P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

google   ili  dragotadic  

 

dnevnik

1.849.307
  ae  vijesti iz mog života
 
   
PRIJAVA
Bolje imati užasan kraj, nego užase bez kraja.
ZATVORI
 
    Ovo su dijelovi iz mog dnevnika, kojeg sam počeo voditi na bojištu 1992. godine. Radi svjedočenje istine, i samo istine, bilježio sam podatke uz događaje za koje sam, u tom trenutku, mislio da su bitni za mene osobno i za povijest mog naroda. Nastavio sam zapisivati događanja i nakon rata, jer sam se suočio s tendencioznim iskrivljavanjem činjenica i tretiranjem zbivanja kako je komu odgovaralo.
  Ja vam samo nudim istinu o onima koji proizvode ratove, pa tako i ovaj zadnji - Domovinski - a vi sami odlučite komu ćete vjerovati: meni ili plaćeničkim medijima.
 
  © Drago Tadić  
 
 podnaslov Vaš izbor

Izabrali ste jedan naslov iz ovog dnevnika
 
Dubrovnik, 22. 12. 2009.  
UDBAŠKA POSLA

   Ovi predsjednički izbori su posložili još neke slagalice u mozaiku tajnih igara i moći kojima razni lobiji participiraju u vlasti, a vlast pak krasi veleizdaja, pljačka i nemoral. Kada se (do)zna tko stoji iza gotovo svih predsjedničkih kandidata i kada jedini koji se izjašnjavao "neovisan", po tom pitanju, dobije udbaški šamar (ili si sam zabije autogol) na ovim predsjedničkim izborima, bude nam još jasnije što rade, i za koga, (anti)hrvatske tajne službe. Idemo vidjeti samo neke podvale, a dosta sam takvih sakupio pod ovim naslovom: Predsjednik bez dosjea.
  
   Prof. Jurčević viđen s udbašem:
Hrvatske Telekomunikacije
  
   PRIJATELJSTVO ILI SURADNJA
   Karamarko viđen na kavi s Jurčevićem
  
   22.12.2009 07:00
  
   Predsjednički kandidat Josip Jurčević viđen je preko vikenda na kavi s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom u jeku predizborne kampanje, pa se odmah postavilo pitanje podržava li još jedan ministar vladajuće koalicije kandidata izvan matičnog HDZ-ovog jata
  
   Jurčević je za tportal ispričao kako je dugogodišnji prijatelj s Tomislavom Karamarkom te da imaju mnoge zajedničke prijatelje, dodavši da se ne radi ni o kakavoj suradnji u finišu kampanje.
  
   'On je povjesničar i ja sam povjesničar, pa nas to povezuje, uz košarku', rekao nam je kandidat za predsjednika i pohvalio se da je svojedobno bio jedan od najboljih zagrebačkih haklera.
  
   Napomenuo je da zna puno političara iz različitih stranaka, ali nikad od njih ne traži podršku pa tako nije ni od Karamarka.
  
   Na pitanje dijele li kao povjesničari iste stavove oko određenih prijepornih dijelova hrvatske povijesti Jurčević je odgovorio: 'Ne dijelimo iste stavove što se tiče povijesti. Ja sam više znanstvenik koji istražuje, a on je diplomirao povijest.'
  
   'Slažemo se što se tiče elementarnih pogleda na život, da Hrvatska bude normalna i uljuđena zemlja', objasnio je on. Kaže da nikad nije bio u stranci ni u partiji dok je Karamarko, kaže Jurčević, bio u HDZ-u.
  
   'Ali tako je to, neki navijaju za Hajduk, a drugi za Dinamo', smatra Jurčević.
  
   Jurčević je, usput budi rečeno, iznimno zadovoljan odlukom Agencije za elektroničke medije koja je primorala Novu TV da otkaže završno sučeljavanje predsjedničkih kandidata bez njih šestoro kojima ankete daju manje šanse.
  
   'Tu je bila riječ o eklatantnom primjeru diskriminacije. Nakon izbora ću napisati knjigu o svemu', najavio je Jurčević.
  
   - - -
   http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/48551/Jurcevic-pio-kavu-s-ministrom-unutarnjih-poslova.html
Profesore Jurčević, zaboravili ste što je Isus odgovorio đavlu na napastovanje u pustinji. Evo ću Vam ponoviti: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!" Biti prijatelj s Karamarkom je krimen ovog sustava od kojega pošteni građani bježe, a sad vam udbaši podvaljuju njihov kriminalni teret, jer nije baš neka čast biti dobar s udbašem i čovjekom koji je sluga tuđeg imperija i tuđe moći, a još manje s notornim lažovom i progoniteljem istraživačkog novinarstva.
  
   Uvjerimo se još jednom kako je HND popljuvao i zadnju mrvu časti, ako ju je nakon Sorosevih jasala uopće više i imao:
Hrvatsko novinarsko društvo
  
   PRIOPĆENJA
  
   20.12.2009.
   Agencija za elektroničke medije umiješala se u uređivanje Nove TV
  
   Hrvatsko novinarsko društvo duboko žali što je Nova TV nakon opomene Agencije za elektroničke medije, ali i stajališta Državnog izbornog povjerenstva, bila prisiljena otkazati završno sučeljavanje kandidata za predsjednika RH koje je bilo predviđeno za 23. prosinca.
   Zakon o izboru predsjednika RH koji je donesen još daleke 1992. godine nalaže svim kandidatima pravo da pod jednakim uvjetima iznesu i obrazlože svoje izborne programe. No taj zakon nigdje ne pojašnjava na koji način televizije to iznošenje programa trebaju organizirati- S druge strane, naravno je da svaki medij predstavljanje izbornih kandidata želi učiniti što zanimljivijim.
  
   Opomenom na to što je Nova TV - zbog razumljivih profesionalnih, novinarskih razloga - podijelila kandidate u dvije jakosne skupine, Agencija za elektroničke medije zapravo se umiješala u uređivačku slobodu kreiranja programa Nove TV.
  
   Želimo istaknuti da je danas pozicija komercijalnih televizija u odnosu na HRT kao javni servis građana bitno drukčija nego prije 10 ili 17 godna a da te bitne promjene ne prate i promjene u izbornom zakonodavstvu.
  
   Stoga tražimo da Hrvatski sabor nakon predsjedničkih izbora, u dogovoru s medijskim kućama i HND-om, pristupi promjenama onih dijelova izbornih zakona koji govore o medijskom praćenju izbornih kampanja.
  
   Zdenko Duka, predsjednik
  
   - - -
   http://www.hnd.hr/hr/homepage/priopcenje/63088
HND nije osudilo namjeru medija da biraju predsjedničke kandidate, što po zakonu i pravu pripada građanima, nego su osudili one koji su ukazali na nemoral i bespravno kršenje zakona!?!
  
   A šačica jada, koju isto financira bankarski lobi i kojima medijski prostor daju čudne face, Gong, nije se oglasio o slučaju Nove TV, nego je stao na stranu Sorosevih plaćenika; otvorenije no ikada do sada:
Hrvatske Telekomunikacije
  
   KAMPANJA POD POVEĆALOM
   'DIP ne radi ništa!'
  
   22.12.2009 13:49
  
   Izbornu kampanju obilježavaju kaos u marketinškom prostoru i navijačko medijsko praćenje, a uzrok tog kaosa je loše i zastarjelo izborno zakonodavstvo koje je i dalje na snazi jer Državno izborno povjerenstvo ne radi svoj posao, ocjena je to GONG-a, ključne nevladine organizacije za praćenje izbora
  
   DIP, naime, ima zakonsku obvezu unapređivati izborno zakonodavstvo, ali od njih još nije stigao nijedan prijedlog, pa nam se događaju skandalozne situacije poput spora oko sučeljavanja (samo odabranih) kandidata na Nova TV-u.
  
   Izborni kaos mogao bi se izbjeći kad se za predsjednika Hrvatske ne bi moglo kandidirati sa samo 10.000 potpisa, kad bi područje medijskog praćenja kampanje bilo jasno zakonski regulirano baš kao i marketinško tržište, a upravo je to zadatak koji je dodijeljen DIPI-u koji ga pak uporno ne ispunjava, naglašavaju GONG-ovci.
  
   Politologinja Marijana Grbeša za GONG je, sa studentima, izradila analizu marketinške kampanje i medijskog praćenja predsjedničkih izbora iz koje proizlazi da oglasi kandidata nemaju veze s ovlastima predsjednika Republike te da su mediji najviše pažnje posvetili Milanu Bandiću, o kojemu je u tisku objavljeno i najviše negativnih članaka. Drugi po posvećenoj pažnji je Ivo Josipović o kojemu su dnevne novine objavile i najviše pozitivno intoniranih članaka.
  
   Na tržištu političkih oglasa, kaže Grbeša, bogati kandidati rade što god hoće.
  
   'Većina oglasa ima nisku informativnu i visoku manipulativnu razinu. Većina kandidata na svojim plakatima ili u videospotovima zagovara opće vrijednosti - pravdu, poštenje i znanje, a u plaćenim oglasima izborna se utrka vodi unutar marketinški iskonstruiranog prostora koji gotovo da i nema veze sa stvarnim ovlastima predsjednika - naglašava Grbeša.
  
   - - -
   http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/48664/GONG-DIP-ne-radi-nista.html

  
   I (još) jedan mason u kampanji:
PRIKA
  
   Vidošević nikad nije ništa ukrao..nije ni imao potrebe jer njegova trenutna mjesečna primanja se kreću od 350 000 - 450 000 kuna, uvjek su oni imali masne novce
   Jedini problem kod Vidoševića je to šta je on Mason..no vjerujem da on to svaća samo ko još jednu dodatnu funkciju gdje mu kapi lova..skužit će on koliko su masoni ozbiljni kad bude trebalo a onda će ispast izdajnik.
  
   (...)
  
   Loža Zagreb... On ima visoki stupanj masonerije...no nije šef lože...još
  
   - - -
   http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=660300
Naravno, gdje će masoni pustiti Hrvatsku Hrvatima?
  
   A Židovi opet (u)lažu:
Večernji list
  
   Primorac obećao laptop za 250 tisuća učenika
   Prvi laptop Primorac je darovao Luki Autišeru, učeniku sedmog razreda zagrebačke Osnovne škole Remete.
  
