© Drago TADIĆ
 
Dubrovnik, 14. 08. 2008.  
Web servisi

   Što izabrati: Blog, MySpace, Facebook?
  
   Pisanje bloga je za one kreativnije osobe koji imaju dušu i senzibilnost, a Facebook je za one koji nemaju što pametno reći drugima, nego uveseljavaju globalno selo škljocanjem fotoaparata. A servis MySpace je nekakva kombinacija; blog plus fejsbuk. Ovi s fejsbuka očito imaju manje problema u životu od ovih s blogova gdje se susreću razne sudbine te potresne i istinite priče. Najveća prednost bloga je ta što tu mnogi otvaraju dušu i pokazuju pravo lice sebe i svog života.
  
   Blog je web servis i alat kojim njihovi vlasnici pišu o događajima iz vlastitog života ili pak komentiraju događanja iz svijeta. Sastoje se od glavnog teksta, komentara te linkova na druge web stranice. Najveća prednost bloga je anonimnost koja omogućava korisniku da potpuno olakša dušu i piše ono što mu je na srcu, bez straha od osude i kritike. Koliko god ima blogova koji se pišu pod izmišljenim imenom, toliko je i onih s pravim imenom i prezimenom, a česti su i oni polu anonimni.
  
   MySpace je zajednica koja kroz objavu tekstova, komentara, fotografija i videa omogućava druženje u virtualnom svijetu. Naravno, tu je moguće i slušati glazbu, dijeliti sve živo i neživo.
  
   Facebook je pak zajednica koje preferira samo vizualno druženje s kojekakvim gadgetima i trendovskim mamcima, gdje se najčešće prezentiraju fotografije i video isječci ...

0 ×  Sviđa mi se (Like it) × 0

[ dnevnik ]     [ kontakt ]NOVI KOMENTAR
ime (i prezime)
e-mail (nije nužno)
komentar na tekst od 14. 08. 2008.

Unesite tekst za komentar !


  zatvori© Drago TADIĆ