dečke iz HOS-a.
Treba gledati na vitezove kao što bijaše Džaferbeg Kulenović, Ademaga Mešić, Ibrahimbeg Pjanić, Ragib Čapljić, Nijaz Batlak,
Alija Šiljak...

Možda je u pitanju samo provokator - iz Banje Luke... ili Pala - koji doljeva ulje !
Ili neko naše smeće !

 Podržavam ovo što kaže slučajniprolaznick.   Nisam za ovo što kaže slučajniprolaznick.

Tihi, 2010-05-18 u 00:42:26 na vrh stranice

a je li bre majerovi sto vas ima ,jel te to bratic uvuko u poso zeljko ford majer Slavonski Brod

 Podržavam ovo što kaže Tihi.   Nisam za ovo što kaže Tihi.

alex ferguson, 2010-05-29 u 17:54:05 na vrh stranice

hocel se ko udaratASIDU&*(RY5a\t6978090iso
jiosdhzs\yioA|UI
]mamu vam vasu

 Podržavam ovo što kaže alex ferguson.   Nisam za ovo što kaže alex ferguson.

Dragovoljac,H.R.V.I., 2010-06-01 u 15:17:37 na vrh stranice

Smatram da se Nasilno useljivanje u Tuđe kuće Stanove nije u redu jer Tuđe je Prokleto a da Hrvati i da je Vlast Pravodobna nebih došlo do Nasilnog useljavanja Citiram Gdje su Stanovi u Kninu Drnišu kao i mnogobrojnim mistima gdje nema Srba jer su Zauvjek Otišli i ne Žele se Vratitipod Čizmu Hrvata zašto ljudima nisu odobrili i dali Stanove i Kuće a ne da ljudi Očekuju do Smrti Stan Obećan a na kraju Umre i gotovo ministarstvo bih tribalo Lekciju Naučiti da se Angažiraju i da Kupe i nastave Izgradnje Stanova i Kuća Braniteljima a ne da ih Godinama odugovlače Obećanjima i na kraju ništa od toga nebih dalje jer sam Ogorčen na ovo Sve Hvala Dragovoljac koji bih volija da ljudi koji su Domovinu Obranili da Časno i Pošteno dobiju za Uzvrat od Vlasti ono Sve šta ih Pripada po Zakonu koji je Propisan a ne Provodi se Nažalost.

 Podržavam ovo što kaže Dragovoljac,H.R.V.I..   Nisam za ovo što kaže Dragovoljac,H.R.V.I..

dst, 2010-06-01 u 22:23:59 na vrh stranice

@Dragovoljac, potpuno se slažem stobom i još jednom ponavljam ono što sam govorio još 1993. godine: "Ne ulazite u srpske kuće jer je vlasništvo neotuđivo, ma kakvi uvjeti i zakoni bili ..."

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

dst, 2010-06-11 u 02:52:37 na vrh stranice

Hrvatski kokošinjac

Hrvatski sabor, odnosno kokošinjac, još jednom je izdao i osramotio svoj narod i one koji su glasovali za te plaćenike masonskog imperija.

Na slijedeće treba skrenuti pozornost:

- Brisanje članka iz Ustava kojim se zabranjuje balkansko udruživanje.
- Šutnja "oporbe" oko postotka za referendum.
- Vrh HDZ-a ne želi dati izjavu zašto se za referendum neće spustiti kvota na 5% nego ostaje na 10% - kao gotovo nigdje u Europi
- Povratak manjina u Ustav znači da Hrvatska više nije hrvatska ...

Itd, itd, a medijski igrači namjerno skreću pozornost s tih krucijalnih tema te nas pune glupostima i aferama. Davno ja rekoh da je Vladimir Šeks ključ masonsko-udbaškog bastiona vlasti koju su utemeljili Manolić, Tuđman i Mesić. Tko ono provali da je i Šeks Židov? ...

Ovo je masonska džamahirija jer se danas svi nepodobni trpaju pod al-kaidski islamizma. Od Kazara Rohatinskog stvaraju heroja koji čini samo ono što bi svaki normalni Hrvat učinio, ili pak svaki guverner bilo koje demokratske države u svijetu. To je smišljena igra jer je u pitanju kredit na domovinu, a ne na usranu vlast ili sabor. A možda nije niti kredit - nego konačna prodaja ili predaja???

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

džamahirija, 2010-06-17 u 19:10:17 na vrh stranice

da li neko poznaje udbaša pod nadimkom princ iz cazina

 Podržavam ovo što kaže džamahirija.   Nisam za ovo što kaže džamahirija.

slučajniprolaznick, 2010-06-24 u 03:59:39 na vrh stranice

@Dragovoljac,H.R.V.I., ( 2010-06-01 )

Nisi jedini, brate ! Ima nas mnogo. Mnogo !!!
Ispostavit ćemo im račun na sljedećim izborima.
Tako mi dragi Bog pomogo !

