P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

google   ili  dragotadic  

 

dnevnik

1.849.326
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA
Kad kuješ svoju sreću, ne udaraj druge po prstima.
ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenje istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i ovaj zadnji - Domovinski - a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: meni ili plaćeničkim medijima.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika
 
ANKETA

Jeste li za to da, uz Izrael, i druge zemlje Bliskog istoka imaju nuklearno oružje?

      Da!
      Ne!
      Ne zanima me!


Dubrovnik, 03. 01. 2009.  
Cionizam - leglo ratova

   Još jedan rat:
www.hrt.hr
  
   01.01.09.
   Izraelska "željezna šaka"
  
   I dok se izraelska ofenziva protiv Hamasa u pojasu Gaze nastavlja napadima iz zraka i s mora, izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni bila je u Parizu. Razgovarala je s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i ministrom vanjskih poslova Bernardom Kouchnerom.
  
   Izjavila je da će primirje ovisiti o Hamasovoj odluci o prekidu raketiranja juga Izraela. Odluku o tomu je li operacija ispunila cilj donijet ćemo u primjerenom trenutku. Izraelci u svojim vojnim operacijama razlikuju rat protiv terorizma, protiv Hamasa i protiv civilnog stanovništva. U Pojasu Gaze nema humanitarne krize, zbog toga nema potrebe za humanitarnim primirjem. Izraelci onamo šalju sveobuhvatnu pomoć, rekla je Livni.
  
   Dodala je da će Izraelci, ovisno o dnevnim procjenama, donositi odluke o svojim vojnim operacijama protiv Hamasa u Pojasu Gaze.
  
   Sarkozy i Kouchner nisu davali izjave.
  
  
   Hamasovi uvjeti za primirje s Izraelom
  
   Hamas je najavio da će prihvatiti prijedloge EU-a kako bi se postiglo primirje s Izraelcima u pojasu Gaze.
  
   Hamas prihvaća ovu inicijativu EU-a pod uvjetom da se prekine izraelska agresija, da se ukine blokada, da se otvore sve kontrole točke te da dobijemo međunarodna jamstva da okupator neće ponovno početi teroristički rat, stoji u priopćenju Hamasa što ga je objavio njegov glasnogovornik Fawzi Barhoum.
  
   EU je u utorak navečer izdao priopćenje u kojemu se traži hitan i trajan prekid vatre između Izraela i Hamasa u Gazi, najavivši kako će na Bliski istok vrlo skoro poslati ministarsko izaslanstvo.
  
  
   Novi izraelski napadi
  
   U pojasu Gaze mira nije bilo ni za Novu godinu. Izrael je nastavio s bombardiranjem. Njegovi vojni zrakoplovi napali su vladine zgrade u pojasu Gaze. Do sada je na palestinskoj strani poginulo oko 400 ljudi, gotovo 2000 je ranjenih.
  
   Potom su palestinski militanti pokrenuli su još jedan raketni napad na južni Izrael gađajući gradove Ashdod, Ashkelon i Beersheba, nakon relativnog zatišja tijekom jutra, a u izraelskom zračnom udaru ubijen je jedan visoki politički čelnik Hamasa.
  
  
   Protiv Hamasa "željeznom šakom"
  
   U međuvremenu je izraelski premijer u odlasku Ehud Olmert izjavio da će Izrael nastaviti djelovati protiv Hamasa željeznom šakom.
  
   Izrael u pograničnom pojasu gomila pješaštvo i tenkovske postrojbe. Budući da je broj potencijalnih meta za zračne napade sve manji, a čelnici Hamasa povukli su se u svoja skrovišta, vojni analitičari predviđaju kopnenu ofenzivu izraelske vojske.
  
  
   UN bez rezolucije
  
   Niti Vijeće sigurnosti UN-a koje se jučer sastalo nije našlo zajednički jezik. Nacrt rezolcije, koji su sastavile arapske zemlje, pred Vijećem sigurnosti UN-a predstavila je Libija. U njemu se poziva na trenutačni prekid vatre između izraelske vojske i palestinskih militanata. Također, traži se zaštita palestinskih civila i otvaranje graničnih prijelaza prema Gazi te se osuđuju izraelske snage zbog pretjerane i neselektivne upotrebe sile.
  