   21.12.2009 20:15
  
   U slijedećih deset godina, koliko će trajati moja dva mandata predsjednika države želim od RH stvoriti najobrazovaniju naciju u Europi.
  
   Neprofitna organizacija u okviru globalnog obrazovnog projekta "One laptop per Child" darovat će djeci 250 tisuća laptopa, a već je pokrenuto osnivanje inicijalnog fonda u Hrvatskoj - kazao je danas novinarima kandidat za predsjendika Dragan Primorac.
  
   Predsjednik i glavni izvršni dierktor organizacije "One Laptop per Child" Charles Cane kazao je da su u protekle dvije godine donirali milijun i pol kompjutera uglavno u Sjedinjenim državama i Južnoj Americi.
  
   Hoće li kompjuteri u Hrvatsku stići i ako Primorac ne bude izabran za predsjednika nitko nije precizno kazao.
  
   Prvi laptop Primorac je darovao Luki Autišeru, učeniku sedmog razreda zagrebačke Osnovne škole Remete.
  
   Na konferenciji za novinare bio je i Eliezer Sandberg, kako je predstavljen "dosad najuspješniji izraelski ministar znanosti".
  
   - - -
   http://www.vecernji.hr/vijesti/primorac-obecao-laptop-250-tisuca-ucenika-clanak-70454
  

* * * * * *


   OLPC Hrvatska: Dragan Primorac obmanjuje javnost
   Udruga OLPC Hrvatska željela bi skrenuti pozornost javnosti na jeftino politikantstvo predsjedničkog kandidata Dragana Primorca.
  
   22.12.2009 18:36
  
   Nakon što je nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac jučer najavio da će neprofitna organizacija u okviru globalnog obrazovnog projekta 'One laptop per Child' darovati djeci 250 tisuća laptopa, danas je stiglo reagiranje iz spomenute organizacije, koje donosimo u cjelosti. OLPC Hrvatska je udruga koja postoji od 2008. godine, a nastala je nakon neformalnog prijateljskog upoznavanja sa djelatnošću OLPC projekta na mađunarodnoj konferenciji u Washingtonu 2007. godine. Tijekom te i slijedeće, 2008. godine, udruga OLPC Hrvatska sudjeluje na konferenciji "Novi mediji i marketing 21. stoljeća" u Zagrebu gdje ima prilike osobno upoznati idejnog začetnika One Laptop Per Child projekta, Nicholasa Negroponte. Iste godine, a na službeni poziv OLPC-a, udruga OLPC Hrvatska sudjeluje kao predstavnik Hrvatske na velikoj trodnevnoj međunarodnoj konferenciji u Bostonu kojoj prisustvuju državni uglednici iz gotovo svih zemalja svijeta. OLPC Hrvatska posjećuje OLPC bazu u Cambridgeu i MIT gdje direktno sa Negroponteom dogovara daljnje mogućnosti suradnje i razvoja inicijative u Hrvatskoj i susjednim zemljama sa drugim OLPC udrugama u Europi. U inicijalnim i skromnim aktivnostima prema gradovima i školama na području Hrvatske, prema ovom projektu grad Varaždin bio je izrazito susretljiv.
  
   Udruga OLPC Hrvatska željela bi skrenuti pozornost javnosti na jeftino politikantstvo predsjedničkog kandidata Dragana Primorca. Na jučerašnjoj konferenciji za medije kandidat Dragan Primorac obznanio je projekt 'One Laptop per Child' (OLPC - Jedan laptop za svako dijete) i najavio kako će, kao budući hrvatski predsjednik, osigurati laptope za sve hrvatske učenike, a pogotovo one slabijeg imovinskog statusa te se tako založiti da svako dijete u Republici Hrvatskoj dobije svoj laptop.
  
   Ovom bismo prilikom upoznali javnost i podsjetili predsjedničkog kandidata Primorca na aktivnosti OLPC udruge tijekom 2007. i 2008. godine kada je u više navrata kontaktiran MZOS kao i ured ministra Primorca direktno, sa zahtjevom za sastanak i pružanje potpore MZOS-a u provedbi OLPC projekta u Hrvatskoj. Na žalost, i Ministarstvo i ministar osobno potpuno su se oglušili na sve nase pokusaje, a OLPC projekt je naisao samo na inerciju, nezainteresiranost i omalovažavanje.
  
   Također želimo demantirati navod Dragana Primorca koji se nalazi na njegovim web stranicama [http://www.draganprimorac.com/index.php/aktualno/205-primorac-najavio-laptop-za-svakog-uenika] da u Europi ne postoji niti institucija niti država koja je pokrenula ovaj projekt. U Europi je OLPC aktivan u 16+ zemalja (kao što su Austrija, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Danska, Poljska, Slovenija, itd.) kroz neprofitne udruge (community), što je vidljivo iz službenih web stranica za svaku od EU zemalja:
  
   http://wiki.laptop.org/go/OLPC_Europe
   http://www.olpc.athttp://www.olpc-deutschland.de
   http://olpc-bg.org
  
   OLPC Hrvatska u svojim aktivnostima usko surađuje sa svim OLPC udrugama u Europi kao i sa OLPC organizacijom sa sjedištem u Bostonu, s čime je svojevremeno bio upoznat i tadašnji Ministar Primorac.
  
   Smatramo da se kandidat za važnu državnu ulogu poput predsjedničke ne bi trebao služiti obmanom javnosti i na taj način degradirati instituciju Predsjednika Republike Hrvatske.
  
   Isto tako, način na koji kandidat Primorac koristi OLPC projekt je moralno upitan, s obzirom da u ulozi nadležnog ministra hrvatske Vlade nikada nije iskazao niti potporu niti interes za pokretanjem takve inicijative u Hrvatskoj, sukladno aktivnostima i velikom uloženom trudu i radu udruge OLPC Hrvatska, a sada promovira isti taj projekt kao izvrstan i revolucionaran.
  
   Vjerujemo da će građani prepoznati ovakav diletantizam i nagraditi kandidata Primorca rezultatom koji iskreno zaslužuje još od svoje Ministarske funkcije - povratkom među obične građane.

  
   Kristijan Fabina, Predsjednik OLPC Hrvatska
  
   - - -
   http://www.vecernji.hr/vijesti/olpc-hrvatska-dragan-primorac-obmanjuje-javnost-clanak-71027
A što će iz takvog (u)laganja izvući "izabrani narod", bumo vidli?
  
   Liberalka i Židovka, koju je masonski lobi angažirao da gazi i uništava hrvatsku tradiciju i kulturu, za izbore čak slavi i Božić:
Javno.com
  
   BLAGDANSKI PLANOVI
   Pusić: Za Badnjak i Božić nema kampanje
  
   Predsjednička kandidatkinja će i u najužurbanijem periodu svog političkog života, naći vremena za tradiciju i obitelj.
  
   Objavljeno: 22.12.2009 01:58h
  
   Što će i kako predsjednička kandidatkinja za Božić, u doba kad je predsjednička kampanja u najvećem jeku, dva dana prije samih izbora? Hoće li Vesna Pusić Božić iskoristiti za zadnje poruke glasačima tik prije no što isti izađu na birališta?
  
   - Blagdane ću provesti doma, kao i svake godine dosad ? odlučno je kazala Vesna Pusić.
  
   S veselim tonom glasa, rekla je kako Badnjak namjerava provesti u roditeljskoj kući kod svog oca, a Božić se čitava obitelj 'seli' u njen dom.
  
   - To je već tradicija da za Badnjak kuha moja šogorica i nećak ? objasnila je predsjednička kandidatkinja.
  
   Kupovina na Badnjak ujutro
  
   No, poznato je kako predsjednički kandidati imaju jako 'gust' raspored te je pitanje kad uopće stignu obaviti sve pripreme za blagdane. Pogotovo kandidatkinje, uzme li se u obzir 'tradicionalnost' hrvatskih muškaraca.
  
   - Svu kupovinu ću obaviti na Badnjak ujutro. Imat ću jedno pet sati i otići ću u nabavku za špeceraj, ali i poklone ? iskrena je Pusić.
  
   Naime, kako izbori 'padaju' na 27. prosinac, a pojedini kandidati drže do blagdanske tradicije, zapravo se sve svodi na udarni tempo kampanje do 24. prosinca, odnosno Badnjaka. Tako i predsjednička kandidatkinja kaže kako u shopping jednostavno "ne stigne prije". A i puno je bližnjih 'na spisku'.
  
   - Moram kupiti poklone za one od pet do 93 godine - naglasila je Vesna Pusić.
  
   Inače, predsjednička kandidatkinja je u nedjelju u Splitu građane ostavila s jednostavnom porukom, kazavši kako "Hrvatska može ući u EU kao zvijezda, zato što smo mala zemlja na dobrom mjestu i u procesu europeizacije otišli smo najdalje od svih zemalja u regiji. O tome 27. prosinca odlučuju hrvatski građani".
  
   - - -
   http://izbori.javno.com/pusic--za-badnjak-i-bozic-nema-kampanje_287134

   Dovoljno je samo reći "hrvatski političar" ili "hrvatski novinar" pa da ti se zgade svi mediji ovoga svijeta. A ovi izbori su, k'o nikad do sada, razotkrili mnoge lobije te tko sve stoji iza nekih medija i poznatih skupina. A koliko je židovski lobi moćan potvrdit će i to da je Nova TV čak nacionalnu televiziju (HTV) natjerala da ima 22. 12. izborno sučeljavanje, a za sebe su (bili) rezervirali udarni dan za kampanju, a to je pred Badnjak, 23. 12.
  
   Gotovo nije za povjerovati kako nas Udba "časti" i tolike godine nakon Titine smrti. Kad će glupi ovo shvatiti, muko Isusova, jer je pametnima odavna previše ovakvih stvari ...
  
  
   - - -
   dodano 28. kolovoza 2011.