....

 Podržavam ovo što kaže slučajniprolaznick.   Nisam za ovo što kaže slučajniprolaznick.

slučajniprolaznick, 2010-08-12 u 22:55:39 na vrh stranice

@sudo maric, ( 2010-04-24 u 11:13:07 )
"moj amiđa ahmet maric iz vrapcica kod mostara je radio za udbu,i ubijo ustase i cetnike od 1945 do 1975"

Meni ovdje nije sasvim jasno, hvali li se to "Sudo Marić" djelima svoga amiđe ili nam ga prijavljuje za odstrijel i pljuvanje ?!
Jedno je sasvim sigurno: Među Marićima ( kako muslimanima, tako i katolicima ) postoji veliki broj čestitih, vrijednih i poštenih ljudi - kako medju starijima, tako i medju mladjima.
Nikoga ne namjeravam - niti braniti, niti pljuvati, ali... gore citirani post, koji podpisuje "sudo marić", ostavlja dojam da tu netko netkomu podvaljuje.
Jer, samo blesav čovjek se može hvaliti takvim stvarima. A blesaviji su samo oni koji bi gore citirani navod odprve zagrizli, progutali i zakačili se za udicu.
Na ovim stranicama ( Bogu hvala ! ) vesla se ne sisaju. Ovdje svraćaju mnogi ljudi koji znaju ! Ljudi koji znaju da znaju !!!
EMOS ! ( Eeee MOj Sinko...!! )
..

 Podržavam ovo što kaže slučajniprolaznick.   Nisam za ovo što kaže slučajniprolaznick.

slučajniprolaznik, 2010-10-21 u 04:46:39 na vrh stranice

@džamahirija
Bio je neko vrijeme učitelj, a kasnije novinar(čić).
"Princ" iz Cazina pokrivao je lokalne svećenike, sveštenike i ulemu u tome gradu. ( Problematika tzv. kleronacionalizma i šovinizma u tom gradu i okolnim mjestima. )
Zbog nekoliko pogrešnih i nedovoljno obradjenih izvješća, zamjerio se nekim svojim bivšim šefovima, koji su ga, po prijedlogu viših dužnosnika iz Sarajeva, udaljili iz svoje "kuhinje". )

Je li to taj, "džamahirijo" ?

 Podržavam ovo što kaže slučajniprolaznik.   Nisam za ovo što kaže slučajniprolaznik.

Jugoivo, 2010-12-18 u 18:55:56 na vrh stranice

Tek sad ste mi stv orili "zbrku", ko je ko! Tipicno ono; upiranjem prstom u drugoga...Nisam bio u Partiji, ali bilo mi je tako lijepo "Od Triglava do Vardara....uvijek si mi draga bila, domovino moja mila....Jugoslavijo". Jugoslaven iz Hrvatske. I zar se mogu nazivati bivsi Jugoslaveni dok jos uvijek postoje?!

 Podržavam ovo što kaže Jugoivo.   Nisam za ovo što kaže Jugoivo.

Gost, 2011-01-04 u 22:34:29 na vrh stranice

Pa tuđman vam je bio glavni udbaš jebo vas on,pa on vam je zaštitio spiskove kosovaca i udbaša zbog dobrobiti pojedinih HRVATINA sadašnjih a zahvaljući njemu mali ljudi su gubili glave zbog hrvatske idealogije,a svatko je znao da mora doći do raspada zemlje i osamostaljenja republika kad tad sa njim ili bez njega,a tko je bio Mesić?,a doveo vas do samih vrata Europe,pa tko je bio veći udbaš a tko je više valjao Hrvatskoj,eto vam za razmišljanje.

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Gost_163, 2011-02-01 u 19:39:52 na vrh stranice

'93. godine, nekolicini dobro informiranih KOS-ovaca i UDB-ovaca, dat je nalog, (naravno i dobre pare ) isva relevantna dokumentacija prebacena na CD i DVD diskove sa uputstvom koga treba izbrisati iz datoteka a njihovo mjesto popuniti imeninima ljudi koji nisu ni luk jeli ni luk mirisali a sve iz razloga da se trag sto bolje zatre i zbune oni koji bi htjeli postenu i istinitu LUSTRACIJU. Izbjegli UDB-ovci dovodjeni su iz inostranstva i primjenom sile i ucjene. 90% predratnih KOS i UDB zauzeli su svoja stara mjesta ili pak uzivaju najvece penzije u BiH a rade i dalje honorarno kao instruktori. Da se lahko provjeriti

 Podržavam ovo što kaže Gost_163.   Nisam za ovo što kaže Gost_163.

dst, 2011-02-01 u 21:45:03 na vrh stranice

@Gost_163,
nije baš lako provjeriti, ali se u potpunosti slažem s ovim što si iznio.

