P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

google   ili  dragotadic  

 

dnevnik

1.849.326
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA
Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše: "Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi." Odgovore mu: "Potomstvo smo Abrahamovo i nikome nikada nismo robovali. Kako to ti govoriš: 'Postat ćete slobodni?'" Odgovori im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: tko god čini grijeh, rob je grijeha. Rob ne ostaje u kući zauvijek, a sin ostaje zauvijek. Ako vas dakle Sin oslobodi, zbilja ćete biti slobodni. Znam: potomstvo ste Abrahamovo, a ipak tražite da me ubijete jer moja riječ nema mjesta u vama." ... "Zašto moje besjede ne razumijete? Zato što niste kadri slušati moju riječ. Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži. A meni, jer istinu govorim, meni ne vjerujete. Tko će mi od vas dokazati grijeh? Ako istinu govorim, zašto mi ne vjerujete? Tko je od Boga, riječi Božje sluša; vi zato ne slušate jer niste od Boga."
Ivan (8, 31)
ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenje istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i ovaj zadnji - Domovinski - a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: meni ili plaćeničkim medijima.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika
 
Slano, 16. 01. 2007.  
Protiv naroda

  
Dok nam komunistički mentalitet sustavno urušava naciju, a ratni profiteri neumoljivo gmižu po bastionima vlasti, lustracija dođe tek kao molitva vjernika. Ljigave spodobe što se hrane tuđim znojem, ravnaju narod po svojim prilikama kroz zakone što ih donese ova vlast. Zvono s mirisom soli unovčenog profita zla, ugasit će žeđ za pravdom tek s istinom kad dođu riječi do čovjeka. A, malo je ovdje ljudi, premalo ih je tu; da bi glas pravednika u pustinju dobio snagu koja lebdi nad vodama.
  
   Kancelarija im je maćeha jer su majku prodali, a novac hostija kojom se rugaju sirotinji. Oni ne znaju što je svetost, jer nemaju svetost; ni domovinu, niti ljubav; oni su ništa i sve, jer imaju vlast, ili ovlast nad onima koji su krvarili za ovu zemlju.
   Ne znam kojim prokletstvom se hrane, niti znam što ih dijeli od nas; gledam im lica dok usnama serviraju laži, dok ubijaju istinu daveći je kopiranim rečenicama s nekog portala. Prazna im je savjest jer su očišćeni od općeg dobra, a duša mrtva jer u njoj nema niti riječi, niti slova.
  
   - - -
   Prilozi koje sam dobio putem komentara, a koji su preuzeti iz drugih izvora:
  
   p.s.
   Svatko tko išta zna o sustavu tajnih službi ili ponešto o strukturama vlasti bvše Jugoslavije, shvatit će kako na ovim listama nema mnogih imena koja su bila (i još uvijek jesu) na najvišim državnim funkcijama, što u prijevodu znači - na vlasti su ostali isti ljudi s istim nalogodavcima u sjeni ...

277 ×  Sviđa mi se (Like it) × 277


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 16. 01. 2007.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

I z l o ž b a     f o t o g r a f i j E

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  Povijest je već napisana, a činjenice stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima, kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života, po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće, u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.
  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.


 
danas je:

fotografija dana
dobar aforizam

Nisu traperice to što vam guzu čini debelom.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

 Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

 Fender Stratocaster
... abC
 Gibson Les Paul