5 × Sviđa mi se (Like it) × 5

KOMENTARI ( 21 ):

Za prikaz komentara i tekstova vezanih uz ovu temu - kliknite!

goya, 2009-12-22 u 23:57:43 na vrh stranice

skoro svi predsjednicki kandidati su krasni ljudi (korijen je u rijeci \'krasti\') i imaju skoro sve uvjete da budu izabrani za pravog hrvatskog predsjednika: kradu, lazu, a to sto neki nisu ni rodjeni u hrvatskoj je samo bonus. pljacka plus ++

 Podržavam ovo što kaže goya.   Nisam za ovo što kaže goya.

dst, 2009-12-24 u 17:03:06 na vrh stranice

Ova partijašica i stvarna (REAL WITCH) vještica drži bastilju (HTV) jer ona ima poslanje do daske:
Takva joj je domaća (i školska) zadaća pa partijašica ne popušta; k'o Pusićka ili Vlaisavljevićka ...

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

Nick, 2009-12-25 u 21:27:11 na vrh stranice

I inače mi je pun kufer "velikih Hrvata" koji su "veliki" postali onda kad je "hrvatstvo" postalo profitabilno i kad se iza njega skrila sva UDBA-ška bagra koja je ovaj Narod opljačkala i uništila do te mjere da je NA ŽALOST velik broj "malih i običnih" ljudi zamrzio i vlastitu Državu i vlastito rodoljublje i sada jedva čeka nekakvu EU kao spasitelja.Ne odrađuje li ustvari ta bagra danas isti posao za Brisel i London koji je do jučer odrađivala za Beograd, a sve protiv interesa ovog napaćenog i opljačkanog Naroda? Jer kako bi drugačije vlastiti Narod uvjerili da se treba odreći vlastite Države i ući u fašističku tvorevnu EU koja će nas ko fol spasiti od nas samih?I svi su u tome jedinsteni "i last i oporba" što nije čudno jer sve relevantne stranke su u rukama UDBA-ša i njihove dice.Tko je Stipe Milanović otac Zorana predsjednika SDP-a?Nije li bio tajnik kabineta pok.Mike Tripala koji (zanimljivo)nije nastradao u "Hrvatskom proljeću", ali koji je zato bio pomoćnik ministra u HDZ-ovoj Vladi odakle je otišao za člana uprave Privredne banke odakle je otišao u mirovinu sa ogromnom otpremninom zaposlivši Zokija u 7.upravu MVP(a ptice na grani znaju čija dica tamo idu-Saša Perković-otac Josip,Ivanka Mustač-alias Bianca Matković...usput vidi za kim je Njemačka raspisala tjeralicu zbog ubojstva Đurekovića).Tko je bio otac Ratka Čačića po imenu Milan Čačić(umro prošle godine)? Bio je tajnik Vlade SR Hrvatske (zanimljivo opet tajnik)i niste valjda mislili da je Radimir dogurao do tolikog bogatstva i vođenja "treće stranke po snazi"zbog znanja i sposobnosti?O njegovoj pajdašici Vesni Pusić i djedu Aanđelinoviću i ocu Danku mislim da nema potrebe trošiti Vam vrijeme (djedovo ubijanje 13 Hrvata 5.12.1918. na Trgu Bana Jelačića i otac suradnik sa četnikom Trifunovićem). O "velikom Hrvatu" Antunu Vrdoljaku kojem je UDBIN batinaš pok.Milivoj Kujundžić u Saboru pred TV ekranima kazao da šuti o UDBI jer je njemu pisao i dostavljao izvješća?O "velikom Hrvatu" Mladenu Švarcu(otac Jovo oficir JNA, majka Židovka) koji je sudjelovao u pripremi ubojstva Brune Bušića i koji nam danas podmeće ustaštvo kako bi nas preveo na stranu gubitnika i diskreditirao u svijetu? O Tihomiru Oreškoviću koji je bio glavni svjedok u tzv.Laščinskom procesu kad su osuđeni studenti iz Hercegovine zbog pjevavanja tobože ustaških pjesama, a koji nam se u ratu iznenada vratio i po Gospiću činio zločine kako bi dao razlog JNA da iintervenira i kako bi nas iskompromitirao(kazete sa snimkama zločina istu večer su bile u Beogradu odakle su završile u Hagu) ....Ma mogao bih ja Vama o tome koliko hoćete, ali mi se gadi i tužan sam kad vidim da ova bagra smišljeno i planski svađa i dijeli Hrvatski narod vodeći ga u propast i ropstvo.Oni koji su ubijali Hrvate po svijetu danas su moćniji i opasniji nego tada i to je razlog što nisam toliko naivan da dajem javno svoje podatke.

Tihomir Orešković je jednom izjavio da "Ni lisica nebi bila tako lukava da kokoši nisu tako glupe i da ni UDBA nebi bila tako uspješna da hrvatski emigranti nisu bili tako glupi " .E vidiš prijatelju ja nisam ni toliko glup ni naivan jer dobro znam da su ubojice Hrvata (za kojima je raspisana Interpolovsa tjeralica) i dalje na slobodi. Jesam Ante, danas sam kukavica jer se bojim tih monstruma(ne za vlastiti život već za život svoje familije),a 91.se nisam bojao goloruk ići na tenkove koje je vodio Ratko Mladić osobno.A tvoj Ratni zločinac Tihomir Orešković, šef kriznog stožera u Gospiću za vrijeme velikosrpske agresije, bio je u Titovoj Jugoslaviji svjedok tužiteljstva na suđenju skupini Hrvata, optuženi sedamdesetih godina na montiranom političkom procesu za tzv. ?kontrarevoluciju? i navodno rušenje jugo-komunističkog poretka. U skupini je na petogodišnju zatvorsku kaznu od izvitoperenog titoističkog pravosuđa osuđen i g. Mirko Rajčić iz Splita, i to samo zato što je osobno poznavao Bruna Bušića. (Za vrijeme Račanove vlade je ?drug? Račan pozvao za šefa hrvatske obavještajne službe HIS, iz mirovine, Damira Lončarića, koji je svojedobno kao ?milicioner? uhitio g. Rajčića u Splitu. ). Pred međunarodno priznanje RH, upravo kako bi se eventualno spriječilo međunarodno priznanje hrvatske države, u Gospiću je likvidirana skupina od četrdesetak Srba. O tome je odmah pisao ?The New York Times?, i Hrvatska je došla na udar cijelog svijeta. U to vrijeme je Gospić bio pred padom. Za te zločine je na sudu u Rijeci osuđen Tihomir Orešković, zajedno sa (izmanipuliranim) generalom Mirkom Norcem, zahvaljujući i svjedočenjima Josipa Manolića i Josipa Perkovića. U vrijeme nemilih događaja u Gospiću 1991. je brat od Tihomira Oreškovića bio bliski suradnik Manolića, Perkovića i Gojka Šuška. Za pokolj Srba 1991. su Tuđman i Manolić tada bili optužili Dobroslava Paragu, da je Srbe navodno likvidirao HOS. Međutim, HOS u to vrijeme uopće nije bio u Gospiću nego je jedna satnija Hrvatskih obrambenih snaga poslana od D. Parage u Gospić dva tjedna nakon toga, taman da Gospić ne padne pod okupaciju ?JNA? i četnika. Paraga je Manolićeve monstruozne laži demantirao u svjetskom tisku, iz zatvorske ćelije pritvora u zagrebačkom Remetincu gdje ga je dao smjestiti Franjo Tuđman, pod lažnom optužbom da je kriv za pad Vukovara. Kada predsjednik Vrhovnog suda nije imao dokaza o Paraginoj krivnji, pustio ga je iz pritvora, a Tuđman, ljut zbog toga, dao je predsjedniku Vrhovnog suda otkaz, i uz verbalne psovke najurio ga iz hrvatskog pravosuđa. Isto bivši predsj. Vrhovnog suda, Vjekoslav Vidović, bivši komunist, nakon Hrvatskog proljeća odbio je sudjelovati u montiranju političkih sudskih procesa, i dragovoljno je napustio titoističko kvazi pravosuđe. Kada je prošle godine umro, premijer Sanader nije smatrao nužnim sudjelovati na pogrebu čovjeka koji se suprotstavio Titovom totalitarizmu, i Tuđmanovom poimanju ophođenja s ?neovisnim hrvatskim sudstvom?, a istovremeno se Sanader navodno zalaže za stvaranje pravne države u Republici Hrvatskoj. Kada je g. Vjekoslav Vidović kao bivši komunist i titoist sahranjen uz kršćanske sakramente, njegovi bivši partizanski drugovi ostali su u šoku. Međutim, ima nekih koji se obrate, ali ima i onih koji glume da su od carinika Savla postali sveti Pavao. Mislim da su Franjo Tuđman, Josip Manolić i njihovi udbaši bili i jesu glumci, dobri glumci, odlični glumci.

 Podržavam ovo što kaže Nick.   Nisam za ovo što kaže Nick.

goya, 2009-12-25 u 23:32:41 na vrh stranice

Udbaši gaze u četveroredu koji su si sami trasirali te se sami vode u sužanjstvo pameti. Upravo je "Hrvatsko kulturno vijeće" (HKV - kako sami sebe vole zvati) to demonstriralo na radost nas koji nismo nikada s tom žgadijom niti kavu popili. Strašilo za ptice ili čovjek zvani Hrvoje Hitrec nas pokušava nekulturom i udbašlukom njegovih nalogodavaca otjerati od zdrave pameti i navesti na opustošena polja blaga kao i opustošena polja duha. Jer tamo gdje su bili oni trava više ne raste za - čak niti za stoku sitnog zuba. Jok!

Ovako je spikao Speedy Posluško :

============================================
Četvrtak, 24. prosinca 2009.
Sučeljavanje s manipulacijom

U utorak, 22. prosinca, bili smo svjedoci nove manipulacije HTV-a, u trakavici pod naslovom «Sučeljavanje predsjedničkih kandidata». To drugo i završno sučeljavanje odvijalo se po obrascu manipulacije iz prvoga sučeljavanja, s tim da su ovaj put bili nazočni svi kandidati. Emisija je započela oko deset navečer, valjda zbog nevažnosti događaja ili sračunato kako bi tijekom dvosatnoga natezanja gledatelji odustali, iscrpljeni banalnostima u prvih sat vremena. Scenarij televizijskog dvojca u sastavu: nezainteresirana Hloverka Novak i robotizirani Branimir Bilić, bio je prozirno razvidan - nikako ne dopustiti da se razvije ozbiljan razgovor o krupnim nacionalnim temama, na što je u jednom trenutku reagirao dr. Miroslav Tuđman, bezuspješno. Krupnije stvari dotaknute su tek u dijelu emisije «svi po tri», gdje su odgovori mjereni štopericom, kao da se za predsjednika treba birati onaj tko najbrže govori. Namjerno je plasirana i zamka s replikama, koje opet zbog munjevitosti nisu davale gotovo nikakve odgovore zainteresiranim gledateljima, ali to i nije bila svrha replika, nego da kandidate uznemire i naprave od njih školsku djecu koja viču «Ja sam se prvi javio», itd.