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

POGLAVNIK, 2011-03-02 u 13:35:44 na vrh stranice

MA JE STE VI NORMALNI LJUDI !!!!!!!

OVAJ KOJI JE STAVIO IME MOGA DJEDA DA JE RADIJO ZA UDBU , SAMO ĆU MU REĆI ILI MU PRENESITE DA ŽIVIM ZA TAJ DAN DA GA NAĐEM....... NE ŽELIM NIKAKAV SUD NEGO JA ĆU MU SUDITI I TO OVDE JAVNO GOVORIM. DOSTA INFORAMCIJA IMAM I JEDINO GA CRNA ZEMLJA MOŽE SPASITI ALI NEKA ZNA DA JE I IZA NJEGA KORJEN OSTAO......

 Podržavam ovo što kaže POGLAVNIK.   Nisam za ovo što kaže POGLAVNIK.

patriot, 2011-03-02 u 13:47:09 na vrh stranice

Poštovanje svima !
Draga moja gospodo da li je neko u mogućnosti poslati mi broj telefona, mobitela ili mail adrese od ovog urednika knjige "Čuvari Jugoslavije". Radi se o tome da je neko stavijo ime moga djeda na ovaj spisak da je bijo član UDBE. Pa nije ovo vrjeme partizana kada su bila dovoljna dva svjedoka da bi ostvarijo mirovinu, a vidim i ovde da je neko zlonamjerno spomenuo njegovo ime i našao se na spisku.....ako lažem neka ta osoba dokumentuje bilo to pravnim spisom ili slikovito. Nadam se da će se bar neko javiti a što se tiče urednika knjige, neznam zašto se krije, zašto se ne javlja ili je ovo bilo samo dobra zarada, jel koliko sam do sad pročitao i pratio knjiga se štampala po 10KM a prodavala po 100KM, ali njegova zarada me ne zanima nego boli me što je neko iskoristijo ime i prezime moga djeda i lažno ga oblatijo. Cjela rodbina i svi njegovi prijatelji ostali su šokirani. Za ovakve stvari zlouporabe identiteta i povrede časti i ugleda može se odgovarati pred sudom, jer ja svu dokumentaciju imam i prikupio sam neke stvari već godinama da makar i sad kad je pokojan vratim sjaj na njegovo lice.
Pozdrav !!

 Podržavam ovo što kaže patriot.   Nisam za ovo što kaže patriot.

dst, 2011-03-02 u 14:14:14 na vrh stranice

@POGLAVNIK i @patriot,
o autoru te knjige "Čuvari Jugoslavije" piše i ovdje: Udba nije naša sudba; kao i na brojnim dugim mjestima koja su neka navedena u komentarima. "Autor" te knjige je Bože Vukušić kojega je pak Franjo Tuđman, po masonsko-udbaškom "dealu", uspio izbaviti s doživotne robije iz Njemačke, da u Hrvatskoj za Udbu i Tuđmanov HDZ odrađuje najprljavije poslove. A mentor Bože Vukušića je Josip Jurčević, dok je Jurčevićev suborac Zdravko Tomac tu k'o neka zvijezda vodilja i sukreator te i takve "pomirbe" ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

patriot, 2011-03-02 u 16:23:17 na vrh stranice

Gospodine "dst" mene samo zanima otkud podatci tome gosp. Boži Vukušić ??? Jel nikako mi nije logično da jednog običnog seljaka, poljoprivredina neko stavi na listu imena, na listu koja je oblatila cjelu moju familiju. Čovjek koji je pošteno obrađivo svoju zemlju i hranio svoju obitelj mukotrpnim radom. Samo želim reći da na ovome neće stati i da sam u stanju pronaći tu osobu a za svaku informaciju dajem vrjednu nagradu.

 Podržavam ovo što kaže patriot.   Nisam za ovo što kaže patriot.

dst, 2011-03-02 u 16:40:17 na vrh stranice

@patriot, izgleda da još nisi skont'o s kim imaš posla?
Ako sam ti lijepo napis'o da je Franjo Tuđman tog Božu Vukušića izbavio iz doživotnog zatvora u Njemačkoj kako bi za HDZ odrađivao najprljavije poslove, kako ti nije jasno onda tko je taj čovjek i s kakvim namjerama je tiskana ta knjiga?

dst = Drago Tadić, vlasnik ovog dnevnika

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

patriot, 2011-03-03 u 22:19:44 na vrh stranice

@dst ili gospodine Darko, ova tvoje prva rečenica "izgleda da još nisi skont'o s kim imaš posla?" zvuči mi kao prijetnja, ali nema veze izgleda da ja opet nekontam ništa ovde. Kao prvo mene ne zanima uopće ko je koga izvukao iz zatvora i koja je to politička osoba učinula. Mene jedino što zanima je otkuda podatci od moga djeda na toj listi !!!!! I ja jedino što želim je da bilo kakvu informaciju ili broj mobitela, kućnog telefona ili mail adrese dobijem da ja ga pitam za neke stvari u 4 oka.