   Zapadni diplomati ocijenili su da je nacrt rezolucije neuravnotežen te su najavili pregovore sljedećih dana kako bi se dogovorio tekst rezolucije.
  
   Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon dao je izjavu koja je jedna od oštrijih u njegovu mandatu.
  
   Da budem jasan - najsnažnije osuđujem raketne i sve druge napade Hamasa i ostalih palestinskih militanata. Ali osuđujem i Izrael zbog upotrebe tolike sile. Obje strane morale bi poštovati međunarodno pravo, rekao je.
  
   Izraelska veleposlanica pri UN-u rekla je da ne misli da je ovakva vojna akcija pretjerana uporaba sile i poručila kako Izrael neće prestati s ratom do potpunog uništenja Hamasa.
www.hrt.hr
  
   03.01.09.
   Kopnene snage ušle u Gazu
  
   Kolona izraelskih tenkova, od kojih su neki ispaljivali granate, ušla je u sjeverni dio pojasa Gaze, javlja Reuters pozivajući se na palestinske izvore.
  
   Glasnogovornik izraelske vojske bojnik Avital Leibovitch potvrdio je da su vojnici ušli u Gazu, kako bi zauzeli područja s kojih Hamas ispaljuje rakete na Izrael. Akcija je nazvana "Lijevano olovo", a u njoj sudjeluje pješaštvo uz potporu topništva, tenkova i obavještajne službe te uz djelovanje zrakoplovstva i mornarice.
  
   Akciju je potvrdio i ured izraelskog premijera Ehuda Olmerta. Ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni izjavila je kako očekuje da će rezultati sveukupne vojne akcije protiv Hamasa donijeti dugoročan mir Izraelu. U dosadašnjim uglavnom zračnim napadima na Gazu poginulo je oko 500 Palestinaca, a oko 2300 je ranjeno.
  
  
   Hamas: Gaza će postati groblje izraelskih vojnika
  
   Gaza će postati groblje izraelskih vojnika, izjavio je glasnogovornik Hamasa Ismail Radwan na televiziji Al Aqsa komentirajući akciju izraelskih kopnenih snaga na sjeveru pojasa Gaze.
  
   Cionistički neprijatelj suočit će se s iznenađenjima, zažalit će što je pokrenuo ovakvu operaciju i skupo to platiti, priopćilo je oružano krilo Hamasa, Oružane brigade al Qassama, javlja Reuters.
  
   Izraelci su prvi put od početka zračnih napada na Gazu 27. prosinca u današnjim napadima upotrijebili teško topništvo duž cijele istočne granice pojasa s Izraelom. To se i tumačilo kao moguća priprema za kopneni napad.
  
   Oko 16.30 po lokalnom vremenu Izraelci su teškim topništvom posebno žestoko napali Beit Hanoun i Jabaliyu na sjeveru pojasa Gaze te Khan Younes na njegovu jugu. To je potvrdio i novinar France Pressea koji se zatekao na terenu. Očevici tvrde kako je najmanje deset Palestinaca poginulo u napadu na Ibrahimovu džamiju u izbjegličkom kampu u Jabaliyi, ali zasad nema potvrde te informacije.
  
   U jutrošnjim napadima poginuo je i jedan viši Hamasov zapovjednik. Dosad je poginulo 430 Palestinaca, a ranjeno je više od 2200 osoba.
  
   U nekoliko europskih gradova danas su održani prosvjedi protiv napada na Gazu. U Londonu se prema policijskim procjenama na Trafalgar Squareu okupilo između 5 i 6 tisuća ljudi. Među njima je bila i bivša pjevačica grupe Eurythmics Annie Lennox. Oko 6 tisuća ljudi na sličnom se skupu okupilo u Parizu, a 2,5 tisuće u Salzburgu.
  