No da vidimo kako su se snašli pojedini kandidati u toj gužvi na školskom hodniku. Nisu se snašli. Zrele osobe bi već nakon prvih pet minuta, zajednički, političkim iskustvom naoružane, počele ustajati i odlaziti iz studija, odnosno iskazati namjeru da će otići ako se ta početna manipulacija protegne u beskraj, kao što se i protegnula. Međutim, osim dr. Tuđmana koji je prosvjedovao, svi su pristali na manipulaciju i pravili se blesavi. Što je tragično jer znači da imamo posla s osobama kojima se može manipulirati i kada (neka od njih) sjedne na Pantovčak.

Počnimo s Ivom Josipovićem. U tijeku emisije vjerojatno su se gledatelji (ipak, ali kasno) počeli pitati tko je taj Josipović? Blijedi (kao što reče Vesna Škare) saborski zastupnik SDP-a, koji se ni po čemu nije isticao. Pa zašto baš Josipović? Odgovor je došao gotovo neizravno, u kratkoj njegovoj polemici s Jurčevićem – jer svi putovi vode u Haag, gdje je Josipović bio «promatrač» i promotrio kako bi iz toga izvukao korist, a promatrali su i njega. Tko? Politički pokrovitelji Haaškoga suda, London i sateliti, te razumjeli da je dobar materijal i preporučili ga za predsjednika države, koji će nakon neprežaljenoga Mesića ići istim stopama

( «generali ondje trebaju dokazati nevinost»), koji umjesto s Tribunalom surađuje srdačno s tužiteljstvom Tribunala, koji na pitanje o Bleiburgu kaže da su zločine učinili «oni koji su ih počinili» a komuniste ne spominje izrijekom, itd. Kada se Josipoviću spomene dokument koji ga otkriva kao slugu tuđih politika, onda se iz lagodne poze glazbenika i borca za ljudska prava najednom prometne u potencijalnog progonitelja sviju i svega što mu ne odgovara, te najavljuje obračun s «paraobavještajnim službama». O dokumentu o kojemu je bilo riječi ne izjašnjava se, odmah prelazi na socijalu.

To su eto odgovori, koji su politički upućenijem gledatelju ipak dali naslutiti zašto se mediji (takošer u stranim rukama, ali ne samo takvi) natječu u potpori Josipoviću. Imaju zadaću.

Milan Bandić je nešto govorio, ali ga se slabo razumjelo. Djelovao je izmučeno, valjda od pada u Brčkom, gdje mu je možda ipak iz toga dijela došlo do glave da na sučeljavanju mora iznijeti i neke političke misli, koje je naučio kao pjesmicu, i izvan toga nije funkcionirao.

Nadan Vidošević je bio najuvjerljiviji kada je gledateljima zaželio sretan Božić i klunijevskim se smiješkom preporučio ženskoj publici . Samo što nije držao u rukama bonbonijeru «Kraša».

Dragan Primorac je instruiran da gleda u kameru, a ne u onoga s kim razgovara. Za razliku od Josipovića kojemu je London gazda, Primorac ne skriva da mu je Washington ( plus Izrael) srcu drag. ( Nitko od nabrojanih osim dr. Tuđmana o kojemu će još biti riječi) nije spominjao Zagreb kao prirodno mjesto odlučivanja glede Hrvatske ). Tko god da je instruirao Primorca kako da se ponaša pred kamerama, krivo ga je uputio. Naš čovjek ne voli dociranja i izvještačenost. Na izravno pitanje zašto je na početku rata zbrisao, nije suvislo odgovorio.

U ratnom smislu više nego zaslužni Hebrang, jedan od organizatora zdravstvene skrbi za ranjenike već na prvim crtama, više je (glede financija) govorio o HDZ-u koji ga očito nedovoljno podupire , ne samo novčano, a mirnodopske žrtve u sučeljavanju bili su mu Primorac i Vidošević, valjda po njemu izravni konkurenti za drugo mjesto.

Damir Kajin je poseban slučaj . Što reći o čovjeku koji iza svake riječi stavlja točku? Nekoliko puta je ponovio da su Hrvatsku opljačkali «njezini najbolji sinovi», nekoliko puta je spominjao «hrvatske lopove», itd. Sve će to Kajin razjuriti i uhititi, na čelu običnih ljudi koji su «kao on». Uzet će ime Fidel, jer je vjeran revolucionarnoj ideji.

Dvije dame, dvije Vesne (Pusić plus Škare Ožbolt) ostavile su dobar likovni dojam, što znači da šminkerice na HTV_ u još (jedino one) dobro funkcioniraju. Suočena s najširim gledateljstvom, V. Pusić se nastojala prikazati onom koja nije, pa je čak tražila teritorij za Hrvate u BiH. Svoje zapadnobalkanske ideje posve je prešutjela, i to s pravom, jer o «Zapadnom Balkanu» nije uopće bilo riječi! Vesna Škare Ožbolt s pravom govori o pravosuđu, ali je onda trebala reći da bi i Mesić i Josipović trebali završiti na sudu, jedan zbog neovlaštenog dostavljanja državnih tajna, drugi zbog suradnje s tužiteljstvom u slučaju optužnice koja stavlja na optuženičku klupu cijelu Hrvatsku i hrvatski narod.

Josip Jurčević školnički potkovan, s gotovim, dobro izgovorenim rečenicama, znanstvenik koji se nikako ne može iz kože pučkoga tribuna prometnuti u državnika. Šteta.

Boris Mikšić je jedini, uz Miroslava Tuđmana, iznosio zdrave ideje o hrvatskom iseljeništvu, ali ( i s tim u svezi) i gospodarstvu, investicijama itd. Bio bi možda dobar ministar vanjskih poslova ili ministar gospodarstva.

Branko Vukšić je vrlo dobar u iskopavanju šljunka i uopće kamenja.

No, premda i dalje ponešto previše suzdržan, u cijeloj toj sviti iskakao je dr. Miroslav Tuđman. Jedini je rekao da želi biti predsjednikom svih hrvatskih državljana, dajući tako do znanja da želi biti predsjednikom cjelovitoga hrvatskog korpusa, što je na tragu misli dr. Franje Tuđmana o jedinstvu hrvatskoga bića. Jedini je dr. M. Tuđman neizravno rekao da su svi favorizirani kandidati Mesićevi klonovi i da će oni nastaviti politiku kontinuiteta Mesića i Sanadera, što znači propast za Hrvatsku. Jedini je M. Tuđman stao u obranu branitelja, koje ostali prozivaju «da ih je bilo previše», jedini je točno rekao da problem nije u broju nego u podjeli na borbeni i neborbeni sektor, te se i beneficije trebaju tako podijeliti. Jedini je dr. Tuđman u često ponavljanoj njegovoj rečenici da se odluke trebaju donositi u Zagrebu , a ne u Haagu, Londonu ili Bruxellesu, obećao da će biti predsjednik doista samostalne, doista nezavisne i doista ponosne Republike Hrvatske. Uz to, dr. Tuđman je najjači upravo u onim područjima koja su u ovlasti predsjednika – u obrani i sigurnosnim službama ( jednom riječi u sigurnosti ), ali i u vanjskoj politici. Njegova široka naobrazba, dokazana demokratičnost i upućenost u mnoga druga područja, jamac je biraču da ne će pogriješiti kada ga budu izabrali za predsjednika države.

Hrvoje Hitrec

============================================

Eto, narode moj. To je udbaška manipulacija UNV-a (Udbaškog nekulturnog vijeća). Udbaško nekulturno vijeće nam daje travu za žvakanje koju su oni već davno izbalili i naslinili pa pljuju po nama i uvijek im treba njihov nekakav Stranac (tuđi man) da ih vodi po prostranstvima ogoljelih pašnjaka i zagađenih tvornica snova i laži..

 Podržavam ovo što kaže goya.   Nisam za ovo što kaže goya.

zagic, 2009-12-26 u 17:29:48 na vrh stranice

Gojko Šušak, pored Josipa Manolića, najbliži Tuđmanov suradnik u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, nije u smislu partijskih funkcija bio visokopozicionirani komunistički kadar u Titovoj Jugoslaviji kao Tuđman ili Manolić (prvi je bio do 1961. general u jugoslavenskom ministarstvu obrane u Beogradu, a drugi je bio visoko-pozicionirani oficir političke policije KPJ), ali je Šušak navodno bio suradnik jugoslavenske (tajne) Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) "Saveznog sekretarijata za inostrane poslove" SFRJ.
Gojko Šušak je preuzeo ulogu formiranja takozvane ekstremne ("ustaške") desnice u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) i Republici Hrvatskoj i BiH; u Hrvatsku je došao 1990. formalno kao hrvatski (politički) emigrant iz Kanade, ali, s jugoslavenskom putovnicom !!! Cilj Šuškova "domoljubnog" angažmana je bio i da se kompromitira hrvatska emigracija. (U isto vrijeme dok je Gojko Šušak bio navodni hrvatski emigrant u Kanadi, njegov brat je bio u zapadnoj Hercegovini bez problema lokalni sekretar komunističke partije.) Činjenica je da niti jedan jedini politički emigrant iz Titove Jugoslavije nije imao jugoslavensku putovnicu (tzv. jugo-pasoš) upravo zato što su svi emigranti ilegalno napustili SFRJ kako ih totalitarni režim ne bi mogao izložiti progonu.
Gojko Šušak je u vrijeme kada se u Hrvatsku 1990. vratio iz emigracije imao jugoslavensku putovnicu ("pasoš") koja je bila izdana od ministarstva vanjskih poslova SFR Jugoslavije u Beogradu, dana 15. lipnja 1990. godine (br. putovnice: 012151).
Osnovana sumnja da je Gojko Šušak bio udbaš potvrdila se kada je Franjo Tuđman najurio Josipa Perkovića iz SIS-a, a Gojko Šušak je tog udbaša nakon toga uzeo za svog savjetnika u MORH-u. Nije baš normalno da bivši emigrant sebi za savjetnika uzima udbaša koji je organizirao ubojstva hrvatskih emigranata.