Gospon Drago, pošto ste vlasnik ovog portala ja vjerujem da imate bilo kakvu informaciju za mene, jer više ste upućeni od mene i nadam se da će te mi se obratiti ili javiti.

S poštovanjem !

 Podržavam ovo što kaže patriot.   Nisam za ovo što kaže patriot.

dst, 2011-03-03 u 22:47:52 na vrh stranice

@patriot,
nemoj se ljutiti, ali ne znam je li pametnije pitati te jesi li napisao domaću zadaću jer je vrijeme za spavanje, ili ti ponoviti ono što sam već rekao?

Dakle, onu knjigu je objavio udbaški sistem kojega je ustrojio prvi demokratski predsjednik ove države. Razumiješ!? Iza onih podataka stoji krdo plaćenika i poslušnika, a kokošar i ubojica (zapamti dobro - UBOJICA) Bože Vukušić je samo formalni potpisnik (autor) te knjige i on je čovjek koji iza sebe već ima nevine ljude na duši. Da se ja plašim te gamadi zasigurno ne bih ovo i ovako pisao, a cijeli svijet - pa eto i ja - ih nazivamo udbaši.

Nekako kontam da Ti NISI udbaški provokator, kao oni plaćenici koji se non-stop motaju po raznim portalima, forumima i tuđim stranicama te podvaljuju svakakve informacije i navode ljude na razne rasprave, pa i svakakve akcije. Pa, po čemu, čovječe, misliš da bih ja imao broj telefona ili adresu tih smradova? Radije bih popio otrov nego s njima piće. Zato lijepo otvori Google ispred sebe, upiši u okvir za traženje "Bože Vukušić" i ožeži prijatelju ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

patriot, 2011-03-04 u 13:49:48 na vrh stranice

gospon dts, što se tiče pisanja zadaće ili spavanja vidim da misliš da sam neki školarac ali vjeruj da nije, kao i što nisam udbaški provokator , a kamo li osoba koja dolazi ovde stvarati neke rasprave ili nedaj Bože svađe.Zašto sam se zadržao na ovoj stranici, zato što ipak se neko javi i napiše nešto poput tebe.Zato sam i zatražio neku informaciju od tebe poput telefona ili mail adrese.I za mene su te osobe smradovi i zato se želim naći sa njima u 4 oka.Možda po mom pisanju sve ovo zvuči smješno, možda čak neko može pomisliti da iza ovog nicka stoji neki nabrijani mladić, ali današnju omladinu ne zanimaju takve stvari.
Iskreno se ispričavam ako sam bilo kakvu štetu nanio ovaom sajtu a sada idem u potragu za tim Božom Vukušićem, naravno navratit ću opet u godte ovde ako bilo kakvu informaciju saznam.
Srdačan pozdrav svima .....

 Podržavam ovo što kaže patriot.   Nisam za ovo što kaže patriot.

prdonja, 2011-06-04 u 12:55:57 na vrh stranice

U cuvarima juge nema tudjmana

 Podržavam ovo što kaže prdonja.   Nisam za ovo što kaže prdonja.

Gost, 2011-06-27 u 10:42:10 na vrh stranice

@za ovog Brcaka, sto pise za DEdeica.
pa ti bi valjda najbolje trebao znati gdje je Dedeić u Brckom, a ne pitati po forumima.

sada je izgleda neki hit, kada si sa nekim u zavadi da kazes da je UDB-as, svi sada radili za UDBU ispada

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Gost, 2011-08-21 u 22:31:24 na vrh stranice

IVAN NIZIC ((IKAN) NAJVECI UDBAS KOJI JE JAKO PUNO HRVATSKIH OBITELJI U EMIGRACIJI ZAVIO U CRNO ZIVIO JE U AUSTRIJI PA ONDA U NJEMACKOJ SLUZIO JE UDBI ZA LIKVIDACIJE SIROM EUROPE

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Valter Sarajevo, 2011-08-26 u 16:05:48 na vrh stranice

Ponosan sam sto sam pronasao ime svog dede na listi. Sarajlija, hrvat ali kao prvo Bosanac i Hercegovac, partizan, nosilac spomenice. Poslije rata bio tri godine major udbe, ganjao smradove izdajice po Sarajevu.

 Podržavam ovo što kaže Valter Sarajevo.   Nisam za ovo što kaže Valter Sarajevo.

Gost, 2011-10-07 u 14:29:04 na vrh stranice

iz dosade u google ukucam ime svog oca cisto da vidim ima li sta na webu o njemu. kad ono šok. otac mi na spisku (cca 2000) ubmaša kosovaca i slično.
bljak.
mogu da garantujem svojim zivotom da to nije bio, sto bi vjerovatno mogli uraditi svi ljudi koji su ga ikada upoznali.
ne sumljam da je na listi vecina ljudi bila to sto lista pedstavlja, ali ocito ima i onih koji su na nju stavljeni iz nekih drugih razloga.