   Stranci nastavljaju napuštati Gazu, a to se tumači kao jasan znak da slijedi ofenziva izraelskih kopnenih snaga. Najavljuju se hitni sastanci i bliskoistočne turneje predstavnika Europske unije i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.
  
  
   Bush za sukob optužuje Hamas
  
   Američki predsjednik George W. Bush za sukobe u Gazi okrivio je militantni palestinski pokret Hamas. Njegove pripadnike optužuje za vođenje nasilne kampanje protiv Izraela. Prema njegovim riječima, Hamas je počinio terorističko djelo kada je u prosincu raketama ponovno napao Izrael, provocirajući zračne udare Izraela na Gazu.

   Svaki neovisni analitičar zna da je Al-Qaida dijete cionizma i Amerike pa se sve više argumenata za tu tvrdnju nalazi i u Hamasu, kojega je - očito - instalirao taj isti cionističko-američki lobi. Pripreme za rat trajale su neko vrijeme i Izrael je onda krenuo u vojni obračun protiv militanata koje su oni podmetnuli Palestincima.
   Tako masoni rade diljem svijeta: podijele narod na dvije frakcije i onda tuku po njima. Zna se tko je u ww2 podvalio ustaše i partizane Hrvatskoj, što je cionist Paraga pokuš'o i u Domovinkom ratu s HOS-om.
  
judicial-inc.biz
  
  

What Is Hamas?


  
   Hamas Is An Israeli Front
  
   Hamas's core leadership is directed by Shin Bet, which is Israel's domestic intelligence service. It is financed by 'mysterious foreign entities'. In reality, the money comes from the American taxpayer, financing covert Intel operations through Israeli front groups in Jordan, Syria, and Iran.
  
   Hamas Was Founded In 1987
  
   Sheikh Yassin was Hamas's front man. Hamas began as a charitable organization called Da'wah Hamas. It built an impressive infrastructure catering to the social, educational, religious and cultural needs of the Palestinian people, most of them being refugees living in poverty.
  
   An Old Jewish Technique
  
   Zionists live by intrigue, and directing the opposition is one of their favorite tactics. They provide a service that someone wants, and that opens the door. In this instance, Hamas funded hospitals and medical services.
  
   Palestinians quickly accepted Hamas, and never questioned where they got the money.
   In the book, “Devil’s Game", author Robert Dreyfuss revealed how the U.S. looked the other way when Israel’s secret service supported the creation of Hamas
  
   Hamas Provides The Stage For The 'Play Of Terror'
  
   Israel couldn't slaughter these Palestinians without signs of terror. Hamas bombs that go off in Israeli restaurants mainly kill immigrants, foreign workers, and Israeli Arabs, but the Israelis scream to the world - "Hamas is killing Jews".
  
   ...
  
   What Is The Point To It?
  
   The un-official CIA stand is that Israel's support for Hamas is a direct attempt to divide and dilute support for a strong, secular PLO, by using a competing religious alternative.
  
   ...
  
   http://judicial-inc.biz/hamas.htm

   Henry Ford reče: "Podvrgnite kontroli 50 najbogatijih židovskih financijera, koji financiraju ratove radi osobnog prihoda i ratovi će nestati", (NY Times, 08. 03. 1925.)
  
   Nicolas Rockefeller (jednom prijatelju Židovu - Aaron Russo): "... Imaš rat protiv terorizma, a pravi neprijatelj ne postoji. To je vječni rat i tako možeš nastaviti oduzimati slobode ljudima. Mediji mogu uvjeriti mase. Pričat će o tome iznova i opet pa će na kraju povjerovati... Što te briga za narod!? Brini se za sebe i svoju obitelj! ... Krajnji cilj je da sve na ovome svijetu mikročipiramo ..."

19 ×  Sviđa mi se (Like it) × 19


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 03. 01. 2009.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

I z l o ž b a     f o t o g r a f i j E

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  Povijest je već napisana, a činjenice stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima, kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života, po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće, u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.
  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.


 
danas je:

fotografija dana
dobar aforizam

Kad smo mali, uče nas govoriti. Kako starimo, učimo se šutjeti.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

 Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

 Fender Stratocaster
... abC
 Gibson Les Paul