 Podržavam ovo što kaže zagic.   Nisam za ovo što kaže zagic.

Sapienti sat, 2009-12-26 u 17:35:45 na vrh stranice

Evo tipično slijepilo na istinitost i moć razlučivanja dobra i zla, kao i slijepilo na spoznaju istine od laži.
Ovo piskaralo, koje očito voli moć riječi, sam se gotovo zadavio vrteći se u krugu udbinih spletki i manipulacija oko raspada Jugoslavije i Domovinskog rata. Dok ovakav bloger (btw - piše na blogu koji je u vlasništvu jednog Židova) s jedne strane naleti na istinu o Šušku i o tezama koje mi iznosimo već podosta vremena - vjerojatno je prepisivao naše tekstove - s druge pak strane, vjerojatno s očitom namjerom kakvu ima udbaški aparat, stavlja Tuđmana izvan okvira u koji je stavio Šuška. Ne shvaća jadnik kako je to za njega viša matematika ili podla udbaška namjera. Upravo je cjelokupni vojni aparat povezan s KOS-om i Udbom, a ovaj nam biser pokušava prodati rog za svijeću - oslobađajući Tuđmana od zla koje je nanio ovom narodu. Nije sve za svakoga pa tako nije niti politika za mase i svakojaka piskarala, što se pokazaloi u ovom teksta unutar okviru.

Dok s jedne strane ovo možemo zvati ograničenjem spoznaje ili pameti, s druge strane se to može pak tumačiti da Udba namjerno pušta ovakve članke i "analize" u opticaj radi zamagljivanja i razvodnjavanja bitke za istinu u Hrvata, bacajuću prašinu u oči onima koji traže istinu. To je stara škola koju Židovi podvaljuju već tisućljećima, a koju je davno započeo Ramzes II. Tako danas upravo rade Masećevi (Tuđmanovi) partijaši: uz par istinitih i provjernenih informacija i vijesti iz susjedstva, oni nam podvale politička jaja i splačine za "stoku sitnog zuba" koje su obrađene u kuhinjama tajnih i vojnih službi, usko povezanim s državnim aparatom, a tu je svakako vidljiva i sprega vlasti i krupnog kapitala. Dakle, moć novca nad razumom i potrebama svih ljudi da normalno žive i dišu na ovoj kugli zemaljskoj je ono za što su plaćeni i zbog čega drže visoke državne funkcije, a ne služenje narodu. Oni služe dinastijama bankara (poput onih Rothschild i Rockefeller) i bezočno lažu da služe narodu ...

 Podržavam ovo što kaže Sapienti sat.   Nisam za ovo što kaže Sapienti sat.

Darko Pavičić, 2009-12-30 u 12:54:19 na vrh stranice

11.12.2009 15:51

... Zašto je tome tako, najbolje se moglo vidjeti isto poslije podne po mnogim crkvama i katedralama širom Hrvatske, s tim da je i tu Kaptol bio epicentar zbivanja. Ondje su se (gle puke slučajnosti: na obljetnicu Tuđmanove smrti i Dan ljudskih prava) slavile mise zadušnice, na kojima se listom i bez ikakvih valjanih kriterija "beatificiralo", glorificiralo i u neslućene nebeske visine dizalo prvog hrvatskog predsjednika, koji je u svome životu, od svih funkcija i uloga koje je imao, najmanje bio - vjernik ...

- - -
http://www.vecernji.hr/kolumne/tudmana-slave-a-srakica-ignoriraju-kolumna-65443

 Podržavam ovo što kaže Darko Pavičić.   Nisam za ovo što kaže Darko Pavičić.

Večernji list, 2010-01-14 u 23:59:32 na vrh stranice

Politički skandal: Ivo Josipović već pet dana bez osiguranja

Karamarko ne popušta i kaže da ni jedna štićena osoba neće birati svoje tjelesne čuvare nego će poslove zaštite obavljati policajci koji su delegirani u sustavu

14.01.2010 19:30

Pitanje sigurnosti novog predsjednika države Ive Josipovića počinje se pretvarati u prvorazredni politički skandal.

Pat-pozicija
Šef je države osoba kojoj se mora pružiti najviši stupanj zaštite, a Josipović je već peti dan predsjednik bez osiguranja. Josipovićevu timu je prekipjelo, pa iz stožera novog predsjednika ministru policije Tomislavu Karamarku poručuju da se pomiri s rezultatima izbora, da je Josipović predsjednik države i da će u izboru tjelohranitelja zadnja biti Josipovićeva.

>>Predsjednik Josipović ne želi da ga osiguravaju Sanaderovi čuvari

>>Josipovićeva inauguracija bez srbijanskoga predsjednika?

Karamarko, pak, može se čuti u MUP-u, ne popušta i kaže da si ni jedna štićena osoba neće birati tjelohranitelje nego će poslove zaštite obavljati policajci koje se delegira u sustavu. Svojevrsna pat-pozicija zbog koje za sigurnost predsjednika umjesto policajaca brinu zaštitari koje plaća SDP nastala je zbog Gorana Vukovića Vuka, tjelesnog čuvara pokojnog Ivice Račana.

Sve je bilo u redu u prvom krugu izbora. Policija je Josipoviću, kao i drugim predsjedničkim kandidatima, ponudila zaštitu, ali su se zahvalili. U stožeru novog predsjednika tvrde da su problemi nastali tek kada je Josipović ušao u drugi krug jer iz MUP-a više nije bilo ni glasa.

Procjenjujući da se treba pobrinuti za Josipovićevu sigurnost, iz njegova su stožera uputili inicijativu MUP-u. Šef stožera Mirando Mrsić i Igor Dragovan su se u četvrtak, tri dana prije izbora, sastali s ministrom policije Tomislavom Karamarkom. Tada je, kako nam je preneseno, Josipovićeva strana iznijela želju da im se dostavi popis imena tjelesnih čuvara koji bi obavljali neposrednu zaštitu, te da se Josipoviću ostavi otvorena mogućnost da izabere tko će mu ubuduće 24 sata biti u društvu. Karamarko je navodno rekao da će se stvar riješiti kompromisom i sve prebacio na ravnatelja Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića Tigra.

MUP šuti
Suradnja se slomila kada je rečeno da Josipović želi da ga štiti Vuk. Od tada, po tvrdnjama iz predsjednikova kruga, iz MUP-a do danas nema ni glasa. U policiji, međutim, kažu da su reagirali čim su proglašeni rezultati izbora i poslali tjelohranitelje, ali su odbijeni. Za Vuka poručuju da je nestručan, i da je u MUP došao po političkim kriterijima. Navode da je u kampanji za izbore 2000. godine bio Račanov zaštitar, te da mu je to i poznanstvo s Dijanom Pleštinom bila referencija da postane policajac i šef premijerova osiguranja. Karamarko će, poručuju, dokinuti takvu praksu.


- - -
http://www.vecernji.hr/vijesti/politicki-skandal-ivo-josipovic-vec-pet-dana-bez-osiguranja-clanak-79464


= = = = = =
Dodatak:
I sad recite kako ovo nije policijska država. Smrdi, smrdi, užasno smrdi ...

 Podržavam ovo što kaže Večernji list.   Nisam za ovo što kaže Večernji list.

CRO SRBIN, 2010-01-17 u 18:20:24 na vrh stranice

 Podržavam ovo što kaže CRO SRBIN.   Nisam za ovo što kaže CRO SRBIN.

dst, 2010-01-25 u 11:37:28 na vrh stranice

Kako se mediji trude zaglupiti ljude, nije nikakvo čudo niti novost, a to kako su mediji u biti samo trubači režima isto nije više nepoznanica. Pak, neki "moderni" mediji siluju internet svojim bljuvotinama (bolje reći stanjem koje se naziva "proljev") i evo jednog invalidnog teksta kojemu fali - sve:
Članak koji ništa niti dematira niti potvrđaje, a niti raspaljuje maštu. Pa ako im je i bio nekakav cilj gdje bi sakrili te krucijalne stvari imperijalnog terora i laži, nisu uspjeli jer je ovo čisto s..nje; kak' bi rekli. I, naravno, kako su mnoge od ovih navedenih stvari istinite jer ih imperijalna moć pokušava svrstati pod nekakve teorije, a za to vrijeme su se njihovi bankovni računi povećali za još koju tauzenku dolara ili funti. Vrlo konkretno i vrlo pokvareno. Daj "goimima" teorije, a "djeci sotone" daj stvarnu moć vlasti i konkretan novac. Mrš, gadovi!!

 Podržavam ovo što kaže dst.   Nisam za ovo što kaže dst.