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

RANKO MIŠIĆ, 2011-10-25 u 00:59:01 na vrh stranice

NIKAD NISAM VIDJEO VEĆI POPIS USTAŠA U ŽIVOTU

 Podržavam ovo što kaže RANKO MIŠIĆ.   Nisam za ovo što kaže RANKO MIŠIĆ.

kosovac, 2011-11-08 u 13:03:06 na vrh stranice

dugo sam se bavio ovim spiskom i probat ću svima koji na bilo koji način nastoje da sada proganja ove ljude je u zabludi. 10% ovog spiska su osobe koje su se ovim poslom službeno bavile a ostali su se ogrješili na neki način sa ondašnjom vlašću i bivaju stavljeni na spisak kako bi ih se pratilo. Mnogi su morali surađivati sa njima pod prijetnjom zatvora ili slično. Neki su možda urađivali a većina je bila pasivna ali oni su spiskove držali jer bolje da je sa nama nego protiv nas. Mnogi su dobro surađivali sa udbom pa su rano izaščli iz zatvora kao Šeks, Vukojević i mnogi drugi. Neki koji su dalje nastavili surađivati su izbrisali sebe sa tog spiska a spisak dostavili Beogradu pa ga kasnije dorađenog vratili natrag. Beograd je da bi bolje svađao ljude to fenomenalno obavio. U tome su stručnjaci. Gospodin Perković je cjelo vrijeme baratao sa tim spiskom i sljedom njegove povjesti sam uspio doći do tih rezultata. Bio je savjetnik Mesiću a prije Tuđmanu a sada je nastavio taj rad i kod Josipovića.
zato gospodo nemojte se dati zavađati takovim glupostima. Dobio sam dosta takovih podataka da vam se zgadi. Upozoren je na to Mesić ali je on pulen još od Koće Popovića. Upozoren je i Josipović ali jednostavno nitko se takovoj osobi ne može suprotstaviti i drže sve u svojim rukama. dravna bezbjednost je bila država u državi i to je ostala.

 Podržavam ovo što kaže kosovac.   Nisam za ovo što kaže kosovac.

dst, 2011-11-08 u 14:05:23 na vrh stranice

Novi udbaški poredak

@kosovac, kratko i jasno si sažeo bit ovog "udbašluka" koji nas još uvijek prati.
Hvala ti na komentaru.

dst (Drago Tadić)

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

kosovac, 2011-11-08 u 23:03:45 na vrh stranice

Zahvaljujem dst(Drago Tadić) što je shvatio moju bit komentara. Neka na splisku pronađe izvjesnog Zorana Radića koji je bio visoko pozicionirani oficir bezbjednosti JNA u VPO Split. Snimio je cijelu strukturu vlasti nedostaju pojedinci, jer je križaljka odgovarala njemu. Predaje je Hrvatskoj vlasti početkom rata a onda se stavlja na raspolaganje UN-u jer je imao veze kao bivši pripadnik mirovnih snaga na Sinaju. dalje surađuje sa CIA.om a možda i sa Ruskom obavještajnom službom.
Ljepo je prikazano u jednom našem filmu gdje Mustafa Nadarević glumi udbaša. Kad mu čovjek dolazi tražiti pomoč naiđe na njega koji ga je prije proganjao. Ljepo mu je rekao "mene svaka vlast treba".
zato iszbrišite iz pamčenja 90% ovih ljudi koji su nevini a ovih 10% i još oni nevidljivi jako dobro manipuliraju istim spiskovima.
Želim ovom blogu da uspostavi neki mir i ravnotežu među ljudima a ne da bi se međusobno svađali i proganjali. Ovi su spiskovi neke jadnike dovodili do ludila i samoubistava ali pravi, nevidljivi likuju.

 Podržavam ovo što kaže kosovac.   Nisam za ovo što kaže kosovac.

Gost, 2012-02-07 u 09:21:01 na vrh stranice

Vukusicu za ta sranja ces opet dobit po nosu.Pozdrav iz Frankfutra.Kevilj.

