P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             

google   ili  dragotadic  

 

dnevnik

1.849.326
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA
Za čovjeka postoje samo tri događaja; roditi se, živjeti i umrijeti. Ne osjeća kad se rodi, nasmrt se muči, a živjeti zaboravlja.
ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenje istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i ovaj zadnji - Domovinski - a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: meni ili plaćeničkim medijima.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika
 
Dubrovnik, 06. 02. 2009.  
Udba nije naša sudba

   Primio sam danas ovaj e-mail i čini mi se kako je zaslužio više od komentara pa ga objevljujem u cjelosti kao članak:
FELJTON BOZE VUKUSICA O BUGOJANSKOJ GRUPI
  
  
   Hrvatski list 15.01.09 poceo je sa objavljevanjem feljtona u nastavcima o Bugojanskoj akciji i Bugojanskoj grupi. Netko ce se upitati zasto ne cekam, da se citava serija objavi, prije nego reagiram.Odgovor je jednostavan, vec u prvom objavljenom dijela feljtona zapazila sam deziformacoje, manipuliranje i podmecanje. Naprimjer, spominjenje se istrazivanje o Bugojanskoj grupi. Prilican broj UDBA-sa iz Brastva, koji su zaveli i uveli Bugojansku grupu u jugoslavensku zamku, vratili su se odavno u Hrvatsku. Vukusic je postavljen da bude glasnogovornik HRB-a i navodni istrazitelj. Boze Vukusic pisac feljtona vec godinama siri diziformacije i propagande o Bugojanskoj grupi, po scanariju specijalne mreze jugoslovenske UDBE, kojoj pripada HRB. Ta jugoslovenska UDBA-ska mreza nikada se nije rasformirala, jos jedan primjer, Vukusic tvrdi da je HRB formirano u Australiji 1961. Medjutim tajni arhivi HRB-a pronadjeni u kuci Srecka Rovera 1994, otkrili su pravu istinu.
  
   Rover je bio beogradski placenik od tridesetih godina 20 vijeka do njegove smrti, sa reputacijom velikog "Ustase " Roverovo lazno Ustastvo, toliko je pomoglo Hrvatima Australije, da su godinama po pisanju australskog tiska, Hrvati izgledali veci nacisti nego Hitler. Rover je bio jedan od vodica nesretne akcije Boze Kavrana. Svi ovi hrvatski domoljubi izdani su i predani u ruke krvolocne OZNE, a kasnije svi pogubljeni, osim Prusca. Samo su ostala ziva dva vodica, Srecko Rover i Mile Markic, pravo mu ime Ivica Hecimovic, koji su radili za ondasnju OZNU. Markic i Rover skupa sa Vjerokoslavom Luburicem, formirali su organizaciju OTPOR. Otpor i Bratsvo suradjivali su. Jugoslovenska UDBA formirala je preko 20 takozvanih hrvatskih politickih organizacija medju Hrvatima sirom svjeta.
  
  
   ISTINA O HRVATSKOM REVOLUCIONARNOM BRASTVU
  
   Mladi hrvatski narastaji neznaju kakav je teror bio nad Hrvatskim narodom sa vrijeme sefa jugoslovenske UDBE Aleksandra Rankovica. Za vrijeme njegovog terorra nad hrvatskim narodom, narod je zivio pod takvim strahom da je se bojao sam sebe. Strah je bio toliko veliki, da nitko nije nikome vjerovao niti u obitelji. Rankovic je imao mase cinkarosa. Iz tih razloga , medju narodom je potekla izreka da i zidovi imaju usi.
  