..., 2010-01-26 u 14:58:02 na vrh stranice

"The best way to control the opposition is to lead it ourselves." - Vladimir Ilyich Lenin

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

..., 2010-02-08 u 16:32:01 na vrh stranice

Popis pripadnika Udbe (SDB-a, Služba državne bezbednosti) koji su bili zaduženi za praćenje, obradu i likvidacije hrvatskih političkih emigranata. "Strogo povjerljivo", veljača 1989.:

Stanislav Bašić, centar SDB Tuzla
Nedžad Šurković, centar SDB Sarajevo
Himzo Šuvalija, centar SDB Sarajevo
Miro Šimić, centar SDB Mostar
Ivan Bunoza, centar SDB Mostar
Slobodan Džalto, centar SDB Livno
Josip Gojun, centar SDB Split
Anđelko Radić, centar SDB Novi Sad
Slavenko Halilović, uprava SDB u Beogradu
Anto Mendeš, centar SDB Tuzla
Anđelko Leko, centar SDB Mostar
Dževad Rogonjić, centar SDB Zenica
Zdravko Zorić, centar SDB Mostar
Boso Bošnjak, centar SDB Sarajevo
Anđelko Hrgić, centar SDB Livno
Smail Beganović, centar SDB Bihać
Ivan Krndelj, centar SDB Tuzla
Stanislav Pinjuh, centar SDB Mostar
Jovo Vujnović, centar SDB Split
Ranko Miočinović, centar SDB Sisak
Branko Rokavec, centar SDB Maribor
Muhamed Sušić, centar SDB Sarajevo
Branko Marelja, centar SDB Livno
Vukašin Dejanović, centar SDB Banja Luka
Darko Domišljenović, centar SDB Zagreb
Ilija Dodik, centar SDB Varaždin
Bakir Alispahić, centar SDB Sarajevo
Alija Đonlić, centar SDB Osijek
Goran Radović, centar SDB Sarajevo
Dragiša Mihić, centar SDB Sarajevo
Ivan Lang, centar SDB Karlovac
Husein Duraković, centar SDB Doboj
Ivan Nedoklan, centar SDB Zenica
Zoran Pavić, centar SDB Tuzla
Bakir Alispahić, centar SDB Sarajevo
Ante Tolj, centar SDB Mostar
Rade Dukić, centar SDB Novi Sad
Hajrudin Rakanović, centar SDB Banja Luka
Zlatko Ribica, centar SDB Mostar
Branko Marelja, centar SDB Livno
Ivan Babić, centar SDB Livno
Stipo Đukić, centar SDB Banja Luka
Ivan Cetinić, centar SDB Rijeka
Edhem Godinjak, centar SDB Sarajevo
Anđelko Hrgić, centar SDB Livno
Luka Lovrić, centar SDB Banja Luka
Marko Radišić, centar SDB Banja Luka
Kemal Prepić, centar SDB Sarajevo
Ivan Bandić, centar SDB Mostar
Krešimir Lovrić, centar SDB Doboj
Mladen Peić, centar SDB Bjelovar
Zoran Ferić, centar SDS Sisak
Jozo Ćurić, centar SDB Livno
Mirko Džeba, centar SDB Doboj
Ljubo Prskalo, centar SDB Mostar
Bruno Galić, centar SDB Osijek
Husein Šarganović, centar SDB Bihać
Mile Jurić, centar SDB Mostar
Božo Džakula, centar SDB Mostar
Slobodan Sakan, centar SDB Banja Luka
Ivan Vesenjak, centar SDB Varaždin
Vlade Šorgić, centar SDB Split
Mićo Brkić, centar SDB Gospić
Nikola Petrić, centar SDB Zenica
Zvonko Vrebac, centar SDB Sarajevo
Milan Tesla, centar SDB Varaždin
Zdravko Zorić, centar SDB Mostar
Željko Rajnović, centar SDB Zagreb
Miroslav Šimić, centar SDB Mostar
Ivan Lang, centar SDB Karlovac
Đorđe Lavrinić, centar SDB Osijek
Željko Kozina, centar SDB Sarajevo
Vlastimir Kusmuk, centar SDB Zenica
Ognjen Krešić, centar SDB Split
Duško Veselinović, odjeljenje SDB Gnjilane
Ante Rebac, centar SDB Mostar
Marijan Lukšić, centar SDB Karlovac
Nedžad Šurković, centar SDB Sarajevo
Mirsad Haseljić, centar SDB Tuzla
Vladimir Maslarić, centar SDB Split
Veljko Radošević, centar SDB Osijek
Sead Spužić, centar SDB Mostar
Ante Rebac, centar SDB Mostar
Tugomir Bublić, centar SDB Bjelovar
Mehmedalija Mehić, centar SDB Tuzla
Zdravko Grk, centar SDB Mostar
Dušan Došen, centar SDB Gospić
Goran Korica, centar SDB Zagreb
Alija Dodig, centar SDB Varaždin
Vladimir Bodrožić, centar SDB Osijek
Franjo Tunjić, centar SDB Tuzla
Mijo Golub, centar SDB Sarajevo
Milan Rkman, centar SDB Zagreb
Josip Kramarić, centar SDB Zagreb
Nikica Radaković, centar SDB Zagreb
Drago Čolak, centar SDB Mostar
Perica Mijatović, centar SDB Sarajevo
Zlatko Musa, centar SDB Sarajevo
Vlado Pletikosić, centar SDB Osijek
Tihomir Brđalović, centar SDB Sarajevo
Danilo Đurasović, centar SDB Osijek
Božo Bagarić, centar SDB Zenica
Božidar Stojović, centar SDB Bar
Vlado Šorgić, cetar SDB Split
Vladimir Jurišić, centar SDB Zenica
Danijel Bogdanović, centar SDB Osijek
Ivica Kušurin, centar SDB Zagreb
Mladen Petrović, centar SDB Bihać
Marijan Lokšić, centar SDB Karlovac
Mario Balen, centar SDB Banja Luka
Čedo Pavlović, centar SDB Tuzla
Slavko Andrić, centar SDB Mostar
Ivan Herceg, centar SDB Mostar
Muhamed Čebić, centar SDB Zenica
Vladimir Ćesić, centar SDB Zenica
Ivica Jurić, centar SDB Zenica
Vlado Kostešić, centar SDB Pula
Mirsad Haseljić, centar SDB Tuzla
Boško Baković, centar SDB Split
Davor Matić, centar SDB Split
Radomir Rodić, centar SDB Banja Luka
Hajrudin Rakanović, centar SDB Banja Luka
Milanko Oreščanin, centar SDB Osijek
Ibrahim Meškić, centar SDB Zenica
Anto Barać, centar SDB Banja Luka
Zoran Pavić, centar SDB Tuzla
Mićo Brkić, centar SDB Gospić
Mile Renovica, centar SDB Sarajevo
Ivan Figurek, centar SDB Banja Luka
Zlatko Udovčić, centar SDB Mostar
Niko Čančarević, centa SDB Tuzla
Vlatko Šupe, centar SDB Karlovac
Mijo Golub, centar SDB Sarajevo
Milan Mihaljević, centar SDB Goražde
Halil Tahto, centar SDB Tuzla
Darko Džimbeg, centar SDB Zagreb
Dragoslav Rubež, centar SDB Sarajevo
Željko Šukić, centar SDB Sarajevo
Pavle Tomić, centar SDB Sremska Mitrovica
Zoran Šaponja, centar SDB Split
Miro Prelo, centar SDB Mostar
Jozo Petrović, centar SDB Mostar
Teufik Mušić, centar SDB Sarajevo
Dušan Janjić, centar SDB Zagreb
Đuro Đaković, centar SDB Gospić
Mladen Igali, centar SDB Osijek
Slobodan Platiša, centar SDB Zagreb
Ivo Ercegović, centar SDB Gospić
Dinko Horvat, centar SDB Zagreb
Vojin Bera, centar SDB Banja Luka
Nikola Dereta, centar SDB Karlovac
Zvonko Šušak, centar SDB Doboj
Marko Mihaljčić, centar SDB Doboj
Mesud Smajić, centar SDB Zenica
Nijaz Deleut, centar SDB Split
Slobodan Despenić, centar SDB Livno
Ivica Kušurin, centar SDB Zagreb
Nikola Grgić, centar SDB Doboj
Vladimir Maslarić, centar SDB Split
Marko Mikulić, centar SDB Doboj
Josip Alduk, centar SDB Osijek
Emir Bijedić, centar SDB Mostar
Duško Večerina, centar SDB Rijeka
Davor Matić, centar SDB Split
Željko Zelić, centar SDB Zenica
Ivica Grujić, centar SDB Osijek
Petar Bokan, centar SDB Zagreb
Branko Čanović, centar SDB Zagreb
Milorad Kuribak, centar SDB Mostar
Ivan Zovko, centar SDB Zenica
Zlatko Milovan, centar SDB Pula
Ivan Lasić, centar SDB Mostar
Vladimir Atlagić, centar SDB Pula
Sead Kikić, centar SDB Doboj
Željko Zelić, centar SDB Zenica

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

Židovska TV, 2010-02-25 u 21:04:35 na vrh stranice

Liberali su pametniji od konzervativaca?!

London, 25.02.2010., 19:15 | B.V.

Liberalno orijentirane osobe, koje su k tome još i ateisti, pametniji su od konzervativnih i onih vjerski obojanih osoba, tvrdi evolucijski psiholog Satoshi Kanazawa, sa londonske Škole ekonomije i političkih znanosti.

Prema njegovoj studiji, objavljenoj u četveromjesečniku Social Psychology, on tvrdi da što vam je veća inteligencija, to ste vjerojatno bliži liberalnim stavovima i ateizmu. To potkrjepljuje argumentom kako inteligentniji ljudi prakticiraju socijalne vrijednosti i političke preferencije, koje su nove za ljudsku rasu u evolucijskoj povijesti. Pod tim, prije svega, Kanazawa misli na liberalizam i ateizam.

'Evolucijski novi' stavovi i vrijednosti su oni za koje ljudi nisu biološki određeni imati te oni koje naši preci jednostavno prije nas nisu imali. S druge strane, oni stavovi i vrijednosti koje su naši preci imali puno prije nas, nazivaju se 'evolucijski poznatim' stavovima i vrijednostima. 'Generalna inteligencija, sposobnost razmišljanja i razumijevanja, podarila je našim precima prednosti u rješavanju evolucijski novih problema, za koje oni nisu imali predodređena rješenja', ističe Kanazawa.

Širenje nazora van sfere osobnih interesa

Prema njemu, inteligentniji ljudi znaju prepoznati takve nove evolucijske probleme, za razliku od manje inteligentnih osoba, a on isto tako ističe kako su neki od tih problema i situacija u evolucijskom razvoju čovjeka i stavovi, vrijednosti te životni stil. Ono što zapravo Kanazawa tvrdi, jest da je čovjek evolucijski dizajniran da bude konzervativan, odnosno da pokazuje osjećaje i brigu za svoju obitelj i bližnje. Evolucijski novitet je, tvrdi on, pokazati brigu i osjećaje za neograničen broj stranaca, koje osoba nikad nije vidjela, niti na bilo koji način s njima stupila u kontakt.