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

luburić, 2012-02-10 u 23:25:23 na vrh stranice

što reći na ovo sve,malo gledam čitam i pitam se čime se bave ovi ljudi pa to čovijek nemože da vjeruje.Pa zar netko od vas misli da je nekom stalo do tih vaših nabrajanja i i te vaše priče,ja sam hrvat iz hercegovine ali se stidim vas hrvata iz zagreba,istre,dubrovnika i tih usranih par mijesta,ja neznam pametnije bi vam bilo otić okopat loze malo ili što već nego trošit riječi na nešto što vi niste u stanju riješiti,vi jedino znate pričat a meni kao hercegovcu ste smiješni,mene samo zanima što vi želite postići sa ovim nabrajanjima imena,koda nekog sad boli kurac za ova imena i za ovo što vi pišete a zašto to kažem,zašto ste vi pizde,pa evo zašto.Kao prvo izabrali ste predsjednika dr Franju Tuđmana...komunist i partizanski general.Kao drugo izabrali ste drugog predsjednika Stjepana Mesića...komunist.Kao treće izabrali ste trćeg predsjednika...opet komunist.Kao četvrto zabranili vam thompsonu da pijeva,evo da je samo to nego nesmije čovijek prnut hahah,kao peto srušili su vam sve ustaške spomenike po toj vašoj hrvatskoj.Kao šesto otijerali su vam sve generale u haag samo zato što su branili i bosnu i hercegovinu i hrvatsku,znači otijerali ljude u zatvor samo zato što su branili naše domove.Kao sedmo imali ste premijera račana komunjaru,pa ivo sanader pokrao vam sve što se dalo pokrast,pa jadranka kosor partizanka stara,pa šeks,pa glavni državni odvijetnik taj vaš malo pogledajte tko mu tata jebem ga glavata,itd itd da ne nabrajam dalje.I koji kurac vi sad tu glumite neke hrvatine kad će se svakako sa tim udbašima i njihovim potomcima obračunavat pravi hrvati iz hercegovine kad za to dođe vrijeme a vas mogu samo zamolit da se sklonite sa puta i da nesmetate.NDH su stvarali hercegovci pa će hercegovci to i završit jer vi purgeri,dalmoši i istrijani niste sposobni za to.Kojeg ste ustašu osvetili,niste ni jednog u šezdeset godina a tu ste se raspisali ko profesorice a najgore od svega je to što mislite da netko to sve nezna,znam ja vrlo dobro pa i bolje od vas hrvata u hrvatskoj tko vam vodi državu,tko vam ju je stvorio.Možda neznate ali taj vaš franjo tuđman je naredio ubojstvo Blaža Kraljevića zapovjednika HOSa itd itd neda mi se pisat više a imao bih vam kazat dosta toga.Prvo počistite oko sebe onda se kurčite.ZA DOM SPREMNI!!!!!!!

 Podržavam ovo što kaže luburić.   Nisam za ovo što kaže luburić.

Gost_728, 2012-02-12 u 16:17:18 na vrh stranice

Ljudi moji,ja znam da je bilo i onih koji su radili ovo ili ono.Neko je bio dobro placen.Neko imao neke probleme sa necim u Hrvatskoj,a neko je volio tu njihovu Jugu.neko je bio i prisiljen da spasi zadnjicu i prijavi se ,obeta im sve dok pobjegne.Taj zadnji slucaj sam imao i ja.Uzeli su mi putovnicu i stavili mi na raspolaganje.Prvo je bilo.od 2 do 10 godina zatvora i dozivotno oduzimanje Putovnice zbog suradjivanja sa imigracijom,i dsrugim djelima sto sam radio protiv Zemlje.Drugo je bilo.raditi za njih.Normalno je da cu pristati na to drugo.Uzeo sam zenu i djecu i pobjegao.Nisam se nikada vise ni planirao vratiti a u nikom slucaju sa njima imati posla.Tako su prosle i 3 godine uz par pokusaja da im dam neku informaciju. Rekao sam im da nemam vremena.Prestali su me zvati.Svatili su sta se desilo.Nisam nikada vise nista cuo za njih.ali ubrzo za nase.Palo mi nebo na glavu kad sam cuo da sam u toj knjigi.Stalo je i u knjigi da su me Jugosi skinili sa duznosti zbog toga sto nisam za njih imao vremena i nisam im dao nikada nikakvu informaciju. Znam ko je htio da se obavezno nadjem u toj Knjizi.jer 90 % ljudi nece procitat tu knigu nego samo cut vjest da se mi poneki tu nalazimo.Hvala ti Urednice Knjige. Hvala i Tebi Beslicu.Di ste vi bili dok se ratovalo?Kokiko ste dali za domovinski rat?vratili ste se kad je sve proslo,a onda u bisnis na ovakav nacin.Vukusicu.Zasto si u Frankfurtu uzeo 250 000 Maraka? Povukao si iz prodaje prvo izdanje knjige,di su bili oni pravi udbasi.Placenici i dugogodisnji njihovi suradnici.Izbrisao si ih i uzeo od svakog po 25 000 Maraka.Moram reci da to nisam vidio nego cuo na mjestu di se to navodno odigralo.Drago mi je bilo sto su platili,ali opet nije sto si im ti to uzeo.Za njih smo svi u Frankfurtu znali.Eto moj narode Takvi su to nasi knjizevnici.Ma bolje receno Pasine koje nikada nisu mogli medju ljude.Tebi Beslicu cu dati samo jednu samarcinu kad te vidim,Da sam te vidio prije dao bi ti puno vise.Sta ces .Ti u biti nisi ni kriv.Tebi je dobro dosla i flasa loze da das tvoje ime.Nema veze.Hrvatskoj ide bolje.Resava se polako lopova i ide prema Evropi.Svi mozemo pomoci,a ne baviti se ovakvim stvarima.Bog.