   Tajni arhivi Hrvatskog Revolucionarnog Bratsva otkrili su, da je u vrijeme Rankovicevog terora formirano HRB u bivsoj Jugoslaviji, pedesetih godina 20 stoljeca. U tim strasnim vremenima samo je UDBA mogla stvoriti teroristicku organizaciju, kakvo je bilo Bratsvo. Clan toga jugoslovenskog Brastva bio je i Jure Maric. Po dolasku u Australiju, Maric se uclanio u HOP. Iz HOP-a je istjeran, kada je bez icijeg znanja sa jos dvojicom Hrvata bacio bombu u Sydney, godine Policija hapsi tu dvojicu, dok je Maric otisao slobodno kuci. 1961 Srecko Rover u pratnji Geze Pasti, dolazi u Sydney, da odrzi govor. Poslije Roverovog govora, na sastanak pozvani su Geza Pasti, Josip Oblak, Drazen Tapsanji i Ilija Tolic. Sastanku je prisustvovao i Jure Maric.. Te veceri Pasti je upoznao Marica. Sastanak je odrzan u jednom kaficu u sydneyskom predgradju Ashfield. Vlasnik toga kafica bio je punac Sarica, jednoga iz vodstva Bratsva. Na tom sastanku formiran je Sydneyski ogranak HRB, oznacen u tajnim arhivima, kao Glavni stan HRB br.4. Nedugo poslije formiranja ogranka HRB u Sydneyu, formirani su ogranci Brastva u svim zemljama, gdje su bile zajednice hrvatskih izbjeglica, ukljucujuci i Juznu Afriku. Sa formiranjem ogranaka Brastva, poceo je takozvani " hrvatski terorizam" Pod vodstvom Brastva orkestrirane i postavljene su mnoge bombe, koje su odnosile i ljudske zivote ili djelove tjela zrtava. Gdinama njihove teroristicke akcije i bombe odjekivale su sirom svijeta. Cilj HRB-a bio je, da sa teroristickim nasiljem, prikazu svijetu, Hrvatski narod, kao teroristicku i zlocinacku naciju, i tako ostvare ciljeve njihovih gospodara. U tome su bili uspjesni. Zapadni tisak prikazivao je Hrvate u gorem svijetlu, nego sto danas prikazuju Muslimane.
  
   Dvije godine nakon formiranja ogranka Brastva u Sydneyu, Jure Maric sa vodstvom Bratsva, formira vojnicku jedinicu od devet mladih Hrvata, poznata Oblak-Tolic grupa. Grupu salju u bivsu Jugoslaviju, sa zadakom da izvrse diverzantske akcije. Medjutim po dolasku u Jugoslaviju, grupa je zavrsila u sapama jugoslovenske UDBE. Svi su osudjeni na dugogodisnje robije. Prema informacijama koje sam ja dobila, Oblak je nadjen objesen, mjesec dana nakon izlaska na slobodu.
  
  
   SLUCAJ GEZE PASTI
  
   Geza Pasti je poseban slucaj. Jure Maric salje Gezu Pasti po zadatku u Evropu. Geza nestaje u Nice [Francuska) 1965 god. Kada se proculo da je Geza Pati nestao, nama clanovima HRB-a, Jure Maric i drugi iz vodstva Brastva, tvrdili su da je Geza Pasti kog generala Vjekoslava Luburica u Spanjolskoj. Kada se vise nije moglo sakriti nestanak Geze Pasti, Jure Maric priznao nam je da je Pasti nestao. Tajni arhivi Brastva otkrili su, Pasti je bio kidnapovan u Nici i odveden u jugoslavensku Ambasadu u Parizu, gdje je ubijen. Njegovo mrtvo tjelo proliveno je sa kipucom vodom i baceno u jednu ulicu u Parizu. Arhivi Bratsva otkrili su, da je Maric znao kako je zavrsio Pasti. Sa ubistvom Pasti pocela su ubistva hrvatskih sinova po metropolama civiliziranog i humanog zapada. Puno je veci broj Hrvata ubijen, nego sto glasnogovornik nove UDBE Vukusic pise.
  
  
   BOZE VUKUSIC
  
   Cim je Vukusic poceo u javnosti govoriti o Bugojanskoj grupi i HRB, meni je bilo jasno, Vukusic ce siriti UDBI-ne diziformacije i lazi. Godine 2003, javno sam preko HRV.Tjednik Spremnost [ 4.03.2003 ] pozvala Bozu Vukusica da dodje u Australiju pod jedim uvjetom, da se Vukusic i ja sretnemo pred svjedocima. Trazila sam da se nas razgovor snimi i da sve ja dokazem da je istina, da Vukusic to potpise i objavi u lokalnim novinama ovdje u Australiji i u domovinskom tisku. Vukusic je odbio moju ponudu.
  