Kanazawa je to pretočio i u brojke, istaknuvši kako adolescenti koji sami sebe identificiraju kao 'vrlo liberalne', imaju prosječan IQ od 106, dok oni koji se identificiraju kao 'vrlo konzervativni', imaju IQ od 95. Kanazawa na sličan način objašnjava i religiju kod ljudi te ističe kako je ona samo nusprodukt ljudske potrebe da, inače prirodne fenomene, objašnjava 'Božjom rukom, ili intervencijom'. 'Ljudi su evolucijski kreirani kako bi bili paranoični te vjeruju u Boga jer jesu paranoični', dodao je. Kanazawa u studiji naglašava kako adolescenti koji sebe smatraju nereligioznima, imaju IQ od 103, dok religiozni adolescenti imaju IQ od 97.

Monogamisti pametniji od poligamista

Na kraju, Kanazawa se dotakao i poligamije i monogamije kod ljudi te ističe kako su pametniji oni koji preferiraju jednog partnera, nasuprot onih koji preferiraju više njih. Sve u svemu, ova studija nudi i jedno intrigantno otkriće, a to je da inteligentniji ljudi manje, ili uopće, ne cijene 'evolucijski poznate' vrijednosti, poput braka, obitelji, djece i prijatelja, prenosi scientificblogging.com. Ipak, to ne mora biti tako, već može značiti i da takve, 'otvorenije' osobe, jednostavno imaju sposobnost i volju mariti za nešto više od svojih vlastitih interesa.


- - -
Dodatak:
Čime se sve gadovi služe, nemreš bilivit?!? A pametni i nepristrani David Icke tvrdi upravo suprotno: "Rijetko susrećem zatupljenije ili naivnije ljude od onih koje nazivaju ekstremnim krajem političke 'ljevice'. Njima se već stotinama godina manipulira kako bi mijenjali svijet prema nacrtima Iluminata u nasilnim revolucijama kojima se ruši postojeći poredak. Sada ih još jednom okupljaju kako bi dovršili put u globalnu tiraniju i osigurali nasilje i kaos koji služe da otvore put svjetskoj vladi, svjetskoj vojsci, središnjoj svjetskoj banci..."

Ako je pamet biti protiv svog naroda, zagovarati ubojstvo nerođene djece ili pak služiti kapitalu, onda su uistinu liberali "pametniji" ...

 Podržavam ovo što kaže Židovska TV.   Nisam za ovo što kaže Židovska TV.

Udbaški list, 2010-05-15 u 12:10:21 na vrh stranice

Naši rock udbaši

Alternativna povijest jugoslavenskog rock and rolla ili duhovita mistifikacija?

Posljednjih dva-tri mjeseca po regionskim internetskim portalima proširila se vijest o tome kako je jugoslavenska SDB kontrolirala i kreirala jugoslavensku r'n'r scenu. Jugonostalgičari su je proglasili glupošću, a poklonici najrazličitijih teorija urote objeručke prihvatili. A sve je počelo na portalu "Urbana Srbija" tekstom Velika zavera YU roka". Njihova je redakcija dobila mail izvjesnog Živana Velisavljevića, navodnog "službenika DB Jugoslavije", u kojem se ovaj ispovjedio kako je kreirao događanja na lakoglazbenoj sceni. Velisavljevićeva priča je prilično nategnuta, no urnebesno zanimljiva, pa i duhovita. Ide otprilike ovako: na poticaj Stane Dolanca, koji je uočio da je CIA uz pomoć kontrakulture uspjela otupiti revolucionarnu oštricu mladeži na Zapadu, osnovan je odjel pri SDB sa sličnom namjenom; na čelo odjela imenovan je spomenuti Velisavljević i odmah se pristupilo operaciji "Miljacka".

Prvo je zavrbovan Goran Bregović što je išlo glatko jer je on " voleo i ideju jugoslovenstva i seks i drogu". Nešto teže je išlo sa Zdravkom Čolićem jer je on, premda je voleo ideju jugoslavenstva, imao stanovitih umjetničkih ambicija pa mu nije bilo drago da svoj estradni uspjeh ikome duguje. No kada je u Makedoniji uhićen prigodom nelegalnog mijenjanja deviza, pristao je na suradnju. Kad je Čola zapao u kreativnu krizu, u Skenderiji je održan summit na koji su sa šest mlažnjaka RV i PVO "privedeni" najpoznatiji jugoslavenski lakoglazbenici (Arsen Dedić, Đorđe Novković, Momčilo Bajagić, Kornelije Kovač, Zlaja Arslanagić, Zoran Lesendrić, Vladimir Divljan, Iztok Turk, Jasenko Houra, Jura Stublić i dr.) - e da bi zajedničkim snagama napravili Čolićev povratnički album i izvukli ga iz kreativne krize. Bojeći se da bi iz tako velikog kruga ljudi "bezbednosne informacije" mogle iscuriti, službenici jugoslavenske obavještajne službe ipak su na kraju odlučili da cijeli album komponira Goran Bregović. Velisavljević to objašnjava ovako: "Čolićev povratnički album je u jednom trenutku delovao kao da će biti največi album u istoriji pop muzike. Činilo se da će ovo biti za Čolića ono što je "Smile" bio za Beach Boyse, a mi to nismo smeli da dozvolimo, Čola je bio potreban Jugoslaviji u tom trenutku, i na kraju je sve rešio Brega."

Eto, tako je Brega svojim šlamperajem uništio Čolinu svjetsku karijeru, ali je spasio taj dragulj jugoslavenske estradne scene za jugoslavensku stvar! SDB je imala zadatak da stvori tzv. konceptualne albume koji bi se puštali u eter u slučaju velikih ratnih pogibelji ili atomskog udara. To su navodno bile pjesme uz koje je narod trebao preživjeti atomsku zimu, na njima je radio tim psihologa i najboljih jugoslavenskih estradnih umjetnika. Velisavljević tvrdi da su u svome naumu uspjeli: . "Ima nekih ljubavnih pesama koje smo testirali na životinjama. I zaista kada bi im pesma bila puštena, one su ih navodile na parenje kroz lučenje određenih hormona. Takve pesme u principu su pravljene za slučaj da u bunkerima posle nuklearnog rata moraju da se ljudi stimulišu na produžavanje rase".

Velisavljević dalje tvrdi da je među glazbenicima bilo i dvostrukih agenata, primjerice - Iztok Turk, koji je radio za njemačku obavještajnu službu. Englezi su pokušali zavrbovati "Divlje jagode" da kroz pjesme na engleskom jeziku šire ideje koje su odgovarale zapadnim interesima, ali iskreni jugoslavenski domoljub Alan Islamović to nije dopustio, zbog čega ga je SDB-a nagradio mjestom pjevača u grupi "Bijelo dugme". Velisavljević također naglašava da je SDB Čorbu, Bregu i Azru držao u šaci "gvozdenim stiskom". Do raspada Jugoslavije došlo je kada su nadzor nad izvođačima lake glazbe preuzeli republički "udbaši". Tako su hrvatske republičke obavještajne strukture, po Velisavljeviću, stajale iza Hourine pjesme "Mojoj majci ( zadnja ruža Hrvatska)", a srpske iza "Pilota" i Zorana Lesendrića kada su im se u pjesmama počeli pojavljivati "bog i crkva".

Cijelu ovu priču najjednostavnije bi bilo odbaciti kao hrpu besmislica ili apokrifnu zafrkanciju na tragu teorija urote. Međutim, držim da bi to bila šteta. Prvo, u njoj su sjajno portretirani neki slavni protagonisti jugoslavenske estradne scene. Kao npr. Goran Bregović. Uz opasku o sklonosti seksu, drogi i Jugoslaviji, za njega Velisavljević kaže: "Sa Bregovićem sam čak primenjivao i jedan sistem koji je Služba koristila sa kriminalcima-omogućavala im je da kradu u inostranstvu a da dobijaju sklonište u Jugoslaviji u zamenu za obavljanje ponekog posla za nas. Tako sam i ja omogućavao Bregoviću da krade strane pesme, da ih objavljuje ovde kao svoje, a da u njima propagira ono što je nama bilo potrebno." . Teško je jezgrovitije opisati Breginu poetiku i njegovu važnost za jugoslavenski rock. Duhovito i prilično precizno je određena uloga i stvaralački domet, primjerice, "Azre" i Branimira Štulića u kontekstu hrvatske rock scene. Tako se s jedne strane kaže da je "Azru" čvrsto držana u šaci, a s druge strane na skup kreme jugoslavenskih kantautora Štulića se ne poziva, dok se poziva Houru i Stublića, koje se pak i ne drži baš čvrsto u šaci. Ako su pozvani kao nepouzdaniji, očito je da ih je SDB smatrala talentiranijim od Štulića. Dakle, ako Velisavljevićeva priča ne funkcionira kao alternativna povijest jugoslavenskog rocka, funkcionira kao zanimljiva kritička prosudba.

Drugo, ako je i mistifikacija, ova priča je možda plasirana s određenim ciljem. Naime vrlo je vjerojatno da je SDB na određeni način utjecala na estradu, teško je i zamisliti da bi obavještajne službe fenomen koji privlači tolike mase mladih ljudi prepustile slučaju, stoga je priča možda puštena u optjecaj da unaprijed dezavuira neka ozbiljnija i provjerljivija istraživanja te teme.

Treće, interesantno je da postoji Ivan Velisavljević, srpski postpanker i pjesnik te je na jednom forumu već doveden u vezu s ovom pričom. Ivan je iz istog mjesta, Lojnica kod Šapca, odakle je i navodni Živan Velisavljević. Da priča bude još luđa, novinari u tom malom mjestu, gdje svatko svakoga poznaje, nisu našli nikakvog Živana Velisavljevića, umirovljenog službenika SDB-a. Takvog se ne sjeća ni Božidar Spasić, nekadašnji član državne bezbjednosti SFRJ. U Lojnicama pak postoji Živanko Velisavljević, stolar, koji na tavanu ima ogromnu kolekciju longplejki iz bivše države, ostavštinu pokojnog brata Sretena. Koji pak jest bio službenik SDB-a! Živanko, tvrde novinari, navode iz teksta nije htio potvrditi, ali ni demantirati. Teoretičarima urote i to je dovoljno, a braniteljima jugoslavenskog rocka ionako su sve to gluposti.