 Podržavam ovo što kaže Gost_728.   Nisam za ovo što kaže Gost_728.

Gost, 2012-02-18 u 15:23:38 na vrh stranice

Znaš šta ću da ti kažem za "tvoj" popis ovih nesretnika tu koje nazivaš agentima "kos-a" prvo Kos se nepismenjakoviću ta služba u koju se ti razumiješ kao marica u krivi k, prestala tako zvati još 60-ih godina, a sad nakon digresije da ti velim, popis ti nema veze s mozgom a informacije o ljudima koje tu daješ još manje, ali da si za nasmijat se što jest jest!

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Gost, 2012-03-05 u 19:00:35 na vrh stranice

KEVILJU.AKO DIRNES GOVNO JOS CE VISE SMRDIT. TO TI SE OSVETIO STO TE MRZIO A NIJE TI MOGAO NISTA. PUSTI PEDERA.

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Gost_146 ja, 2012-03-20 u 19:21:42 na vrh stranice

Komentari su vrijedni dijelovi ove teme.
Samo dalje sa komentarima
U Innsbrucku ( tirol , austrija ) je napravljeno isto što i u Frankfurtu.
Koliko je uzeo love to samo Vukušić zna. Na sastancima pod pokroviteljstvom don Pere B. su bili samo oni koji su radili za udbu do devedesetih.
I.Č , M.M , I.kafanđžija a u knjizi par komadića od kojih se nije tražila lova je do devedesete i nisu bili na području tirola.

Ima nastavak .....
Za sve ovo imam svjedoke i par fotoa koji sve ovo mogu priblkžiti istini ...

 Podržavam ovo što kaže Gost_146 ja.   Nisam za ovo što kaže Gost_146 ja.

Gost_146 ja, 2012-03-23 u 18:15:08 na vrh stranice

Ovoga prvoga je M. S. gospođa od I.S. razotkrila u jednom razgovoru sa dobrom kolegicom da je imao zaduženje za njih.
Čak je stanovao u samoj blizini njih. Ali , indikativno je da je ga I.S. zadržao u ekipi radi sličnih poslova koje je sada trebao da radi u njegovo ime. Hdz , novac , dobar poznavalac toga posla , dobrim djelom zbog Križanca , blizak kriminalcima i kriminalu ........  Još mnogo štošta.
.
Ima nastavak ...

 Podržavam ovo što kaže Gost_146 ja.   Nisam za ovo što kaže Gost_146 ja.

dst, 2012-03-24 u 18:37:12 na vrh stranice

@ja,
samo ti piši ... ;)

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Gost_146 ja, 2012-03-26 u 23:13:59 na vrh stranice

.....
Sve je namještaljka , izgubiš a opet ideš dalje ...
Narod je trebalo zabaviti sa nečim dok su se oni prestrojili.
Treba to zadržati , pa djeca i unuci , protiv com tehno stvari , ....
Rezultat je važan , na kraju . Nagrada nije isto što i kazna.

.......

Njima nikada istina nije bila bitna , pa ni sada ...

Ima nastavak ...

 Podržavam ovo što kaže Gost_146 ja.   Nisam za ovo što kaže Gost_146 ja.

Gost_146 ja, 2012-03-27 u 18:21:56 na vrh stranice

......
Interesantno je da su svi Lasićevci ....
.
Mislim iz mo jedinice , koja je i danas vjerojatno najviše pod Čolakom.
BiH na jednu stranu svi ostali na drugu , teža BiH.
.

Ima nastavak ....

 Podržavam ovo što kaže Gost_146 ja.   Nisam za ovo što kaže Gost_146 ja.

ANTE ŽURA, 2012-03-31 u 17:37:54 na vrh stranice

JEL DANAS JUGOSLAVIJA REČE MOJA BABA NEŠTO PRIJE SMRTI???

 Podržavam ovo što kaže ANTE ŽURA.   Nisam za ovo što kaže ANTE ŽURA.

Gost_650 ja, 2012-04-01 u 14:12:29 na vrh stranice

....
Imam sanijeve fotke , innsbruck , münchen , salzburg na dan uhićena .

Vozila i osobe sa kojima se kretao toga dana .....
.
Jako dobro štivo. Iz privatne kolekcije . Jako zanimljivo je skim se sastajao na relaciji innsbruck münchen salzburg, jako zanimljivo.

.....
Ima nastavak ...

 Podržavam ovo što kaže Gost_650 ja.   Nisam za ovo što kaže Gost_650 ja.