   30.07.1996 Saborska Komisija za istrazivanje ratnih i poratnih zlocina protiv Hrvata, primila je registrirana pisma sa povratnicom, djece ozenjenih Bugojanaca i moj izvjestaj, o anti-hrvatskom djelovanju HRB-a.U to vrijeme Vukusic, kao neovisni istrazitelj u Komisiji, imao je veliki utjecaj. U mom izvjestaju trazila sam od Komisije, da me saslusa i da mi se ,da prilika da Komisiji prezentiram dokumente, koje posjedujem. Djeca Bugojanaca i ja bili smo potpuno ignorirani po Vukusicu i Komisiji. Samo par tjedana poslije, sto je Komisija dobila moj izvjestaj, Hrvatskim Sabornicima stigla je iz Australije izjava protiv mene. Na toj izjavi bilo je falsifiranih potpisa. Dobivsi kopiju te izjave, ja sam je objavila u Hrvatski Tjednik Spremnost 23.10.2001. uz moj clanak " Hrvatski Sabor bio je prevaren s izjavom iz Australije” Moj pokusaj da se preko australskih vlasti istrazi slucaj Bugojanske grupe i teroristicke akcije Brastva u Australiji, takodjer je bio neuspjesan. Drzavni sluzbenik, koji je bio zaduzen za takve slucajeve, pristao je da istrazi slucaj Bugojanske grupe i djelovanje Brastva u Australiji. Mjesec dana nakon sto je pristao, on je bio smjenjen sa njegove pozicije.
  
   Boze Vukusic vec godinam siri deziformacije i lazi jugslovenske UDBE. Pisanja i izjave Vukusica potjecu iz istih izvora, iz kojih je jugoslavenski pisac Djordje Licina pisao knjige o Bugojancima. Uzecu za primjer knjigu Licine "Dvadeseti covjek" na strani 208 Licina pise, Horvat, dok je zivio u Austriji nazvao je Bugojance, predhodnica hrvatske vojske. Vukusic je nazvao Bugojance pretece hrvatskih dragovoljaca. Drukciji izrazi, isto znacenje. Licina i Vukusic se dobro razumiju. Oba dvojica rade za iste gospodare. Licina je iz starije generacije,a Vukusic iz mladje
  
   Na strani 214 iste knjige, Licina tvrdi , da je Djuro Horvat bio vodja. To je isto ucinio i Vukusic.
  
   Na strani knjige 248 Licina pisuci o dolasku Bugojanaca u blizini sela Luzani, kaze" Kod jedne kapele, Bugojanci su opet polozili Ustasku zakletvu i osnovali ratni sud. Prosle godine na komemoraciji Bugojanske grupe na Radusi, organizirane po Vukusicu, UDBA--sima iz Bratsva, Butkovicu, Saricu, Pericicu, Maricu, i drugima iz te UDBA-ske mreze, izjavljeno je da su Bugojanci polozili zakletvu kod Gornjih Luzana. U knjizi "Dvadeseti Covjek" Licina je stvorio sliku da su braca Adrici i Pave Vegar formirali HRB-o i organizatori Bugojanske akcije. Isto je to ucinio Vukusic u njegovoj knjizi " Tajni rat UDBE protiv hrvatskog iseljenistva”. Vrlo slicno napisano je i u knjizi “Australski spijuni i njihove tajne" napisane na engleskom jeziku, izdane u jeku Domovinskog rata. Knjiga je pisana po informacijama grupe sluzbenika jedne zapadne tajne sluzbe, koja je skupa sa vodstvom Brastva radila na projektu " Balkan stol" drugim rijecima na stvaranju Balkanske drzave sa glavnim gradom Beogradom. Neke od tih sluzbenika Maric je prestavio nekima nama iz Bugojanske grupe, kao velikog prijatelja Hrvata. Jedan od tih sluzbenika zapadne tajne sluzbe bio je u Beogradu za vrijeme Bugojanske akcije. Ime mu znam, ali po zakonu ne smijem mu odati ime. Novine HRB iz Australije 16.01.09, vec su objavili o da ce biti korisceni dokumenti stranih tajni sluzbi u pripremama snimanja filma o Bugojancima. Grupe slizbenika zapadnih tajnih sluzbi umjesani u medjunarodnu konspiraciju protiv Hrvata, kao i UDBA, stvarali su unaprijed evidenciju po njihovom planu. To je cinjenica. To su dokazale knjige, “Dvavedesti Covjek”, “Tajni rat UDBE protiv hrvatskog iseljenistva” “Australski spijuni i njihove tajne” i tajni arhivi Bratsva. U bivsoj Jugoslaviji snimljen je film o Bugojanskoj grupi :Brisani Prostor” U filmu, Bugojanci su prikazani u groznome svjetlu, kao anti-hrvatska promidzba.
  