Meni bi osobno najsimpatičnije bilo da je sve to zafrkantska mistifikacija, svojevrsni performans mladog umjetnika Ivana Velisavljevića. No prava istina ionako se nikada ne sazna pa je svakome dopušteno vjerovati u ono što mu se čini logičnijim ili prihvatljivijim. Usput, zanimljivo je da nijedan relevantniji medij u Hrvatskoj, koliko je meni poznato, nije prenio ovu priču, a iz Srbije prenose i tako banalne i degutantne vijesti kako je neki mladić silovao neku babu i tome slično. Čega se boje?


- - -
Dodatak:
Sjećam se svog prvog iznenađenja kad se pjesma 'Prljavog kazališta' - "Mojoj majci" pojavila uz političarku Savku Dabčević Kučar. Ta pjesma je plasirana među Hrvate k'o domoljubna, a o 'Prljavcima' se pisalo samo kao o dečkima iz Dubrave. No, krila se istina da je Houra Židov i kako se tom pjesmom Savku htjelo približiti mladima. Cilj je bio da nas masonska miljenica još jednom povede u stranputicu puta u novi kolonijalizam (Novi svjetski poredak). Savka je vješto odigrala ulogu hrvatske "proljećarke", izvukavši hrvatske domoljube na čistac da ih Udba lakše strpa u bajbuk.

Nakon 1968. i buđenja civilizacije, SDB i KOS su osmislili "Hrvatsko proljeće" 1971. godine i tako istjerali Hrvate na čistac kako bi ih se lakše pozatvaralo. To je plan Udbe, isto onako kako je Houra ponovo reanimirao Savku kroz pjesmu, stavivši se na stranu te masonske stranke. Danas je već svima jasno za čiji interes radi ta šačica stranih plaćenika i domaćih izdajnika. Medijska diva Vesna Pusić (Židovka) i masonski oligarh Radimir Čačić (dijete komunističkog socijalizma) više ne taje kako, te za koga i za što rade.

Ovaj Udbin repertoar je samo dio balkanske društvene i kulturne scene. Rockeri od Udba ili "naši" rock udbaši nas vode i vuku za uho, grlo, nos i ...

 Podržavam ovo što kaže Udbaški list.   Nisam za ovo što kaže Udbaški list.

..., 2010-11-17 u 12:12:12 na vrh stranice

Labrador

Operacija "LABRADOR" ili grupa "LABRADOR", kako se još naziva, je dobila ime po pasmini pasa zbog njihovog istančanog njuha za eksplozive. Naime, glavna zadaća grupe ljudi pod zapovjedanjem načelnika organa bezbednosti RV i PVO u Beogradu, pukovnika Slobodana Rakočevića, s glavnim operativcima, odnosno ljudima za održavanje veza u Hrvatskoj, pukovnikom Ivanom Sabolovićem i kapetanom I. klase Čedom Kneževićem bila je terorističkim napadima na ciljana mjesta predstaviti novu hrvatsku vlast pro ustaškom i anti semitskom, a paralelno s tim nadograđivati i učvšćivati već postojeću operativnu mrežu KOS-a među dužnosnicima državne sigurnosti Hrvatske, i visokopozicioniranim dužnosnicima stranke HDZ. Prema planu, izvršena je, među ostalim i detonacija eksploziva, 19.08.1991. na Židovskom groblju u Zagrebu i Židovskoj općini u Zagrebu, što je za osnovni cilj imalo destabilizirati vlast u Zagrebu i prikazati ju "fašističkom i anti semitskom".

Ovo je samo još jedan argument zašto je Tuđman novu "demokratsku" vlast uredio s Manolićem, Perkovićem, Mesićem, Šeksom, Šuškom i ostalim udbašima koji su nam - dok smo mi bili u rovovima - izvršili "pretvorbu" i k tome još nas "pomirli" sa zločincima iz svojih redova ...

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

..., 2010-12-22 u 21:23:17 na vrh stranice

Udba udbi grize rep

Danas je na splitskom Županijskom sudu trebalo početi suđenje tajniku počasnog bleiburškog voda Boži Vukušiću, kojeg terete za otmicu šefa splitskog SDB-a Blagoja Zelića i njegovog operativca Petra Gudelja. Oteo ih je 1991. godine, kako bi doznao odgovor na pitanje tko je ubio Brunu Bušića, a otmicu je inicirao Vice Vukojević.

Tajanstvenost nije bila bez razloga. Branitelj Vinko Ljubičić zatražio je, naime, izuzeće svih splitskih sudaca, i to zbog pritiska predsjednika Ive Josipovića, koji je prigovorio da nije u redu da Sabor bude pokrovitelj manifestacije na Bleiburgu koju organizira Vukušić. Čuvši to, Bajić je u ekspresnom roku digao optužnicu, i to nakon istrage koja je trajala punih 10 godina, u kojoj je ispitan niz svjedoka iz špijunske zajednice. Pred sutkinjom Ljiljanom Stipišić svoja su saznanja o Zelićevoj i Gudeljevoj otmici iznijeli i Josip Perković, Joža Manolić i Vinko Sindićić, kojem je i suđeno za Bušićevo ubojstvo.

 Podržavam ovo što kaže ....   Nisam za ovo što kaže ....

abC, 2011-02-22 u 23:57:18 na vrh stranice

Karamarko je Jurčevićev prijatelj i ...

Prof. Josip Jurčević se, nakon očitog urušavanja HDZ-a i osnivanja novog političkog poketa HRAST, još više približio Karamarku, ali se i sve više slika s Božom Vukušiće, ubojicom i neoudbašem. A što to radi CrniMarko?

- - -
dodano 23.02.2011. (dst): Eto zašto nama služe policija i tajne službe, iz kojih je pronikao CrniMarko. Ovo su čista udbaška posla, a riječ sramota je - prema ovakvim gadovima - definitivno prefina da bi se opisalo ono što rade i čime se bave. Ja nisam zaboravio, kao ogromna večina Hrvata, tko je ono bio pohvaljen da je "POA zaslužna za Gotovinino uhićenje".

>>> poveznica

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

abC, 2011-02-23 u 00:02:55 na vrh stranice

Jedan Josip napisa:
Franji Tuđmanu je Stjepan Mesić bio najbliži suradnik prilikom preuzimanja vlasti od Račanovog SKH.
Franjo Tuđman uzima iz njemačkog (doživotnog) zatvora ubojicu Božu Vukušića da čisti udbaške arhive i piše najnoviju hrvatsku povijest.

 Podržavam ovo što kaže abC.   Nisam za ovo što kaže abC.

Gost, 2011-03-28 u 13:08:13 na vrh stranice

NOVA KNJIGA: 'EU? –NE HVALA'

Ovih dana objavljena knjiga Marjana Bošnjaka 'EU?-Ne hvala! važan je događaj u hrvatskoj publicistici.
U moru literature koja nekritički slavi EU i hrvatski pristup u tu megadržavu u nastajanju, Bošnjakova knjiga predstavlja osamljeni otočić realizma. Sa svjetionikom čija svjetla upozoravaju na opasne sprudove na koje bi se mogla nasukati hrvatska lađa. Na žalost, na te opasnosti kao da nitko ne obraća pažnju. Bilo bi sjajno kada bi to ova knjiga barem malo promijenila!
Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići.
S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna.
Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan i tečan stil, bez muljanja i okolišanja. Osjeti se da se autor kao publicist formirao u anglosaksonskoj sredini (Bošnjak je povratnik iz Australije) gdje ovaj tip literature nije opterećen komunističkim nasljeđem niti tipičnim istočnoeuropskim manjkom samopouzdanja u vlastito mišljenje.
U svakom slučaju, dobili smo dugo očekivanu knjigu koja osvjetljuje i drugu stranu 'ulaska u EU'
Kada bi u Hrvatskoj uistinu bila moguća javna rasprava o najvažnijim pitanjima, ova bi knjiga bila nezaobilazna referenca u toj raspravi.
No, bojim se da će vladajuća garnitura poduzeti sve da takve rasprave ne bude. Na nama je da ju nametnemo!


Damir Pešorda
Knjiga se može naručiti putem e-mail adrese info@jedinohrvatska.hr ili putem mobitela:098/1911-508(Marjan Bošnjak)

www.jedinohrvatska.hr

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.

Gost_271, 2011-03-28 u 22:37:39 na vrh stranice

Taj Damir Pešorda - je li to onaj sto je pisao kako se pretjeruje u sucuti i idealiziranju japanskog suocavanja s katastrofom i Japanaca kao naroda ?

Je li to onaj Pesko Pesorda koji mora primijetiti da se ne moze iskljuciti da je barem dio tih japanskih dragovoljaca motiviran nagradom ?

Taj Marjan Bošnjak - je li to onaj sto je Ruzici Andric rekao da je bolesna zena i da joj doista treba terapija ?

Jesu li ova dvojica jadnika suradnici udbe ili udbaskog lista kojega su - vidi ironije - nazvali hrvatski list ?
Drago - brisi to sta reklamiraju . Sve se vise odlucujem dati svoj glas ZA E.Uniju jer kad vidim koje ljige od ljudi su protiv i jer preko ovih Udba zagovara Balkan .

 Podržavam ovo što kaže Gost_271.   Nisam za ovo što kaže Gost_271.

Gost, 2013-12-22 u 11:22:33 na vrh stranice

masoni, udbasi, opus dei, sdp, hdz, hns ... SVE JE TO ISTO !!

 Podržavam ovo što kaže Gost.   Nisam za ovo što kaže Gost.


NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 22. 12. 2009.

Unesite tekst za komentar !


na vrh stranice  
 
 
  ae  d.s.t

I z l o ž b a     f o t o g r a f i j E

]   ovaj dnevnik je vjerojatno najstariji i prvi hrvatski blog   [

  Povijest je već napisana, a činjenice stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima, kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života, po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće, u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.
  I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.


 
danas je:

fotografija dana
dobar aforizam

Sve je već davno rečeno, ali kako nitko ne sluša onda treba uporno ponavljati.

pretraživanje dnevnika
izbor tekstova Poginuli hrvatski branitelji
ZAKLJUČCI KOMISIJE ZA VUKOVAR
Josip Perković otkriva istinu
Udbaška Država Hrvatska
Činjenice ostaju činjenice
pošalji privatnu poruku

Kontakt obrazac

Na današnji dan

 Sretno i zaljubljeno VALENTINOVO

 Fender Stratocaster
... abC
 Gibson Les Paul