Ja, 2012-04-21 u 17:57:48 na vrh stranice

.....
Zna li se Pavoševićka koja je vani radila.
.
Po meni , ako je suditi po Tirolu , mogla bi biti neHrvatica.

.

Ima nastavak ....
.

..... Tek dolazi vruće ......
Javni rat mesićisenaderići .

 Podržavam ovo što kaže Ja.   Nisam za ovo što kaže Ja.

Gost_941, 2012-04-23 u 21:57:21 na vrh stranice

dst, jel moguće da na ovom portalu objaviš jedan lustracijski zakon. Poljski, češki, njemački,etc. mislim da bi objava jednog takvog zakona bio veliki dobitak za Hrvatsku.

 Podržavam ovo što kaže Gost_941.   Nisam za ovo što kaže Gost_941.

Ja, 2012-04-25 u 17:58:26 na vrh stranice


.......

Mesići je u situaciji da nemože da pomogne . Odbijen je sa svih pozicija.
Ivica traži dugovanje. Bogu hvala.
.
Narod bi se mogao malo i naplatiti.

.
.... Ima nastavak ....

.

 Podržavam ovo što kaže Ja.   Nisam za ovo što kaže Ja.

Ja, 2012-04-27 u 19:18:24 na vrh stranice


Nisu svi isti , ali su dobro slični njih većina.

.
Najlakše je metrom to izmjeriti.Baš metrinom.
.
Ima nastavak .....

Mogu li sliku staviti?

 Podržavam ovo što kaže Ja.   Nisam za ovo što kaže Ja.

dst, 2012-04-27 u 23:19:59 na vrh stranice

@Ja,
kako je ovo osobni dnevnik, nisam isprogramirao da drugi mogu stavljati slike, ali možeš poslati na moj mejl (dragotadic ET googlov mejl) pa ću ju ja staviti ili mi pošalji poveznicu (link) za tu fotografiju sa servera gdje već postoji.

Evo primjera:
https://lh5.googleusercontent.com/-Ec62Lff5pjI/Tp6yBrnVegI/AAAAAAAAAJU/DugvoxBWl0Q/s456/grad_20110919f.jpg

I to će, nakon što ja uključim link, izgledati ovako:

Porporela

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Ja, 2012-05-14 u 18:13:42 na vrh stranice


.
Ovamo je uputa pala i plus kovertica .....

.
Nema ih sve skupa sedmorica sa članarinom i negoduju što ih nema petnaestak .
.
Pogodite za koga , ko mu najviše može pomoći .

........ .........

.

 Podržavam ovo što kaže Ja.   Nisam za ovo što kaže Ja.

mario kolar, 2012-06-03 u 13:46:12 na vrh stranice

...moj susjed u selu Bučići BiH blizu Novog Travnika a zove se Mato Kolar zvani udbaško ime DENI (gore naveden u spisku Udbaša-spavača Jugoslavije) još je živ, za vrijeme Jugoslavije, moga oca Franu i moga strica Stipana zvanog Talu, redovito je prijavljivao policiji (miliciji) da su psovali druga tita (veliko govno za koje su se lijepile male muhe) stvarajući nam neugodnosti nama djeci kojima su rotitelji malo, malo bili na obavjesnim razgovorima u policiji.
Neke ga je sram kao i sve Hrvatske prodane duše!

 Podržavam ovo što kaže mario kolar.   Nisam za ovo što kaže mario kolar.

Gost, 2012-08-17 u 00:39:25 na vrh stranice

ma daj, kretenizam, a ne spisak suradnika..

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

milane pazi pančevo !, 2012-09-01 u 18:17:32 na vrh stranice

1201. perković milan
bio mi je podoficir u kasarni stevica jovanović u pančevu 1983-1984 godine.
posebno je maltreirao hrvate.
kad bi se hrvatski desetar pri postrojavanju zabunio, derao bi se pred svima : desetare komande se izdaju na ekavici,
kad sam ga 1993. godine vidio u odori časnika hv u šibeniku pao mi je mrak na oči, ja sam naime tamo ratovao s jednom našom gardijskom brigadom. pametnom dosta !

 Podržavam ovo što kaže milane pazi pančevo !.   Nisam za ovo što kaže milane pazi pančevo !.

ja, 2012-11-20 u 16:41:29 na vrh stranice

29.11.2012
petnaestak godina kašnjenja , šteta neizmjerljiva

 Podržavam ovo što kaže ja.   Nisam za ovo što kaže ja.


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 16. 01. 2007.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

I z l o ž b a     f o t o g r a f i j E

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  Povijest je već napisana, a činjenice stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima, kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života, po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće, u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.
  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.


 
danas je:

fotografija dana
dobar aforizam

Žene ponekad i šute... Ali to nipošto nije onda kad nemaju što reći.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

 Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

 Fender Stratocaster
... abC
 Gibson Les Paul