   Sada opet UDBA-si snimaju film o Bugojanskoj grupi. Njihov cilj je da, daju dobru promociju UDBA-se iz Bratsva, i da ih prikazu kao velike hrvatske Domoljube. Vukusic i UDBA-si Brastva podigli su spomenik Pavi Vegaru i mome suprugu Ambroziju Andric. Po svakom zakonu, oni nisu smjeli podignuti spomenik mome suprugu bez moje dozvole i moje i Ambrozove djece. Oni su to ucinili. Sada snimaju film o Bugojanskoj grupi, po svakome zakonu, oni ne bi smjeli spomenuti ime moga supruga bez moje dozvole, ali u nakaradnoj i UDBA-skoj Hrvatskoj sve se moze. Oni su pod zastitom svjetskih mocnika, koji Hrvatsku nikad nisu ni zeljeli.
  
   Kako je uopce moguce da jedan ubojica Boze Vukusic osudjen na dozivotnu robiju u Njemackoj moze biti govornik u ime najvece svetinje hrvatskog naroda, Bleiburg i Bugojanski neumerlih sinova. Nitko ne moze bolje kompromitirati Bleiburg i Bugojance, nego ova UDBA-ska vucibatina Vukusic i svi oni, koji podrzavaju ovaj hrvatski olos.
  
  
   ISTINA O BUGOJANSKOJ GRUPI
  
   Gospodin Jozo Vrbic u njegovom clanku " Uz petu obljetnicu Bugojanske grupe" napisao je." Moje postovanje prema clanovima Bugojanske grupe je neizmjerno i veliko,pa mi je zato i zao, sto ce kojekakove vucibatine profitirati citav zivot na racun tih hrabrih hrvatskih sinova. Neka ovaj clanak upozori na mucenicku smrt ovih vrijednih hrvatskih mladica, koji su pale u sape UDBE." Golu istinu napisao je Gosp. Vrbic, a bilo tko da je sumnjao i govorio o HRB, kao UDBA-skoj filijali, nasao bi se brzo na udaru ove zlocinacke organizacije.Andjelko Mijatovic, bivsi savjetnik pok. Predsjednika Tudjamana, javno je govorio, Bugojanska akcije je bila dijelo UDBE, i on je bio napadnut.
  
   Odmah nakon likvidacije Bugojanske grupe, propagadna masina UDBE i njihovih saveznika aktivirana je. O Bugojancima se sire bezbrojne lazi i deziformacije, razni forumi na HRT, clanci u novinama i knjigama i sada na filmovima uz pomoc jugoslovenske UDBE.
  
   Posjedujem sluzbene dokumente stare preko 50 godina , pojedinih Bugojanaca, izdane po jugoslavenskim vlastima. Neki osobni podaci o njima na dokumentima su krivotvoreni, ukljucujuci i datum rodjenja. Boze Vukusic takodje je objavio krivotvoren datum rodjenja moga supruga u knjizi " Tajni rat UDBE protiv hrvatskog iseljenistva" Sudbina nas clanova Bugojanske grupe bila je zapecacena, jos dok smo bili u bivsoj Jugoslaviji.
  
   Poslije likvidacije Bugojanske grupe, jugoslovenske vlasti optuzili su grupu, da su imali namjeru otrovati beogradski rezervoar vode. Istina je drukcija. Velike kolicine cijankalija bile su spakovane u dvije igracke, u kuci Frane (Franje) Pericic u Melbourne, gdje je u to vrijeme on zivio. Prije odlaska Vejsila Keskica za Evropu, Pericic mu je dao te igracke da ih ostavi kod nas u Francuskoj, gdje smo se ja i Ambroz smjestili poslije odlaska iz Australije. Vejsil Keskic, kada je dosao kod nas u Francusku donio je otrov s pakovan u igrackama i poruku od Pericica. Poruka je bila, da ce netko doci po igracke. Kasnije, iz Australije je stigao Marko Mijic. Rekao nam je da ga je Pericic poslao po te igracke. Mijic nam je rekao da mu je vodstvo Bratsva dalo zadatak da izvrsi akciju u Beogradu, cim bude cuo da su poceli oruzani sukobi. Mijic je sa otrovom otisao u Jugoslaviju. U Jugoslaviji nastavio je mirno ziviti bez ikakvih problema. Na racun toga otrova, Jugoslavije je napravila veliki promidzbeni anti-hrvatski lobi, na Zapadu. Pericic i mnogi UDBA-si iz Bratsva vecinom su bili povuceni u Hrvstku pocetkom devedesetih godina, gdje i danas djeluju, kao sto su djelovali u Australiji. Za Vecernji list 2004 godine Pericic je za Vecernji List izjavio; “U HRB-u bili smo idealisti a ne teroristi”. U njegovim izjavama on tvrdi da je od 1942. do 1944 bio u Ustasama. Nakon zarobljavanja, presao je u partizane. Taj nitkov drukciju je pricu nama pricao u Australiji.
  
   Nama clanovima Bugojanske grupe iz australskog ogranka Bratsva, Jure Maric, Ivan Butkovic i Franjo Turk, kada su nas obavjestili da se smo izabrani grupi rekli su nam. Prema planu vodstva Bratsva odluceno je da ce Bugojansku grupu u akciju predvoditi Jure Maric, Franjo Pericic i Marko Mudronja. Medjutim prije odlaska Bugojanaca u akciju, Pericic i Mudronja dezertirali su Bugojansku grupu. Pericic sa izgovorom da je star, Mudronja sa izgovorom, da je bolestan. Jure Maric se nije niti pojavio. Medjutim u knjizi “Dvadesetih covjek” Licina pise o karakteru Martin Jurise ustvari Jure Marica. Znam da je to bio Maric, jer Licina pise o jednom dogadjaju gdje su imali udjela samo Maric i moj suprug Ambrozije. Dobro se sjecam, da mi je moj muz govorio o tom dogadjaju. On je bio jako zabinut u vezi toga dogadjaja. Licina u knjizi opisiva Jurisu da je citavo vrijeme radio za UDBU. Knjiga se zavrsava sa dolaskom Jurise ( Jure Marica) u Jugoslaviju, prije nego sto su Bugojanci presli jugoslovensku granicu. Dakle, Jure Maric je Licinin DVADESETI COVJEK.
  
   Istina o Bugojanskoj grupi je ova. Vodstvo HRB zavelo je i uvelo te mlade Hrvate u jugoslavensku zamku. Bugojanska akcija bila je potrebna jugoslavenskom rezimu, da ima opravdani razlog, proganjati Hrvate, poslije sloma hrvatskog proljeca. To se je i dogodilo. Poslije Bugojanske akcije, Hrvati su bili proganjani sirom svijeta. Najgori progoni dogodili su se u tadasnjoj Jugoslaviji. Tajni arhivi HRB-a, takodjer su otkrili, Brastvo je imalo svoje celije medju hrvatskim studentima. Prema tome pokret hrvatskih studenata bio je unaprijed osudjen na propast, kao i Bugojanska grupa. Arhivi HRB-a otkrili su, UDBA-si iz Bratsva mogli su dobiti bilo kakve dokumente, potrebne za njihov zlocinacki rad. Oni su imali i listu Hrvata, koje su bili na spisku Bratstva za ucjenjivanje, kao i neogranicene sume novca.
  
   Od likvidacije Bugojanske grupe do danas UDBA-si iz Brastva profitiraju novcano, kao i na svome laznom Hrvatsvu, skupljajuci politicke poene na svome izdajstvu. Poslije likvidacije grupe UDBA-si iz ogranka Brastva u Australiji, skupili su od domoljubnih Hrvata silne novce u ime grupe i djece ozenjenih Bugojanaca. Jedno vrijeme imali su i " Fond Bugojanske djece. UDBA-si iz Brastva na skupovima Hrvata u dijaspori, kao Ivan Butkovic i Ante Saric, na javnim hrvatskim skupovima lili su krokodilske suze nad likvidiranim Bugojancima. Javno su se hvalili kao su im braca Andrici, Vegar bili dobri prijatelji. Butkovic i Saric, vodili su Hrv. Mladez, Uzadnicu, i u isto vrijeme vrijeme bili su u vodstvu Bratsva.
  
   Dok su na hrvatskim skupovima UDBA-si iz Bratsva, lili krokodilske suze nad sudbinom Bugojanske grupe i sakupljali novce od hrvatskih domoljuba u ime maloljetne djece ozenjenih Bugojanaca, u isto vrijeme orkestrirali su brutalne progone i teror nad udovicama i maloljetnom djecom Bugojanaca. Djeca Bugojanaca odrasla su u uzasnoj bjedi, UDBA-si su se potrudili, tako bude i da budemo izolirani iz Hrvatske zajednice. To dobro zna i Vukusic. On je procitao pisma djece pok. Ilije Glavasa, dok je radio u Saborskoj Komisiji, kao neovisni istrazivac. Ta djeca su slikovito opisanja njihove patnje i teror kojemu su bili izlozeni sa njihovom majkom. Vukusic s UDBAS-ima iz Bratsva oduzimaju nam pravo na nase muzeve i oceve nase djece. Oduzeli su nam pravo i na njihove grobove. Izmedju Bugojanskioh udovica. izuzetak je zena Adolfa Andrica. Nju nitko nije dirao, ona je svaki par godina putovala preko mora. Tajni arhivi Bratsva otkrili su, da je i ona bila u toj zlocinackoj mrezi. Nju su UDBA-si u u Republici Hrvatskoj predstavljali na javnim mjestima, kao suprugu moga muza Ambrozija Andric. U knjizi “Hrvati u Australiji” na strani 230, po UDBI-nim informacijama napisano je, da je Katarina Andric zena moga supruga Ambrozija. U knjizi “Povjest Hrvata u Australiji” napisano je isto.
  
   Prema pisanju Hrvatkog lista, klub hrvatskih povratnika (KHP) priprema film o Bugojanskoj grupi. Taj klub formiran je po UDBA-sima iz Brastva. Katica Milos za Hrvatski List 15.01.2009, izjavila je, da sa filmom zele sto vjernije prikazati cjelu Bugojansku akciju ii otkloniti sve nedoumice koje o njoj postoje. Gospodjo Milos, Vi neznate sto govorite. Po Vasoj slici objavljenoj u Hrv. Listu, Vi ste mlada zena. Za vrijeme Bugojanske akcije, Vi ili ste bili malo djete ili se jos niste ni rodili. Nasuprot Vama, ja sam zivi svjedok o Bugojanskoj grupi. Od svih clanova Bugojanske grupe, iz australskih ogranaka Bratsva, mene je prvu vodstvo Bratsva poslalo u Francusku po zadatku. Ja dobro znam kako smo mi clanovi Bugojanske grupe pali u sape UDBE. Moja poruka Vama gosp. Milos, nema nikakvih nedoumica, Bugojanska grupa bila je na prevaru zavedena po vodstvu Brastva i uvedena u jugoslavensku zamku, a onda likvidirana. HRB-o bila je UDBIN-a teroristicka organizacija.
  
  
   Ruzica Andric
   Zadnji prezivjeli clan Bugojanske grupe

   Gospođa Ružica Andrić godinama se bori protiv nametnika koji si svašta dopuštaju, ali je nemoćna jer je hrvatski demokratki sustav izvan kontrole naroda, gdje se malo toga može reći da ide u korist naroda i, što je najgore, naroda se ništa niti ne pita.
  
   O ovome je prije pisao portal 'Hrvati AMAC' i ne znam razlog zašto nisu objavili i ovo. Hercegovački lobi je i instalirao Vukušića u PBV pa možda zbog toga što je sad gospođa Andrić prozvala 'Hrvatski list', koji je blizak s tim lobijem, sad nemaju baš previše sluha za širu spoznaju o udbaškim podmetanjima. Za one koji su manje upoznati s ovom temom evo nekih poveznica:
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=128
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=256
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=128
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=363&Itemid=256
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=663&Itemid=128
   • http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=971&Itemid=128

  
   A evo što o Boži Vukušići misli Mirko Karačić, predsjednik Počasnog bleiburškog voda:
   Gospođa Andrić je ovim rečenicama definitivno potvrdila moje sumnje u rad HRB-a i onih koji vode (ne)brigu o Bleiburgu: "Bugojanska grupa bila je na prevaru zavedena po vodstvu Bratstva i uvedena u jugoslavensku zamku, a onda likvidirana. HRB-o bila je UDBIN-a teroristicka organizacija." I upravo zbog Vukušića i njegovih nalogodavaca nitko nije odgovarao, a izgleda da niti neće odgovarati za masakre - stradanja civila i zarobljene vojske - kod Bleiburga ...

48 ×  Sviđa mi se (Like it) × 48


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 06. 02. 2009.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

I z l o ž b a     f o t o g r a f i j E

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  Povijest je već napisana, a činjenice stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima, kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života, po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće, u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.
  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.


 
danas je:

fotografija dana
dobar aforizam

Čovjek je ništa - djelo je sve.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

 Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

 Fender Stratocaster
... abC
 Gibson Les Paul